Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Amiko Neo Combo SE - skúsenosti

Ahoj, máte nejaké skúsenosti s prijímačom Amiko Neo Combo SE. Zaujímala by ma kvalita obrazu a citlivosť DVB-T tunera, prípadne nejaké vaše skúsenosti.

Alebo skúste mi dať nejaký typ na prijímač ktorý bude spĺňať moje požiadavky: DVB-S2, DVB-T2, HEVC/h.265, univerzálna čítačka, prípadne aj CI-slot. Vďaka...

Greenhorn
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Amiko Neo Combo SE - skúsenosti

Edision OS mega, ale to už jsme někde jinde...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Pozeral som sa prijímači aj po Formuler F4 TURBO COMBO, ale trochu sa obávam Linuxu. Pretože potrebujem napríklad rozchodiť aj cccam a ako hovorím, tak s Linuxom som nikdy na nepracoval.

Greenhorn

Amiko Neo Combo SE - skúsenosti

Ci slot nemá ale jede ok i obrazově ok hevc 265 funguje v pohodě jak na pozemák tak satelit za 1500 kč úplně stačí zbytečně kupovat něco drahýho ani se neví co bude za 2 roky AMIKO DVB-S2/T2/C přijímač Mini Combo Extra

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

Ten CI-slot by som ešte obetoval. Ale aby mal kvalitný obraz a citlivý dvb-t tuner.

Greenhorn

Nebo Formuler 4 Turbo Combo. Edision OS mega je úplně jiná liga- CPU má 1600 MHz, 2x DVBS2 + DVBS2/T2/C a obrazově o level víš než ten Formuler.
Mohu porovnavat, mám oba uvedené přijímače.

VU+ SOLO 4K (2xDVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E, 49" 4K Panasonic.

jkaval
Registrace: 3/2008

Pokud oželíš CI slot

Mohu taky doporučit Opticum Sloth Combo Plus (H265). Testoval jsem ho. Umí Fastscan SKYLINK i UPC. Na to že to není linuxák, tak umí i stream programu do PC- přes FBVLC. Cena cca 1800 Kč.

VU+ SOLO 4K (2xDVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E, 49" 4K Panasonic.

jkaval

A na ten Amiko Neo Combo SE čo hovoríte?

Greenhorn

jkaval

a jak vypadá .. cituji "obrazově o level víš" ?
To vypadávají i oči z důlku ?
Nepochybuji, že Edision OS mega je "cenově o level víš", určitě i výkon procesoru, ale obrazově jsou na tom podobně .
Respektive obraz hodně záleží od použitého imidže .

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

zkušenosti uživatele s Amiko NEO Combo SE:
http://am.euweb.cz/aneo.html
kontakt:
http://am.euweb.cz/autor_am.html

Nowakowski
Registrace: 3/2014

@jkaval

Opticum Sloth Combo Plus - jak na něm frčí české dvbt2 ????

lance
Registrace: 10/2008

@lance

OK.
Odzkoušeno a naladěno na 31 kanálu DVBT2.

jkaval

lance

tenhle osobně vyzkoušený a frčí jak má AMIKO DVB-S2/T2/C přijímač Mini Combo Extra

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

@lubos3nec

Díky tobě už teď lituji, že jsem se zapojil do diskuze. Mám raději konstruktivní diskuzi než dohadování. Nikoho nepřesvědčuji. Já mám porovná obou přijímačů na 46" plazmě Panasonic. Už jenom v tom, že každý přijímač je jiné generace Broadcom 73625 a BCM73565. Kdyby to bylo stejné, tak by je asi nevyvíjeli dál, nemyslíš?

jkaval

Opticum Sloth Combo Plus další informace.

Než opustím tuto diskuzi, tak pro zájemce o tento přijímač, pár postřehů.
1. Dělají se verze "Ohne PVR" a "Mit PVR". Němci asi připlácí za PVR? Tak pozor na firmware- jsou 2 verze.
2. Na to že to není linux je velká podpora služeb LAN, IPTV a PC. Např. na USB WebRemote a můžete přijímač ovládat z PC/Android.
3. Pomocí FBVLC lze sledovat aktuální program na PC.
4. Podle chipset Sunplus 1507A se dá najít i pod jakým označením se prodává např. U2C_Master+.
5. Tady je docela dobré polské forum k tomuto přijímači.
https://forum.emitel.pl/viewtopic.php?t=7252
Prošlo mi rukama desítky různých přijímačů a tenhle mě docela zaujal.
Stojí za to se na něj kouknout.

jkaval

ale pořád nikde žádné nelinux combo T2 HEVC s CX + CI slotem, nedejbože s HBBTV..

lance

jkaval

jak chameleon ,z přijímače s BCM73565 který stojí tolik co 4k OCTAGON SF4008 jsme najednou u Trabanta s Sunplus čipsetem ?
Pěkný guláš tedy

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec

Za tu cenu je to myslím OK R^ . Testováno na 55". Nemá CI slot a HbbTV! FastScan Skylink není OK. Rv Další info na webu...

Lojza3
Registrace: 4/2012

@lance

Obávám se,že takového receiveru už se nikdy díky androidu nedočkáme!

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

lubos3nec

A nenapadlo ti, že bych mohl testovat i levné přijímače pro mé zákazníky pro příjem FlixTv? Ne každému FBU (Franta Běžný Uživatel) mohu dát linuxový přijímač.

jkaval

@táhlovej

možná to bude i problém nových levných chipsetů - nepočítá se u nich s obsluhou CI...???

lance

@lance

Jedině snad nový Openbox AS4K by mohl pomocí toho jejich speciálního kočičího pluginu dobře obsloužit CI+ modul a po doplnění externím DVB-T2 tunerem naše mírné požadavky splnit.Bohužel má však nelogickou databázi satelitů a ještě víc bohužel i mizerný editor,takže pro motoráře absolutně nevhodný.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Nedalo mi to, tak jsem to neo combo zkusil, ale osobně nedoporučuji kvůli kvalitě obrazu. Nechápu, tohle jsem ještě u HD přijímače nezažil. Vhodný leda k crt.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra