Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Octagon SF4008 a motor

Chci se zeptat majitelů Octagon SF4008, zda používají tento stroj ve spojení s diseqc motorem.
Jde mi o to, že včera jsem instaloval uvedený stroj, připojen na Gibertiny 120 na motoru SG2100.
Image OpenATV 6.0 (ze dne 09082017)
V menu nastavení tuneru jsem nastavil požadované družice, přiřadil jim povel diseqc 1.2 a číslo pozice na motoru (nebo tak nějak se to jmenuje). V nastavení motoru jsem jednotlivé družice naladil, přiřadil jim stejná čísla jako výše a uložil.
Problém vyvstal v tom, že při přepínání programů mezi družicemi se sice rozbliká na obrazovce symbol
natáčení, motor ale stojí. Na požadovanou pozici se otočí vždy až po restartu enigmy.
Podotýkám že povely Usals nemohu použít, je nutné otáčet pomocí diseqc 1.2
Má někdo z vlastníků Octagonu 4008 praktickou zkušenost při natáčení s diseqc motorem ?
Předem děkuji pouze za věcné připomínky.

decmen
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

@ decmen

Síce nemám Octagon, ale v prijímači mám nainštalované OpenATV a princíp bude stejný. Najprv som si uložil jednotlivé družice v nastavení tunera takto: LNB 1, Univerzálny LNB, DiseqC 1.2 a uloženú pozíciu družice, ostatné mám nastavené na nie alebo žiadne. Potom som prešiel na konkrétnu družicu a krokovaním cez nastavenie motora nastavil jednotlivé družice a funguje všetko ako má. ;)

PeMa
Registrace: 2/2011

@PeMa

Ano, takto přesně to mám udělané (možná, že jsem to napsal trochu krkolomě). Ale přetočí se pouze při restartu E2.
V podstatě jsem toto používal u stařičkého Vantage 7100, tak vím, že to fungovat musí. Spíš mi jde o to, zda není nějaký bug v image pro Octagon...

decmen

@decmen

Hlavní menu - nastavení - hledání programů - konfigurace tunerů - Tuner A - rozšířený .... Tuner B Second cable of motorized LNB tuner A

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

Pikollo

Tohle je nastavení, které se používá při twin lnb na motoru pro tuner B, co to má s tím společného? Další otázka je pro decmena, proč nejde použít usals při SG2100? Motor i přijímač to přece umí, konfigurace tuneru-jednoduchý, pozicionér - doplníš údaje a měl by fungovat, žádné družice nevyplnuješ...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

RE: Octagon SF4008 a motor

Ano, další výběr v režimu "rozlišení" je Pozicionér /výběr družic/, ale nejdřív vyzkoušej tu první možnost...

tukan

Octagon SF4008 a motor

Co je na tom složitého ? :
Podotýkám že povely Usals nemohu použít, je nutné otáčet pomocí diseqc 1.2

decmen

@tukan

Společného nevím, ale funguje to R^

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

Můžeš vysvětlit proč?

tukan

Proč nejde použít USALS...

tukan

Poznam jedneho co ma VU a ATV 6.1 a obcas sa stane uplne nepravidlene motor cez usals, ze z urcitej pozicie nepretoci na dalsiu poziciu, pomoze cez nastavenie motora ist na polohu 0 a potom sa vacsinou rozbehne a funguje.Mozno treba polozit otazku na forum ATV .....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Pro staré motory bez usals se používalo označení diseqC 1.2, usals používá diseqC 1.3, ale to v menu openATV nemáš, všude je diseqC 1.2, ale zadáváš svoji polohu, takže je to usals, vyzkoušej, co jsem Ti napsal t.j. jednoduchý mod - pozicioner s vyplněním polohy...

tukan

@decmen

Zdravím!
Proč ne USALS ? Vyzkoušej postupně nastaviť polohy sat ručně s naladěnim a zapsáním do paměti.Příp.udělej reset motoru ..Přeji
úspěch !!! P. R^

ralp5
Registrace: 9/2007

mam octagon a mam jednu pevnou 23,5e a jednu stredovou s ku a c pasmem, dokaze nekdo poradit uz me to nebere hlava jak to mam nastavit

tonda1
Registrace: 12/2007

@tonda1

Tú parabolu na Ku + C pásmo máš akú veľkú?

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

3m tah-motor

tonda1

@tonda1

Tak ale s tým Octagonom tiahlový motor neposunieš. On nemá zabudovaný pozicionér pre tiahlové motory. To treba riešiť externým pozicionérom.

medecal64

mam pozicioner ale njde sloucit ku a c pas. disekem a/b na jednom tuneru

tonda1

@tonda1

Používaš Corotor?

medecal64

@tonda1

A hneď mi môžeš povedať aj ako prepínaš vysoké a nízke pásmo v Ku bande?

medecal64

nemam corotor proto me to nejde

tonda1

Octagon SF4008 a motor

Pánové,120cm na tomto chobotu je už dost velká zátěž, i teď musel majitel občas "dojet" na správnou pozici pomocí diseqc 1.2 (měl Technisat). Včera jsme se přesvědčili, že usals opravdu ne. Proto jsem žádal pouze majitele uvedeného stroje a diseqc motoru, zda toto používají a funguje jim to, popř. s jakým image apod. Opravdu rady "použij usals" nepotřebuju. Sám mám tento stroj, ale spojený přes pozicionér a táhlový motor a tyto starosti nemám. Byl jsem požádán jedním kolegou o nastavení stroje a zprovoznění,ale zatím musí při každém přejetí např. z 33E na 5W provést restart e2. Je to cizinec a jde mu hlavně o FR+CH+DE+IT. Proto volil SF4008 (multistream na 5W+33E) a ORF kartu na 19,2E.
Pokud se někdo neozve s PRAKTICKOU zkušeností s tímto strojkem, musím si o víkendu vyčlenit kus místa na stožáru, vrazit na něj SG2100+80cm placku a laborovat doma sám.
Díky všem za příspěvky.

decmen

@tonda1

Neviem teda, ako to máš urobené, takže ťažko radiť... Pred asi tromi rokmi som čítal o pozicionéri Titanium Satellite ASC1. Skús si o ňom nájsť info, či by ti nepomohol. Ovládal polarizáciu aj azimut a disponoval diseqc protokolom... Veľmi dobré informácie získaš aj na fóre novisf.com.... Je tam chlapík s nickom RIZ-LA a on to testoval....

medecal64

A jaký je rozdíl, jestli jedeš s usalsem, nebo bez něho, když je parabola těžká na motor, tak nezáleží, v jakém režimu to máš nastavené /musel majitel občas "dojet" na správnou pozici pomocí diseqc 1.2 (měl Technisat) - myslíš, že ten "tlačí" víc než usals?/. Vyjadřuješ se jako hotentoten, kdo Ti má potom radit...

tukan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra