![]() |
|
AB IPBox Prismcube Ruby - nastavení NASuMarně se snažím nastavit přijímač IPBox Prismcube Ruby, aby nahrával na síťový disk.V síti mám běžný NAS Synology. Přes jeho lokální IP adresu ho používám jako síťový disk pro různé počítače i pro satelitní přijímač Skysat Royal. Všechno v pohodě. V tomhle IPBoxu se mi ale nedaří NAS nastavit. Zvolím Storage / Manage Network Path / Přidat síťové umístění. Zvolím protokol NFS a adresu serveru 192.168.1.55, což je lokální adresa NASu. Do oddílu Vzdálená cesta zadám název složky na NASu. Zadání uživatelského jména a hesla je ale nepřístupné. Vedle zadané IP adresy NASu tedy zkouším kliknout na Vyhledat a na další kartě zvolím nfs://. Přijímač zjevně hledá NASy v lokální síti. Najde jiný NAS Western Digital, který je také v síti, ale můj Synology nenajde. Poradí mi někdo, v čem by mohl být problém? Proč přijímač nedokáže komunikovat s NASem Synology, když jiná zařízení s tím nemají problém? Nastavuji typ síťové cesty správně? Síťový systém souborů NFS se mi zdá jako správný, ale kdo ví... Zkoušel jsem i ftp, které mi na NASu také normálně chodí, a taky bez úspěchu. Předem díky za rady a tipy. |
Tomas007
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
bezi ti NFS service?na NAS-e ti nad Linuxovom file-systeme musi bezat sluzba NFS ktora cez patricne porty 2049/TCP 2049/UDP spristupni sietovo ten filesystem |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
![]() |