Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

AB IPBox Prismcube Ruby - nastavení NASu

Marně se snažím nastavit přijímač IPBox Prismcube Ruby, aby nahrával na síťový disk.

V síti mám běžný NAS Synology. Přes jeho lokální IP adresu ho používám jako síťový disk pro různé počítače i pro satelitní přijímač Skysat Royal. Všechno v pohodě.

V tomhle IPBoxu se mi ale nedaří NAS nastavit. Zvolím Storage / Manage Network Path / Přidat síťové umístění. Zvolím protokol NFS a adresu serveru 192.168.1.55, což je lokální adresa NASu. Do oddílu Vzdálená cesta zadám název složky na NASu. Zadání uživatelského jména a hesla je ale nepřístupné.

Vedle zadané IP adresy NASu tedy zkouším kliknout na Vyhledat a na další kartě zvolím nfs://. Přijímač zjevně hledá NASy v lokální síti. Najde jiný NAS Western Digital, který je také v síti, ale můj Synology nenajde.

Poradí mi někdo, v čem by mohl být problém? Proč přijímač nedokáže komunikovat s NASem Synology, když jiná zařízení s tím nemají problém? Nastavuji typ síťové cesty správně? Síťový systém souborů NFS se mi zdá jako správný, ale kdo ví... Zkoušel jsem i ftp, které mi na NASu také normálně chodí, a taky bez úspěchu.

Předem díky za rady a tipy.

Tomas007
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

bezi ti NFS service?

na NAS-e ti nad Linuxovom file-systeme musi bezat sluzba NFS ktora cez patricne porty 2049/TCP 2049/UDP spristupni sietovo ten filesystem

krikri
Registrace: 3/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra