![]() |
|
LNB konvertor Twin-reklamaceChlapi,odborníci.Konvertor mi začal po roce provozu vypisovat,špatný,slabý signál.Po výměně za nový-vše OK.Rozhodoval jsem se,zda ho poslat na reklamaci,nebo ne.Nakonec jsem to poslal do eshopu a přišla mi odpověd-"neuznaná reklamace,poškození přepětím".Je možné něco takového nějakým servisákem vůbec určit,nebo mě chtějí odrb.t?Mám to zkoušet se dohadovat?Měli jste podobný problém?Dík.P |
pichac
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 401 |
![]() |
|
@pichacpokud ti to napsali,tak tomu věř,ale kdo to poškodil,je věc jiná,třeba oni sami |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 314 |
![]() |
|
RE: LNB konvertor Twin-reklamaceJá bych se dohadoval. Rozhodně bych po nich chtěl nějaký důkaz, že je to prokazatelně přepětím např. výpis z křišťálové koule. A jestli máš před přijímačem, TV atd. např. přepěťovou ochranu nebo záložní zdroj, tak bych se dohadoval o to víc.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@SirMaxjasně,taky jde o balík peněz,nedej se |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 314 |
![]() |
|
RE: LNB konvertor Twin-reklamaceTo jsem zvědavý jak dopadneš, pak to napiš.Jestli nemyslí bleskem. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
@pierrepetrNejde vůbec o ty dvě stovky,to přežiji.Ale měl jsem už s nima jednou podobný problém s reklamací-přišl mi od nich přijímač,ani nešustl,nesvítil,úplně v (nevhodné slovo)i(možná s ním dopravce jebnul).Ještě ten den jsem ho poslal zpět a místo výměny jsem čekal 30dnů na opravu.Nikdy jsem už pak nic u nich nenakupoval. |
pichac
![]() |
|
RE: LNB konvertor Twin-reklamaceMyslím, že vyreklamuješ prdlajs. Pustil bych to z hlavy, jak dlouho děláš na jeden Twin LNB?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: LNB konvertor Twin-reklamaceAno,už mě ta prvotní naštvanost přešla-před chvilkou přišel od nich mail.Jen mě zajímalo,má-li někdo podobnou zkušenost při reklamaci takového drobného "smetí".Jestli to nějaký třeba větší eshop mění za jiný kus.Díky chlapi |
pichac
![]() |
|
RE: LNB konvertor Twin-reklamaceCelkem běžný jev. Někdy LNB hraje léta jindy po chvíli KO. To přepětí bych klidně věřil. Zemnící smyčky + bordel v atmosféře a vlhko a hned je potenciál větší než izolační pevnost.Buď rád, že to nevzalo přijímač. Už sem se setkal s levnýma LNB, kdy to odporoučelo i přijímač. |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
![]() |
|
@sateliťákJestli by to bylo bleskem, tak by asi nezůstalo jen u poškození LNB.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@lukinPokud je zařízení určeno pro venkovní použití, tak musí vydržet a pokud nevydrží, tak je vadné. Pokud by servisák argumentoval tím, že bylo zařízení nesprávně nainstalované, tak je na něm, aby to dokázal, což asi nedokáže.Každý nemá povahu, nervy a trpělivost řešit reklamace zařízení za pár stovek. Jako obchodník, mám určité povinnosti vůči zákazníkovi (i když je to někdy ztrátové) a když jsem někdy na druhé straně jako zákazník, tak to samé požaduji po obchodníkovi, co mi vadnou věc prodal. Jednou jsem na běžném deštníku viděl štítek s upozorněním "nesmí přijít do styku s vodou" ... abychom se něčeho podobného nedočkali i u LNB. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
Maličké právní a technické okénko1. V případném sporu budete muset podat občanskoprávní žalobu vy. A tedy dokazovat vy. Oni vystačí se znaleckým posudkem, že bylo poškozeno přepětím, a ten asi? získají snadno. Vy budete případně muset dodat jiný znalecký posudek, který bude tvrdit něco jiného. Soud pak stanoví asi svého třetího znalce, a ten bude určující. Když to prohrajete, bude to stát odhadem 20-50kKč podle toho, kolik bude stání, a jestli se odvoláte. Na druhé straně soudy mají tendenci se v prvním stupni spíše přiklánět k zákazníkům.2. Přepětí může vzniknout i při blízkém úderu blesku (stovky metrů) a nemusí to poškodit nic jiného než LNB. Také může vzniknout při nesprávné instalaci (včetně elekroinstalace) zemní smyčkou - ta může být i 100V. To by se ale nemělo stát pokud postupujete rozumně a nikdy neodpojujete LNB s přijímačem v zásuvce, nebo připojeným k TV, která je v zásuvce. 3. Levný LNB je v tomto punktu úplně stejný jako drahý LNB. P.S. Nebyl ten deštník spíše náhodou slunečník? Ten se sice v proletářském deštivém českém prostředí moc nepoužívá, ale přesto existuje. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínUrčitĕ to byl deštník. Na slunečníku by bylo: ,,Chraňte před svĕtlem!" |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
@AntonínPokud dodají slušné důkazy o tom, že to bylo přepětím nebo čímkoliv jiným na straně uživatele, tak by se tomu dalo i věřit. Ale vyjádření typu "neuznaná reklamace ... atd." bez čehokoliv dalšího je nedostačující. Občanskoprávní spor je už opravdu krajní možnost, ale pokud si servisní technik prodejce důvod k neuznání reklamace jen vymyslel, aby prodejci ušetřil prostředky, tak při dalším jednání raději ustoupí, než by šel tou krajní cestou. Vše záleží na tom, kdo má jak silné argumenty. Pro tyto případy je třeba vhodné si platit tzv. právní pojištění, které se vztahuje na celou rodinu a není pak třeba si dělat starosti se sháněním právníka apod..Jednou jsem reklamoval tablet a také byla reklamace zamítnuta - důvod uvedli oxidaci z důvodu vystavení nadměrné vlhkosti. Ten tablet byl stále doma v suchém prostředí ... tak si jim pak věřte. Nakonec prodejce svůj názor změnil. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: LNB konvertor Twin-reklamaceObávám se, že žádné pojištění nebude krýt prohraný spor vyvolaný vlastní žalobou a uhrazení nákladů soudního sporu. Leda náklady na vlastní právní zastoupení, ale to není všechno, budou se platit znalecké posudky, právní zastoupení protistrany, soudní poplatky. Nicméně vaši pojistnou smlouvu neznám, takže kdoví. Jenom tak trochu pochybuju.Možná to nechápete, ale pokud podáte žalobu vy, musíte dokazovat vy, nikoliv oni. Oni nemusí dokazovat vůbec nic, důkazní břemeno nese u občanskoprávních sporů vždy žalující. (Nemusel byste dokazovat příčinu vady u poruch během šesti měsíců, tam zákon říká, že jsou způsobeny vždy vadou, tam by stačilo dokázat, že jste koupil od žalovaného, kdy jste koupil, kdy jste reklamoval a bylo by to.) P.S. Spor před soudem není o tom, že bych něčemu já věřil nebo nevěřil. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: LNB konvertor Twin-reklamacePodle me se prodejce jen vymluvil. Rozhodne nic nemeril a nezkoumal. Jsou bourky, tak se to smete s prepetim. Dost pochybuju, ze rozebral kryt LNB (ne ten plastovy dekl-krome ALPSu, kde je pod plastem primo LNB, ale ten hlinikovy odlitek pod nim) a neco meril nebo hodnotil vadny blok. Videl jsem LNB i po primem uderu blesku a krome male stopy vyboje na kovovem těle (monoblok Inverto) nebylo vizualne nic patrne. Poskozeni vstupniho tranzistoru je pri uderu blesku nedkde b lizko LNB celkem realne a neda se tomu nijak rozumne 100procentne branit. S reklamci techto stokorunovych polozek ale nebyvaji zadne zasadni problemy, byť poštovné je často na úrovni toho LNB. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
![]() |