Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zemřel mjr. Zeman

Ve věku 83 let v pátek večer zemřel herec a dabér Vladimír Brabec. Rv

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

@Pikollo

Nevím proč ten palec dolů :mad: byl to taky jenom jeden z nás dobrý herec a hlavně dabér R^ jeho všech 30 případů mám komplet na DVD

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@jackino

Ten seriál se mi líbí. Je dobře zahraný a i technicky je dobře natočen (na tu dobu).

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

jiri sequens

vedel preco a ako treba natocit 30 pripadov majora zemana...jednoducho, vtedy bola taka doba. Na spolocensku objednavku sa tocia serialy aj dnes...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

RE: Zemřel mjr. Zeman

Byl to výborný herec a skvělý hlas. Například průvodní slovo v seriálu Návštěvníci.
V Zemanovi hrál výborně i když to byl částečně normalizační seriál.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@jackino

No palec nahoru, když se jedná o oznámení úmrtí, by asi nebylo to pravé.

konas
Registrace: 12/2014

Ano ,naprostá klasika a nezapomenutelný hlas Šermena Potra.

hdpe
Registrace: 11/2007

Dafné a Armbruster junior. Na to se nezapomíná.

rs505
Registrace: 11/2009

@jackino

konas to vystihnul přesně. Odešel herec, který uměl hrát a dabovat. Nemám sice Zemana na DVD, ale rád se na něho podívám v TV

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

Major Zeman nezemřel.

Ten bude možná jednou zapomenutý. Zemřel jeho představitel a výborný herec Vladimír Brabec. A to je jistě smutná událost. Ten jistě zapomenutý nebude!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

moc smutné

vždy,když slyším pana V.Brabce,tak si vzpomenu na též u mrtvého Leslie Nielsena a všechny řady Bláznivých střel....
Čest jeho památce!!!! :((

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96

To :Saxon

Vidíš to jsem si ani neuvědomil že je to jeho hlas v seriálu Návštěvníci, super seriál ,úžasný hlas ,opravdu pan dabér R^ R^ R^ .

Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček

Anubis
Registrace: 7/2008

Výborný herec, škoda ho...
I přes tu komunistickou propagandu to byl výborný seriál, který nedovolil člověku vstát a jít se vyčůrat, aby mu něco neuteklo. Nic takového se v dnešních moderních kriminálkách ani omylem nepřiblíží Majoru Zemanu. R^

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Zemřel mjr. Zeman

před hodinou jsem potkal Švehlíka seniora a nejprve nevěděl o co go,až za chvilku se zeptal kolik mu bylo let.Zdál se po ránu unavený ;) ;)

korkoran
Registrace: 10/2006

Nechme komunistickou propagandu stranou: výborný herec, vynikající dabér a nejen na svou dobu úžasný seriál. Kam se hrabe současná tvorba, čím to vlastně je, že jsou seriály v dnešní době "laciné", hercema, réžií, tvorbou, nebo námi samotnými? V každém případě čest jeho památce...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

No myslím, že to je jak herci tak i penězmi. Dříve si herci museli cestu doslova vyšlapat, většinou pocházeli z chudých poměrů a proto jim (až na vyjímky) tak sláva tolik nestoupla do hlavy. A teď mluvím nejen o ceštích herců (omlouvám se za skloňování, ale to se nedá:-) ale i těch italských. Té dnešní generaci stačí, aby vystoupili v nějaké talentové soutěži plus aby dobře vypadali a přes noc to jsou hvězdy. Jako ano, já jim to přeju, proč ne, ale někteří si myslí, že kvůli jedné roli nebo jedné písničce sežrali svět. Nemají pokoru. Slavná Sophia Loren nikdy neměla žádnou chůvu ani hospodyni, sama vychovala děti, sama se starala o domácnost. Dnešní VIP? Se podívejte na instagram. Třeba Elettra Lamborghini. Si řeknete kdo to je?? No nikdo, ale pokud si pořád přečtete její příjmení, něco vám to řekne. Je to vnučka slavného Lamborghini. Jen proto, že se narodila do této rodiny je z ní v Itálii hvězda, natáčí reality show, zpívá, hraje... Ale nic neumí. Takto je to špatně. A právě zesnulý Brabec patřil k těm, kteří si tu slávu museli vyšlapat i když v propagandistickým seriálu. Nějak začít musel.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

přečti si ty své poslední dvě věty a zamysli pořádně se nad sebou....
V.Brabec nevěděl,že se to při natáčení otočí k soc. propagandě a nikdy nepodporoval to,v čem účinkoval.Navíc nikdy nebyl v KSČ a tutíd mu bohužel nikdo nedával nějak velké role,natož v tv.A tak se uchíůil k dabingu,kde byl též jedničkou!!!

