Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Multiswitch Alcad řada MB a 25m vývody?

Ahoj Všem, chtěl bych se zeptat na zkušenost zda delší kolem 25m vývody od MSW(SAT 90 dB?V (IMD2 -35dB) a v provedení kabel cca 5mm bude funkční..má někdo vyzkoušeno?. Kabely jsou už bohužel nataženy a netahal jsem je já tak jsou pro mně no-name, nicméně nevypadají špatně tak asi 4 roky staré, ale útlum právě bohužel neznám.. prozatím se na tom místě používá pro rozvod DVB-T a chtějí rozšířit.. Díky za zkušenosti ..

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Pokud ty kabely

nejsou poškozené nebo v nich není voda, tak by to mělo v pohodě fungovat. Útlum kabelu by na 25m neměl být větší než 20dB! Útlum zásuvka do 5dB a z konvertoru do switche jde min 75dB. Takže signál na výstupu ze zásuvky by rozhodně neměl být slabší než 45dB, což sice není mnoho ale na spolehlivý provoz to stačí! Reálně bys tam ale měl mít asi 55dB!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Multiswitch Alcad řada MB a 25m vývody?

To: Enik, ahoj, ano nejsou poškozené a vizuálně vypadají dobře a odpovídají popisu správce že jsou tam 4 roky.Zásuvky mají cca 2,5dB. Plánoval jsem MSW od EMP, ale zdá se mi že Alcad má větší vybuzení pro tento případ, snad teda přes něj proleze i to DVBT, nebo dá se to ještě nějak nahnat v případě nouze? a děkuji ...dělám rozvahu..

Pájík

Dobrý kabel 5 mm (standard BELDEN H121),má útlum na cca 2 150 MHz 38dB/100m.Takže 10 dB kabel a cca 3 dB zásuvka,pro SAT jsi v maximálním klidu.Jak pravil Enik z LNB dle typu družice a paraboly vytlačíš 85 dBuV (Např.na kvalitní 100 cm parabole Gibertini,Visiosat s highgain LNB,vytlačíš na 23,5°E běžně 90 dBuV).Spíše jde o to kolik účastníků chceš zásobovat signálem.Ano větší multiswitche EMP (nad 16 účastniků),zvládnou na výstupech max.80 dBuV,ale o toho jsou na vstupech útlumy/náklony,aby se to dalo optimalizovat (když je z čeho).

hdpe
Registrace: 11/2007

To: hdpe, potřebuju pro 32 účastníků tohoto zájezdu :-)

Pájík

Dodatek: Problém bude i to, že vzdálenost od Paraboly k MSW bude také aspoň 25m, rozvod je ve věžáku koncipovaný od spodu nahoru tj, paraboly na střeše, ale MSW dole a dál rozvedeno zase směrem k uživatelům... :lookaround:

Pájík

Nieco podobne som robil minul rok. Zo 100 Gibertini sunpotiahnute kable na tri MS. Najdlhsia vzdialenost od paraboly je 25m k multiswitchu. Odtial su tahane dvojzilove 5mm cavel kable ku kazdemu ucastnikovi. Najdlsia trasa je od MS je cca 45-50m a signal tam je 46dB. Sice spodne minimum, ale staci a funguje.

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra