![]() |
|
André RieuVe čtvrtek 20.7 na RBB opakování koncertu z Maastrichtu mtyslím z r.2015 od 20.45 do 23.15.Ani to není uvedeno na Andrého stránkách. A ještě abych nazakládal další vlákno.Zítra t.j. v pondělí na BR od 23.55 do 00.55 Mariss Jansons diriguje Málera.Jansonse znám ale Málera asi ani ne . |
staman
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
RE: André Rieuhele pepo, vubec se tim netrap ze neznas toho prúseraře (Maléra), ja neznam ni jednoho a presto s tim dokažu plnohodnotne žít |
arioner
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
@stamanAle možná znáš Gustava Mahlera...![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
@stamanJo a díky za info. S tím Mahlerem by ses mohl seznámit. Třeba bys tím vykompenzoval skutečnost, že znáš arionera...![]() |
rs505
![]() |
|
André RieuJá samozřejmě vím jak se to píše ale píši to jak to čtu a každý ví o koho jde neznám však jeho skladby.Jinak Mariss Jasons je Litevec a patří mezi ty nejlepší dirigenty diriguje i novoroční koncerty z Vídně a dnes je šéfem Mnichovské filharmonie.Omlouvám se za chybyčky v textu ale bude mi sedmdesát a píši to na dotykovém mobilu tak se tam vloudí nějaká chybyčka. |
staman
![]() |
|
@stamanMarris Jansons je Lotyš, ale podstatné je, že je to skutečně dirigent par excellence. Přeji Ti hodnĕ zdraví, a aby se Ti ten Mahler líbil.![]() |
rs505
![]() |
|
@stamanTrošku ťa opravim, koncert bude v stredu, 19.7 o 20.45 a je to záznam z roku 2016. |
marthy
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
André RieuS tím Andrém a Jansonsem se netrefil ale bylo to těsně vedle to mne rs 505 a marthy správně opravili.Budu si to muset psát nejdřív na papír a jěště skontrolovat aby mi někdo nedával školení z pravopisu.Co jsem v důchodu tak někdy nevím ani kolikátého je nebo jaký je den.To stáří není žádná hitparáda. |
staman
![]() |
|
@stamantak,tak.Já už 13let nevím jak se podepsat![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
@korkoranTo není žádný příznak stáří. Včera jsem se dočetl, že stáří je to, když spíš odděleně ne od manželky, ale od svých zubů.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@stamanNa Mahlera je třeba se obrnit dost velkou trpělivostí a vymezit si velkou porci volného času,protože jeho synfonie trvají od 50 minut do téměř 2 hodin.Jako důchodce s tímto určitě nebudete mít problém.![]() |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
@stamanCo Ti vadí na důchodu? Víkend je každý den, a jestli je pondělí nebo čtvrtek je mi jedno. Jen to víc utíká, když nemáš čas pod kontrolou.![]() |
konas
![]() |
|
André RieuTak času mám dva habaděje ale ten Mahler bude na mne asi těžkej to si radši poslechnu Dvořáka,Šostakoviče,Lehára nebo Edvarda Griega a tak podobně. |
staman
![]() |
|
@stamanZkus ho. Janáček je, podle mě, ještě náročnější. Máš pravdu, Šostakovič je zajímavá muzika. Už modernější, ale dobře poslouchatelná.Původně jsem Ti chtěl něco napsat o Gustovi Mahlerovic z Jihlavy,a jeho retro muzice, ale když se i "rs505" udržel na uzdě, odpustil jsem si to. ![]() |
konas
![]() |
|
stamanNie, vo štvrtok 20.7.,ale v stredu 19.7.2017https://www.rbb-online.de/fernsehen/programm/index.htm/from=19-07-2017_06-00/to=20-07-2017_06-00.html |
stamar
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 1 364 |
![]() |
|
@stamarmarthy dnes 00:13:06. Ale opakování je matka moudrosti...![]() |
rs505
![]() |
|
RE: André Rieunečítal som celú diskusiu,len úvod. |
stamar
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 1 364 |
![]() |
|
@konasdík za upozornění na Šostakoviče, nikdy mě nenapadlo, že se dá poslouchat. Mám nahraný koncert z Mnichova na Odeonplatz a na závěr hrají právě Šostakoviče, moc pěkný.Na Andého Rieu se taky s ženou díváme, ale začíná mě vadit stále častější záběry kamery do publika. Nic proti tomu, ale 13x za jednu skladbu a ještě ten záběr je dlouhý. I žena uznala, že se dívat takovou dobu na plačící ženu je přehnané. Co se týká přenosu koncertů, tak tam zase mají kameramani tendenci až moc často zabírat detaily. Zase nic proti tomu, ale třeba když hraje houslista solo tak přirozeně s hoslemi pohybuje a kameraman se snaží zabírat jen housle, což nestíhá a záběr lítá ze strany na stranu. Nedávno byl na Classic přenos z Tokia a s jejich orchestrem a tam, pokud byl záběr hudebníků zblízka, tak jen na chvilku a málokdy. Na to se dalo dívat. |
dedafelix
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
![]() |