Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Co je pro vás důležitější? Obsah nebo kvalita?

Pro technicky založené diváky je kvalita obrazu je na prvním místě. Co se na TV zobrazuje je až na druhém místě, hlavně že je to třeba 4K. Nebo opačně Šlágr. Pro seniory obsahově kvalitní, sledování Šlágru prodlužuje seniorům život a kvalita obrazu pro ně není tak důležitá. :mad:
Je možné reagovat k tématu a nepsat nesouvisející přiblblinky?

paralf
Registrace: 2/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Co je pro vás důležitější? Obsah nebo kval...

Tak keď bude Šlágr v 4K tak naň budem čučať lebo 4K ? :8) Neblázni :laughing:

VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P

markus176
Registrace: 11/2010

@paralf

V kterém roce jsi se narodil????? ;)

Mirko.
Registrace: 4/2003

paralf

Pro normálního člověka je nejdůležitější obsah, některým nevadí mazanice, jiným ano. Jen pitomci koukají na hloupý obsah a myslím, že je jedno, jestli v SD nebo v HD. To je zase úvaha, to ti teda povím...Píšeš "přiblblinky" a sám neděláš nic jiného.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak ono záleží čemu říkáš kvalita obrazu. Pokud myslíš klasické SD rozlišení tak to je standard který může i spoustum divákům stačit. Záleží co od TV očekává, jak ji má velkou apod. Pokud je to divák který sleduje pouze zprávy a sem tam něco tak mu asi SD stačit bude. Pokud je to naopak náročný divák který sleduje filmy, pravidelně sport atd, no tak nejspíše sáhne po HD nebo 4K. Dříve jsme byli rádi za barevnou crt televizi a vrchol technologie bylo, když měla teletext. A taky jsme se na ní dívali a rádi. Já sám pamatuju, když otec vyměnil starou tv za novou moderní, asi v roce 1986. Byla to první úplně plochá televize která se začala vyrábět a stálá neuvěřitelných 3.500.000 tehdejších lir. Asi 1700 euro. A jakou jsme měli radost. Jsem od ni neodtrhl oči. Značka byla buď Sony nebo Phillips.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

Ale bohuzial dnes obsah väcsinou chyba.
Vcera piatok, bol som doma v tv h.ov.no, ocko gold aj ked kvalita je v p.r.deli ako kulisa.

Kasr
Registrace: 8/2008

franck

Myslíš asi úplně ploché crt-čko /29 palců/, aby si někdo nemyslel, že to byla plazma...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Ano crt samozřejmě. Psal se rok 86 možná 85.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Je to tak trochu aj o tom na akom tv sa to ma pozerat.. na mojom 100hz 50" sony chodi pekne aj sd, ak by som ale mal doma napr. taky 50hz 55" samsung ku 6072, ani hd by obrazu moc nepomohlo :)
No a v neposlednom rade, ak by som mal moznost pozerat len 3 kanaly Ct 24 HD, TV8 HD a Discovery science SD, tak mam cely den zapnuty len ten Discovery Science nezavisle od toho na akom tv by to bolo

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

To byly roky Sony-Trinitron, v té době dělali velice dobré TV a začali se dělat i v Malaysii. Prodejce se jenom zeptal, jestli chceš made in Japan, nebo Malaysia. "Japanese" byli vždy asi o 100 US dražší, na první pohled to člověk nepoznal. Asi od 93 začal přebírat iniciativu Panasonic a Sony začal /v Azii/ upadat, co se týče TV...

tukan

Co mi chybí

Mám kvalitu obrazu na mnoha stanicích a dostatečný výběr stanic. Nicméně vidím současnou tvorbu jako nekonečnou oslavu zločinu a kolotočů okolo něho.
Umění (a televizní tvorba uměním je) by měla působit na člověka tak, aby se snažil být lepší. (Kdo chce, ať se tomu třeba směje.)
Myslím si, že většina lidí je pozitivních. Výjimeční jedinci přinesou něco nového, ostatní v potu tváře zajišťují chod naší civilizace. Ani to ale není jednoduché.
Neumíme žít v rodině, polovina svazků se rozpadne.
Stavíme nade vše snahu o co největší "životní prožitky" prostřednictvím peněz, za kterými se prý musíme honit 12 i 18 hodin denně.
Námětů, jak člověka navést ke zlepšení kvality svého života, tu je tedy dost. Místo toho oslavujeme zločin...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@tukan

Ano, je to ona. Sony Trinitron. A myslím, že byla z Japonska, ale mám to trochu už zkreslené. Bych se musel zeptat otce, ale ten si bude pamatovat míň než já :))

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

samorost

Hezky napsáno, člověk si to uvědomuje s přibývajícím věkem ...

tukan

@samorost

Máš pravdu. Ale já osobně nepovažuji za největšího "zabijáka" mezilidských vztahů televizi, ale internet. Podle mě to lidi vzali za špatný konec a internetem nahradili to, s čím by měl každý zdravý a vyrovnaný člověk vystačit sám - tedy s komunikací face to face nebo-li z očí do očí. Teď se dělá přes net. Pamatuju, že když jsem chtěl vidět kamaráda, tak jsem mu musel dole zazvonit na zvonek a čekat až přijde dolů. Dnes se jde na Messenger. Ztrácí se úplně mezilidské vztahy - vazby. Ono to jde vidět i na některých tady na Parabole...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Každý rozumný človek hádám začne od obsahu a potom kvalita obrazu. Zaujímavý program človek pozrie aj v horšej kvalite. Keď je to u niekoho opačne, tak niekde je problém. ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Co je pro vás důležitější? Obsah nebo kvalita?

To je dobrý námět. Protože se ale nedá na moc věcí dívat, je to samý seriál, tak je lepší TV vypnout, případně si tam hodím i Šlágr, když tam zrovna není její šéf, toho nemusím. Samozřejmě, že když je kvalitnější obraz, tak jsem radši.
Ono zase je obrovský rozdíl v kvalitě mezi stanicemi i v SD, nyní jsem tam na chvíli dal TV SudEst, ale to je příšerné, na to se prostě nedá dívat. Jsou to myslím Rumuni.

sateliťák
Registrace: 2/2006

Vy pozeráte aj to čo Vás nezaujíma, len aby ste pozerali HD? Lebo potom to je choré :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Kvalita obrazu

Podle mne je nějaké 4K k ničemu když LCD krystaly nestíhají.Jejich rychlost už je na hranici možností.Je to pěkné na statické obrázky nebo demo nahrávky předváděné v obchodech aby naladily zákazníky.Německé stanice vysílají ve hd redy ale kvalitou překonávají naše ful hd.Zřejmě to dohoní daty.

staman
Registrace: 2/2015

Obsah vs kvalita

Viac pozerám NGC SD ako NGC HD. SD má kvalitnejší program.

Richard21
Registrace: 9/2009

Já jen jestli je face oko.Určitě ne.Potom ten dotyčný chce filmy bez dabingu.

jenes
Registrace: 1/2016

šlágr

Šlágr by měli zrušit protože když přijdu do kuchyně kde setrvávají a sledují šlágr moji přihruchlí rodiče tak to je ale točo :)))

pinokio
Registrace: 4/2009

@pinokio

Trošku úcty k rodičom by Ti nezaškodilo. Ale asi majú hlavu smútku, že splodili niečo také ako si Ty. :(((

petersk

@samorost

...Nicméně vidím současnou tvorbu jako nekonečnou oslavu zločinu a kolotočů okolo něho.....OK !! R^

paralf

@pinokio

Nedělej zde ostudu mladé generaci. Požádej tatíka o výprask a pak mu poděkuj za dobré vychování. :)))

paralf

@pinokio

Jen když budeš mít velkou kliku, tak se dožiješ stařecké nahluchlosti. Stáří je, bohužel, jediný způsob, jak se dožít vysokého věku. ;)

konas
Registrace: 12/2014

To jsem myslel samozřejmě v legraci o mých rodičích

pinokio
Registrace: 4/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra