![]() |
|
Mimo mísu, video a pletení bičeZ dovolené dělám video, obrázky poskakující i pevné + hudba.Komentář slovní žádný, významné informace jsou v titulcích. Takový systém umožní shlédnutí opakované, například jenom kvůli doprovodné hudbě, aniž je člověk naštván z opakovaného slovního komentáře, který by lezl na nervy.Video z roku 2012 obsahovalo dat za 2,6 GB, rozlišení 1280x720p, 50 snímků za sekundu, datový tok 5000 kBit/s. Dost patrný rozdíl mezi videem a fotkami, soubor typu wmv, windows media video. Chtěl jsem rozdíl až letos snížit. Celý soubor jsem vložil jako zdroj do Pinnacle a uložil přepočítat rozlišení na 1980x1080p, 50 snímků za sekundu. Přepočet trval asi 2 hodiny a renderování celého souboru cca 7 hodin. Vznikl obsahově identický soubor, z technického hlediska stoupl objem dat na 13,8 GB, datový tok na 24000kBit/s, nový soubor je typu mts, transport stream. Byl jsem zvědav, co z toho vyleze. Známé úsloví o biči z hnědé páchnoucí hmoty mě varoval, že kvalita přece nemůže být jiná. K mého překvapení se kvalita videa zlepšila, obraz působí ostřeji a je barevně výraznější. Vnuk 6 let i žena (více let) v testu prohlásili, že nový soubor je lepší. Datový tok zvládne pouze nová 4k televize, starší Full HD nemají šanci. Protože jsme 3, nepokládám se za oběť PLACEBA. Jak je to tedy s tím bičem??? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, video a pletení bičeTvuj češtin je ponekud zvlastni.Myslim si, ze jsi obeti placeba. Video si proste upscaloval. Pinnacle neznam a ani 4K televizi nemam, ale podle toho co jsem videl v obchodech, tak na 4K televizi vypada HD jako SD na HD televizi. Pokud sis pustil 720p video na 4K, logicky obraz bude ponekud horsi. (Z vlastni zkusenosti) Mas zbytecne az moc velky bitrate. Ja nikdy nedelal video z dovolene a kdybych delal, tak budu chtit logicky co nejvetsi kvalitu. Ja bych volil mainstreamovy x264 kodek a bitrate v 1080p rozliseni cca 16Mbps (Muj nazor) Jaky kodek melo to tvoje finalove video? Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, video a pletení bičepinacle nieje moc dobrý program. corel video studio X10 - najnovší splňa tvoje požiadavky. dá sa tam nastaviť dátový tok. u mp4 od 5000 , čo úplne postačí. u blu ray od 6000 bitrate . na mesiac je zdarma , v plnom režime.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, video a pletení bičeno nevím ale připadá mi to jako nabarvit film s Burianem nebo dělat s SD HD... |
Ivo SS2
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 323 |
![]() |
|
to bobo2Kodek H264, aspoň tak to bylo napsáno v řádku zadání předvolby renderování suboru.Pinnacle nabízelo možnost 1980x1080 pouze s 25 snímky, což je málo.Na vlastní kombinaci parametrů jsem si netroufal, pak by nebyla jistota, že to TV zobrazí, proto jsem použil jiné nabízené nastavení 1980x1080, 50 snímků, 24000 kBit/s. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@oneeeeezdravim, nevedel som ze robite aj do editovania videa...neviete nahodou ci/ktory software od Adobe robi aspon podobnu funkcionalitu (z praxe). Adobe lebo je to ""Cloud-based a Mac positive a ze je licencia na cely ten DC-bordel... Dakujem, K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
@samorostja by som asi tu snahu a energiu previedol do lepsej kamery a uz u nasnimania ziskal lepsi material, potom ten zvysok by nebol ako tak zbytocny si myslim. podla mna veci plynulosti pomohlo previest 25fps na 50 cim sa obraz menej trasie a potom to porovnavanie (vami vsetkymi 3-ma) bolo ze na ten istej velkej 4k telke ste asi pozerali roztahany najprv 1280x720i a potom 1980x1080p, tak jasne ze ten druhy ako lepsim pomerom stran, mensim prekmytavanim atd sa zda lepsim. ci ste to prve video sledovali v tzv envelope ze v strede cernoty bolo okienko povodneho rozmeru? asi nie... |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
to krikriJasně, kamera je zásadní. Jde o pěkný balík peněz, máme jednu a dělím se se zetěm.V roce 2011 jsem měl TV 129 cm, plazmu a video 1280x720p stačilo k plné spokojenosti. Po koupi 4k televize jsem porovnával video z USB vstupu. Na velké obrazovce (165 cm) byl vidět rozdíl vůči Full HD obrazu o 4k obrazu nemluvě. Porovnal jsem pak stejné obrazy z USB a z HDMI, kde byl napojený Technisat, který stejné video upscaloval na 4k. Videa se dají zastavit a lze tak přepínáním zdrojů porovat obraz v čase pouhých pár sekund, to si oko ještě dobře pamatuje. Technisat zvítězil. Nyní jsem porovnával Technisat s upscalingem a přepočtené video a ono to přepočtené video dopadlo lépe z USB. Video nasnímané 25 snímků/sekundu se třáslo a přepočet moc nepomohl, už jsem si na 50 snímků zvykl a tak to zůstane. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Mimo mísu, video a pletení biče4K aj 3D. 3D nieje ale pozerateľné. na úpravu vide a audia aj s titulkami a pip je supera je aj čeština http://www.imgup.cz/images/2017/07/18/corelvideo2.png http://www.imgup.cz/images/2017/07/18/corelvideo3.png http://www.imgup.cz/images/2017/07/18/corelvideo4.png http://www.imgup.cz/images/2017/07/18/corelvideo5.png http://www.imgup.cz/images/2017/07/18/corelvideo6.png http://www.imgup.cz/images/2017/07/18/corelvideo.png vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
není důležitékolik co má a parametry,důležité je,že jsi spokojen |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@samorostnie je lepsie aby som raz videl, ako stokrat pisal? daj link na tvoje inkriminovane video, aby sme ho videli vsetci a potom sa mohli akosi fundovane vyjadrit...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu, video a pletení bičePresne tak chceme vidieť video, stačí pol minuty odstrihni z jedného aj druhého jednakú pasáž a daj to niekam na net a pošli odkazy, som zvedavý (ikeď podla mňa placebo, toto som kedysi skúšal, síce video nebolo "p" ale "i" a bolo len v 25 snímkoch/sek. - nezmenilo sa vôbec nič.) |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
pseudo quadrobolo taky akosi krajše,než stereo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
![]() |