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96

@jamess96

A proč bych se měl nad sebou zamyslet?? No tak jsem to nevěděl. V té době jsem ještě nežil a navíc jsem komunismus (zaplať pánbůh) nezažil, protože jsem v byl poprvé v Česku někdy v 90 letech. Já jsem ho ani neobvinil že byl v KSČ. Mě dáváš do pusy slova které jsem nikdy neřekl. A to, zda to věděl nebo ne, my nevíme. Předpokládám, že scénář asi dopředu věděl. Tady už člověk nemůže říct ani A.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@jamess96

Krom toho nemám přehled o českém dabingu. Tohoto pána jsem znal právě jen z toho seriálu a z toho také vycházím.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Tři věci.Nejsou herci,nejsou scénaristé a nejsou režiséři.Dnes jsou nány které umějí jen natahovat bez duchou Ulici,Ordinaci v Růžovce,hlouposti jako Výměna manželek,Ano šéfe,Tvoje tvář má znamý hlas,to je jen hrstka toho s čím jsem se setkal a pozvracel.Pan Brabec patřil do té herecké gardy,ze které ubývá a ubývá.Jsem zvědav,jak si večer na něho vzpomene Čt,ahoj majore. R^

dulin
Registrace: 1/2013

@dulin

Já Ulici sleduju. A není špatná. Je to jediný současný český seriál který sleduju. A mimochodem, jsem si vzpomněl, že pan Brabec v Ulici také hrál.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@jackino

Česť jeho pamiatke, moc kvalitný herec, ale najmä dabér R^
Ono by to chcelo aby Majora Zemana vydali už kooonečne aj na Blu-ray nosičoch, lebo na veľkých plackách je to na DVD skoro nepozarateľné...

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@franck

Súhlasím z Tebou, Ulice sa dá ako tak pozerať, ostatné čo natáčajú je doasť veliká tragédia i keď každý máme iný vkus...

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@franck

Nemáš pravdu nebo spíš nevíš. Major zeman se natáčel postupně. Pokud se nemýlím tak se natáčel vždy po deseti dílech. Prvních 10 dílů byly opravdu celkem slušné detektivky bez stranické propagandy. Takže scénář k prvním deseti dílům nebyl důvod odmítnout a pak už to opravdu nešlo. Opustit tento seriál bylo o kriminál nebo dokonce o život. Hráli v něm i jiní velice kvalitní herci a těm to nikdo nevyčítá. Nebo snad někdo účast v tomto serálu vyčítá Františku Němcovi, Janu Třískovi, Rudolfu Jelínkovi, Ladislavu Mrkvičkovi a mnohým dalším? Pokud je mi známo, tak nevyčítá. Je třeba si uvědomit, že kdyby tu roli nevzal Brabec, tak by ji vzal někdo jiný. Dostal by to třeba jako stranický úkol a musel by jít do toho. Ten seriál byl prostě stranická záležitost a musel být!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik

@Enik

Takový detaily samozřejmě nevím, ale zase na druhou stranu já se na ten seriál díval čistě jako na krimi, nepřemýšlel jsem kde a jaká byla pravda. Je logické, že pokud někdo tu dobu zažil, tak si třeba říká že to tak nebylo, ale pro ostatní je to obyčejný krimi seriál. A myslím si, že i dnes se natáčí spousta seriálů kde pracují s "polopravdou" a divák si pak může udělat obrázek který není reálný. I v Itálii to tak máme. Např. Seriál Chobotnice nebo dnešní Gomorra. Oba mají společné to, že vypráví o mafii, ale zpracování je úplně mimo realitu. Neapol je znázorněna jako město kde se zabíjí na každým rohu, kdo tam nebyl, tak se musí bát tam jet. Přitom je to krásné historické město. Takže taky svým způsobem propaganda i když s jiným smyslem než u majora Zemana. Proto to chce používat svoji hlavu, mít svůj pohled na věc a to, co se píše brát s velkou rezervou.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Napsat, že prvních 10 dílû nebyla (nevhodné slovo)ská propaganda, je teda dost odvážný, stačí díl 5 Hon na lišku o zlým kapitalistovi Ćadkovi a hodných soudruzích co mu šlohli fabriku za podpory zcela jistě nestrannýho Sboru národní bezpečnosti ;P

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra