Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Enigma2+autotimer - bude sám nahrávat?

Zdravím,
mám Vu+SOLO4K s pluginem autotimer, už tuším jak nastavit parametry aby mi sám nahrával co potřebuju.
Co ale nevím je jestli bude taky nahrávat až zítra vyrazím na dovolenou. Do boxu se stahuje epg jen na týden, tj. mám pochybnosti jestli od následujícího týdne bude nahrávat. Jak mám zařídit, aby si box pravidelně načítal epg a spouštěl autotimer? Nebo to má autotimer v sobě?
A jak zařídit aby se box preventivně třeba jednou za den restartoval? (ono se občas stává že třeba oscam přestane šlapat a pokud by to tak bylo den po odjezdu nic by nenahrál).
Díky za nasměrování....

Jantars
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Enigma2+autotimer - bude sám nahrávat?

Na restart je dobrý plugin elektro, slouží nejen na restart, ale hlavně na přepnutí do deep stand-by modu přes noc, kdy se přístroj nepoužívá a šetří se tím elektronika/zdroj /pokud není na 12V/. Takže každý den máš udělaný restart. Autotimer nepoužívám a myslím že ani nepracuje korektně, záleží od image. Na EPG máš taky pluginy, které Ti při restartu "refreshnou" EPG-čko. Hádej, jak se ten plugin bude jmenovat...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Dík za tipy.
refreshEPG jsem zkoušel ale měl jsem z něj takový nedobrý pocit, zdálo se mi že nerozumím konfiguraci a že nefunguje korektně...

Jantars

Jak autotimer tak refreshEPG mi fungují normálně vu+ ultimo 4k nastavis programy alespoň jeden z transpondéru a čas v kolik a jak dlouho a bude se ti epg aktualizovat

markriz
Registrace: 1/2006

tukan

A umí ten refreshEPG zapnut VU,tak aby se nastartovalo a nahralo z nastaveného časovače z EPG,nebo je to jen nutné zadat v nastavení. :O

baksik
Registrace: 5/2010

Ved co oznacite v epg na nahravanie to sa nahra co vlastne riesite?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere: jak chces ve standardnim tydennim programu oznacit vec ktera je az za 3 tydny.
markriz: a jako co to epg refresh nastavujes? tusim ze nejlepsi je predpokladam nastavit jako standardni nahravani..

no a pokud epgrefresh vyresim nacitani epg tak se behem probuzeni tim epgrefreshem take probere autotimer a nacte si data? Mam obavy ze si ted nastavim epg refresh a az se za par tydnu vratim tak bude pres autotimer nahrano jen to co je planu nactene uz ted...

Jantars

@ jantars

nijako, ja take nezmysli nerobim, ked mam dovolenku tak mam dovolenku. :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

sorry nezmysly samozrejme, ale mozno najdes niekoho kto take veci riesi.

liquere

pred odchodem na dovolenou vypnout plyn,elektrinu,zavrít vodu
jen si zahrávej a nech zásuvky aktivní,vrátiš se a barák nikde,jen popel :laughing:

JANOSIK
Registrace: 1/2008

už to vidím, epg refresh je navázanej na autotimer a ví o něm, takže si to jednoduše zkonfiguruju.

zlusil jsem i plugin elektro ale tam mi není jasné jak nastavit každodenní prostý restart ze standby každé ráno v 3.00...

Jantars

hledal jsem ale nejspíš nějakej jednoduchej plugin kde by se dalo nastavit že každý den v noci chci restart boxu do standby neexistuje. Tak před odjezdem alespoň box čistě restartnu a uvidím.

Jantars

Ten plugin je Powertimer. V OpenATV 6.1 je to default v menu Menu/Timers.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Opravdu je to jednoduché, zadáš časy vypnutí a zapnutí na každý den a je to. Třeba o půlnoci se vypne a v 8 ráno zapne /restart/, zároven si načte i "čerstvé EPG". Je pravda, že mně stačí nadhlavu EPG nahrávaní, o zbytku si myslím podobné, co liquere...

tukan

nejsou mi ty prikazy jasne, jses schopny tu jeste ted opsat jak to menu nastavit? Zitra uz mi to je k nicemu :-)

Jantars

@Jantars

tak si to ovládej přes mobil z pláže,jako doma

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Enable elektro povolit, standvy on boot povolit, standvy on manual boot zakázat, 60s, force sleep zakázat, dont wake up zakázat, holiday mode zakázat a vyplníš časy...

tukan

Zdar, už jsem zpět. Naštěstí box se nezasekl takže vše nahráno :-)
@pierrepetr: no to nemůžu - v rámci bezpečnosti v OpenPLI zaříznut vzdálený přístup takže rozumně už pouze VPN a tu se mi nepodařilo rozchodit...
@tukan - mrknu na to.... dík

Jantars

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra