Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

SA-CH 72 minivěž Panasonic-MIMO MÍSU

Ahoj. Možná mě pošlete do háje, ale zkusím to.....
Mám na chalupě tuto starší minivěž, která mi tam po všech stránkách stačí. Jen mě štve, že už je velmi vysvícený a slabý displej, a přes den je skoro nemožné tam cokoli přečíst...
Otázka zní : Je možné toto vyřešit výměnou diod, které displej podsvěcují? Chápu, že asi tady nikdo nebude konkrétní typ znát, ale ptám se obecně. Je to pouze otázka výměny diod, nebo problém je v nějakých tekutých krystalech přímo v displeji?
Jak toto obecně u displejů funguje?
Díky..

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SA-CH 72 minivěž Panasonic-MIMO MÍSU

https://www.youtube.com/watch?v=oPlY4jVt53s

palermo67

V přístroji je použit vakuově fluorescenční display RSL0192F , ten žádné externí podsvícení nepoužívá.

Dula11
Registrace: 5/2012

V napájecí větvi -30V údajně ztrácí kapacitu kondenzátor a napětí se zmenšuje. Jeho výměnou by se měl jas zlepšit. Viz:
https://www.justanswer.com/electronics/58xy0-older-panasonic-compact-stereo-system-model-sc-ch72.html

Dula11

Jedná sa o dva kondenzátory v tej vetve.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Je tam zdvojovač napětí s kondenzátory 100uF/50V a 33uF/50V a pak stabilizátor napětí se třemi 10V zenerovými diodami v sérii a rezistorem 82Ohm 0,5W.

Dula11

@Dula11

Áno je to tak a čo teraz z toho máte ? Servis mohol zarobiť...

Rasto1978

otázka je či by servis zarobil , alebo či by nebol zberný dvor plnší o jeden kus . takto možno ešte veža poslúži . keby sa jednalo o mňa už by som mal na chalupe niečo modernejšie (asi hlane menšie :) ) aj keď v dielni mám obstarožnú AIVU je to bi-amp hrá ešte dobre ale kazeta pri zapnutí strašne rachotí no nemám čas ani ten motorček odpojiť :laughing:

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007

Do opravy s tím nemá smysl chodit, protože to kdysi moje stará někde v hospodě vyšmelila za 2 stovky....
A vyhodit to je taky škoda, protože vše funguje na 100%, a zvuk je překvapivě kvalitní. CD nehrálo, tak jsem to rozebral a vyčistil, a jede OK. Kazety také fungují OK. A navíc mě parádně funguje jako zesilovač na TV , DVD, a pro hudbu z telefonu..
Jen ten displej.... :( Díky za nápady, o dovolené to zkusím...

palermo67

@palermo67

Takže v podstate to pre teba hodnotu nemá, ale v zápätí to hodnotu má keď píšeš ako kvalitné to je. Áno kvalitné to je, je to z čias keď sa kvalita robila. Takže ono to nezodpovedá tým 200vkám čo si za to dal. Ono aj mne sa stalo keď niekto na bazoši kúpil rádio za 10 eur a keď som mu to opravil a pýtal 20 eur, tak bol vyvalený kolko pýtam...

Rasto1978

@Rasto1978

Ano je to trocha schizofrenie... :)
Jde mi jen o to, když už jsem opravě TAPE a CD věnoval celý den své energie a času, tak jsem měl radost, že se dílo zadařilo. A teď pouze zjišťuji, jestli se dá v amatérských podmínkách udělat ten displej. To je vše.
Jinak taková hitparáda to není...po bazarech je podobných věcí mraky.
Jistě chápeš, jak to myslím... :))

palermo67

Bývá tady zvykem informovat, jak to dopadlo. Problém byl z části technický a zčásti velmi směšný. :laughing: :laughing:
Po výměně těch dvou elitů, se jas zvýšil o 50%, a po vyjmutí ochranného skla před displejem a jeho vyčištění od 15ti letého prachu, se jas zvýšil o dalších 50%. Teď to září, jak neon na Václaváku.
Všem díky za podporu!! R^ R^

palermo67

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra