![]() |
|
quattro monoblokDobrý večer, obracím se s dotazem na všechny profíky. Vím, že něco takového jako je v nadpisu vlákna neexistuje, ale dostal jsem se dnes do prekérní situace:vila jako "(nevhodné slovo)",instalovaná 60cm parabola+quattro lnb na 19°E a v technické místnosti rozvod s multipřepínačem do 12-ti místností (!). Požadavek- výměna paraboly za větší a příjem 19°E+23,5°E (fta německé+Skylink). Majitelé žijí střídavě v BRD a CZ, koupili si novou tv a chtějí se dívat současně na CZ i DE programy. No a včíl nevím, jak napasovat např. dva quattro singl lnb na stávající rozvod. CZ programy by byly v pohodě-využil bych je horní pásmo jednoho lnb, ale německé programy, které klient požaduje jsou v L i H pásmu. Prostě jsem to nechal rozdělané s tím, že jdu požádat kolegy o radu.... |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
Výměna multipřepínače + 2x quattroNapř.Multipřepínač EMP P.150-CP12 - 2 družice + TV - 12 účastníků VU+ SOLO 4K (2xDVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E, 49" 4K Panasonic.
|
jkaval
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 77 |
![]() |
|
@jkavaljo, tohle mě taky napadlo (i když se přiznám, že přesný typ jsem nevěděl, ale doufal jsem, že existuje), jen si teď nejsem jistý, že bude klient souhlasit s tím, že původní přepínač půjde pryč. Myslím, že za ten rozvod dal docela balík (někdo si slušně vydělal s tím, že to řešení je polovičaté a radši tam nacpal dost pofiderně nastavený pozemák) a vyplázne dalších 5tisíc+lnb+kabely+práce.Nic levnějšího ale asi nebude... |
decmen
![]() |
|
dodámže teď je tam Schwaiger SEW 512 A. |
decmen
![]() |
|
Výměna multipřepínače + 2x quattroJeště tam asi bude jeden problém- přepínač je umístěn v přízemí a údajně jsou všechny kabely ze střechy vedeny "natvrdo pod omítkou" - bez husích krků, v tom případě tam další 4 koaxy neprotáhnu a jsem v (nevhodné slovo)![]() |
decmen
![]() |
|
Výměna multipřepínače + 2x quattroa ještě nevím, od kdy je p.r.a.ss.e a řř.i.ťť "nevhodné slovo".![]() |
decmen
![]() |
|
RE: quattro monoblokProtože se tady vyjadřuješ jako hulvát.Navrhni jim výměnu multi-přepínače(pár tisíc je snad nevytrhne,když chtějí koukat "jen" na Skylink) a problémy s kabelem,tov už je na tobě.....zda jim předěláš celý rozvod nebo nainstaluješ 4 kabely do drážky v omítce nebo v liště.....Problém bych viděl,kdyby chtěli ještě 28E a 13E.....![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
decmena to ještě neznáš celou pravdu.Chtějí to do 12-ti místností ale v 6-ti budou vícetunerové přijímače! |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
Pak jedne unicable prepinac + 2 quattroJen nevim zdali se dela s 12 out. 8 out se da sehnat ca cca 5000.VU+ SOLO 4K (2xDVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E, 49" 4K Panasonic.
|
jkaval
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 77 |
![]() |
|
RE: quattro monoblokNejjednodušší je natáhnout 4 další kabely a vyměnit multiswitch. Osobně bych se vyprdnul na EMP Centauri - po několika letech odchází zdroje a Terr předzesilovače. Alcady řady MB nestojí tolik a jsou mnohem kvalitnější. A mimochodem - Alcad MB203 9/12 koupíš za 4200,- Kč.Nenatahování kabelů se dá řešit i využitím svodů na terr anténu - jestli jsou tam alespoň 2, což většinou ano - TV a R, máš o Skylink vystaráno. Řešení je, stačí se zamyslet. koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 437 |
![]() |
|
RE: quattro monoblokNo je to dosť nevďačná robota robiť niečo také po niekom.Najlepšie bude, keď si zavolajú toho, čo im to robil na začiatku.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 303 |
![]() |
|
RE: quattro monoblokPřesně. Pokud to někdo zfušoval a ještě naplácal kabely natvrdo pod omítku tak ruce od toho a honem pryč.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 200 |
![]() |
|
@romannitrapokud to bylo pr.a.se a ještě předražený kaskadér,nedivím se,že volají jiného |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@DiaboltpPřesně jak píšeš, navrhl jsem jim řešení s tím, že není potřeba tahat další kabely když použiju jeden z antény na III.pásmo a jeden z dipolu VKV, tedy pouze vyměníme multi a přidáme 1x quattro lnb. Přepínaš s 12-ti výstupy jsem našel i jiný než EMP a za slušnou cenu.Odpověď paní domu byla - "nein, so viel Geld, nein". Manžel je bodrý Moravák, tak až si to prosadí, ozve se. Toť vše, díky všem za příspěvky. |
decmen
![]() |
|
oni asi volalipodla majitelia decmena volali asi tak 3. v poradi, prvy dvaja povedali to sa tak neda, resp. za tolko, lebo ako to Dagy vystihol, ako nahle z toho chcu mat panzion, naozaj do X miestnosti budu chciet samostatny prijem a pride na to ze stavajucim a vlastne aj novo navrhovanym *docasnym* riesenim to nebude uno-nuno apotom ten dalsi -Viktor-cistic- ;-) co dojde to bude musiet prerobit uplne cele abude o decmenovi pisat to co decmen o jeho predchodcoch...![]() |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
@krikriživot je zajímavý,musíš umět bruslit a je jedno,v jakém režimu žiješ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
![]() |