Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

OPENBOX S3 CI - cinch výstup v SECAMe

Z prijímača Openbox S3 CI HD mi z cinch analógových výstupu lezie signál v SECAME. Prišiel som na to tak , keď som ho chcel pripojiť k starej Orave a obraz bol čiernobiely. V servisnom menu Oravy som potom musel položku mode prepnúť z PAL na AUTO. Obraz je síce farebný ale neostrý a rozpitý. Stretol sa s tým niekto ? Vie nikto ako prepnúť TV mód zo SECAM na PAL priamo na Openboxe ? Nikde som to tam nenašiel. Firmware tam mám najnovší myslím 137. Vopred vďaka.

melod
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: OPENBOX S3 CI - cinch výstup v SECAMe

Na S3 není SECAM,ale NTSC(60Hz).Nastav 1.řádek Výstupní signál-Tv SCART na 720p/1080i,2.řádek TV systém na AUTO,5.řádek HDMI Color mode na RGB.V tomto nastavení funguje současně HDMI výstup i CINCH analogový výstup správně.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Vďaka. Subjektívne sa mi zdá obraz ale horší ako na iných STB prepojených cez SCART. Možno to bude káblom. Je možné ešte priamo v Openboxe prepínať medzi RGB a CVBS?

melod

Tebou pozorovaný je rozdíl je rozdíl mezi možnostmi CVBS a RGB,nikoli rozdíl mezi použitými receivery.Koncepce "dual display" u Openboxu při absenci SCART konektoru na CINCH analogovém výstupu zobrazuje vždy kompozitní signál a na HDMI výstupu lze zvolit metodu RGB,YCBCR nebo YCBCR 422.Metoda YCBCR vizuelně zřejmě? díky oddělenému a tudíž přesnějšímu přenosu jasové složky vypadá subjektivně lépe,ale vždy záleží na použitém zobrazovači.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

Vďaka za odpoveď.Čiže dobre tomu rozumumiem že openbox ma vy výchozom nastavení nastavené napevno režim CVBS a nie je možné ho zmeniť. Pri iných STB mi obraz v režime RGB pripadal subjektívne na CRT obrazovke krajší.

melod

Na CINCH konektorech nelze přenášet odděleně barevné složky,proto jsem napsal "kompozitní"(tedy jediný složený)signál.Tedy každý receiver,byť má jak CINCH tak i SCART konektor(a tedy možnost RGB signálu) při přenosu pomocí CINCH konektorů logicky zobrazuje díky omezením CVBS signálu horší podání obrazu.Tož nechť sa daří a dobrou(já z.a.s.r.á.n.o do Kolbenky).

táhlovej

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra