![]() |
|
Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Ahoj,mam doma prijimac Vu+ Solo SE a DiSEqC switch S4/1PCN-W1. Nastaveny mam 13E, 19,2E, 23,5E a 28,2E. Pri prepinani mezi druzicemi dochazi ke zpozdeni, nekdy se kanal vubec neprepne. Technik doporucil zjistit na forech, zda neexistuje nejaky lepe vyhovujici diseqc...poradite nekdo? Diky |
Trevi
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 133 |
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Nesmysl, tahle kombinace HW při správné instalaci a nastavení chodí bez problému.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Trevidobrej technik |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@Saxondomnivam se, ze instalace a nastaveni je spravne, kdyz to dosud slo v pohode. Nyni to prestalo ovsem jit - nenaskoci signal, pred chvili sla Astra 23,5E, kdyz jsem chtel prepnout, tak se nic nestalo, ted prestala jit i tato Astra. Muze byt vadny diseqc? Nebo jake je "spravne" nastaveni? |
Trevi
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?takže tobě to šlo v uvedené sestavě doposud v pořádku a až nyní se to pokazilo? A to tě technik posílá na fora hledat lepší přepínač? Není náhodou vůl?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonNe, je to komplikovanejsi. Poradis k memu dotazu ohledne nastaveni? diky |
Trevi
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Jak dlouho je ten diseqc v provozu ? Poslední dobou je všechny vyhazuji ...stejný problém jak popisuješ . A důvod, ten je jednoduchý až rozebereš ten přepínač tak pochopíš.![]() Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?tohle relé se ovládá povely Diseqc 1.0, v menu anteny VU hledej tzv committed povely, nebo Diseqc 1.0 - porty AA, AB, BA, BB.jedná se o čtyři porty, vstupy. Jesli jsi schopen, tak ulož někde na webu fotku obrazovky s nastavením anteny v receiveru, takhle je nanic... Nemáš náhodou nakonec v relátku vodu? Co kabely? Není to po nějaké bouřce? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Tyhle relátka opravdu nejsou vhodné ven. Leda někam pod střechu, kam nezahání... EMP relátka totiž nejsou vubec vodotěsné, je to kus naohýbaného pozinkovaného plechu...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Karlos1 @Saxonno mam to tak 8 mesicu ... rele je v otevrenem prostoru na strese, je mozne, ze na to ma vliv pocasi ... co ja vim ... jaky bys tedy doporucil postup? dat do sacku? :) Nebo nejaky jiny diseqc?nastaveni: http://prntscr.com/gem9ys instalace: https://prnt.sc/gem9q8 |
Trevi
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Ten druhý výstup vede taky k tobě s toho druhého relé. Zkoušel si to na něm taky a stejné?Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
![]() |
|
@Karlos1Nene to je jiny byt a tam to jede pry v pohode ... |
Trevi
![]() |
|
@Karlos1ted se mi po nekolikatem restartu boxu zprovoznila astra 23,5 ... bojim se prepnout na jinou druzici ... nechapu ... |
Trevi
![]() |
|
@Saxonv tom plastu dejchaj a fungují leta venku,bohužel |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Nevím jak odborníci na diskuzních fórech, ale osobně mám s DISEqC přepínači a relé zn. EMP dobré zkušenosti. Jak bylo zmíněno výše- běhají venku několik let bez problému. Já bych to relé vyměnil za nové. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
vyměnit kabelstejný problém jsem měl , po výměně koax.kabelu za nejkvalitnější Belden /v mědi/ problém od té doby nemám |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Nemám nic proti EMP, ale léty praxe ověřený čínský DSC-304D byl jednoznačně vždy nejlepší :-) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Já bych to ze srandy testnul u souseda kde vede ten druhý kabel :) Vem flašku a potestujte![]() Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
![]() |
|
RE: Vu+ Solo SE a rychly diseqc?Chytat relé ke kolejnici mezi LNB?? To je slušná prasárna...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |