Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Analogové video do PC

Ahoj potřeboval bych poradit jak dostat nahrávky z 8mm kamery do PC na hard disk .Našel jsem doma spoustu kazet a chtěl bych si je uložit na HDD .Kdysi jsem to dělal ale teď si za boha nemůžu vzpomenout.Matně si vzpomínám že jsem nějak překodovaval v neru na DVD . :lookaround: Ale už si nevzpomínám jak jsem tu kameru propojil z PC když tam jsou cinche audio video díky za každou radu co mě nasměruje :((

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Analogové video do PC

Potřebuješ nějaké capture HW zařízení, dají se běžně pořídit i levné USB převodníky...
Po digitalizaci si buď vystačíš s obyčejným MPEG videoformátem atd, nebo pomocí vhodného SW (používám DVD Architect od Sony) vytvoříš plnohodnotný DVD nosič.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Já to asi tenkrát řešil přes nejakej tuner ,nejhorší je že už doma nemám video ani dvd :-/ Nemohl bys mě prosím poslat nejakej odkaz na ten převodník abych byl v obraze co mám hledat? Jinak v dnešní době kde umí nahrávat kdejaká TV a satelit to nejde nějak zkombinovat že bych to propojil nějak a nahrál na HDD co mám v satelitu nebo připojenej k TV?

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky

miky

Ta tvoje druha moznost by byla ultra komplikovana. Jak pise Saxon.. kup si nejaky prevodnik z cinchu do USB a muzes digitalizovat o sto sest.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

https://www.alza.cz/premiumcord-usb-2-0-video-grabber-d250881.htm

Stači tohle jen si musiš najit drivery ale normalne připojiš a jedeš :) možna budeš potřebovat redukci z mono na stereo cinch. Mam to taky ;)

Qquiderr
Registrace: 5/2014

Díky za reakce budu hledat , to co je na té alze tak nějaká levnější varianta by nebyla nebo tohle je nejlevnější co se dá sehnat? Píší tam že to nefacha pod Windows10 . No budu muset něco sehnat dík.

miky

Dej si do Google "videograbber" a máš to hned. Kupoval jsem to na Aukru za dvě stovky a chodí to. Mám widle 7.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

vynaložené peníze a kvalita fotek a videa je hrozná.Ten Čínskej krám se jmenuje EasyCap Těžko to skousnou mně teda vůbec windows10. Povedlo se to nahrát na wind.7,ale s problémama.Navíc to videostudio 8 je jenom určený na vypalování na CD nejde stahnout do pc.Tak jsem s tím skončil a kazety vyhodil.Velký problém je ovladač ten se vzpouzí. Jsou to vyhozený peníze.

koax
Registrace: 2/2008

Problem je v tym, ze EasyCap ma hodne kopii. A pokud budes nahravat ovladace pro originalni EasyCap (pokud koupis zrovna onu kopii) tak tezko bude s tebou spolupracovat... S EasyCapem je to trochu komplikovanejsi. Ja treba mam doma dva a bohuzel obe kopie, ale zjistil jsem si chip, stahl ovladace podle chipu a funguje stabilne i na Win10.

Zdravím Vás!

bobo2

Mně po dlouhém laborování už přešla chut se tim zabývat.Ovladačů a studia je na internetu plno zkoušel jsem to taky. Ke studiu není klíč tak ti nepoběží.Ani ovladače nejsou zaměnitelné.Škoda času.Tyhle krámy za 400kč nekupovat a ty drahý ?? nemám vyzkoušeno.A v obchodě ti to nepředvedou.

koax
Registrace: 2/2008

Tak já jenom kdybych si vzpomněl jak jsem to dělal , žádný graber jsem neměl a šlo to taky :) Podívám se po těch graberech a jinak budu laborovat jít to musí. Hlavně že aspoň vím že něco takového jako je graber existuje .

miky

najjednoduchsie

najrychlejsie a zaroven bez akejkolvek kvality, je dostat analog obraz a zvuk TV do PC, nahranim na mobil...
https://www.youtube.com/watch?v=shxB9UWi4ug

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

cez lacny

USB video grabber kvalita nieje vysoka...
https://www.youtube.com/watch?v=D1-LFGkfvzk
snad s najlepsou vyslednou kvalitou digitalneho obrazu a zvuku, je varianta nahravat analog VHS z kamery na DVD rekorder...
DVD-cko na HDD PC, uz nieje problem ulozit.

bohus31

Nechat si ten převod někde udělat, třeba od lidí co točí svatby, ti mají nějaký vybavení i pro takový účely.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

pretoze to nerobia zadarmo, tak maju tzv. profi vybavenie...skutocne takato forma digitalizacie analogu, je najefektivnejsia.

bohus31

Tie lacné "grabbery" nestoja ani za prd (myslím v cene okolo 20 eur) kvalita otrasná.
DVD rekordér - celkom ujde sú tam ale omedzené možnosti čo sa týka strihu, zmeny formátu, orezania atď.
Podarilo sa mi vyladiť najlepšiu možnosť a to bola tá že som na bazoši zohnal staršiu kartu do PC (slot PCI-E) bola to Asuska kombo DVBT + DVBS + Analog. Karta bola vyrobená keď sa robilo ešte poctivo (pôvodnú cenu neviem). Nahrával som cez Nero video (po dlhšom skúšaní mi tento sadol najlepšie) orezanie a strih videa (ako aj konečné napálanie na DVD) som robil vo videoredo. Ale chce to hodiny bádania ako všetko nastaviť a vyladiť tak aby to bolo čo najlepšie. Výsledok sa mi nakoniec podaril lepšie ako na kolegovom DVD rekordéri od Panasonicu (v obraze menej vidieť kompresiu "štvorčeky"). Tiež dôležitá vec nesnažiť sa robiť z prekladaného videa progresívne, ale nechať to tak ako je (a naučiť sa s tým robiť (s interlaced videom).

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Rasto1978 už si matně vzpomínám že jsem to taky dělal přes TV kartu a nero ale tu už asi nenajdu tak to udělám přes DVD rekorder co mají rodiče a kterej už nepoužívají . Bude to na dyl ale nevadí mě to baví a abych to někam nosil k profikum tak to nee .

miky

Rasto1978

Naprosto souhlasim R^ Tohle je nejlepsi zpusob. Taky mam ve svem PC svoji TV kartu, ktera ma vstup na cinch (karta je z roku 2007) a video z cinchu jako takove nahraje temer ve stejne kvalite jako original (troufnu si rict). Kdyz si clovek k tomu sedne a pohraje si s nastavenim, tak vysledek bude stat za to!! Tento zpusob mi prisel nejlepsi na digitalizaci VHS (jak jsem psal.. mam par tech EasyCapu, ale s kvalitou se to neda srovnat...) I s tym prokladanim musi clovek umet. Pak je vysledek dokonaly !!! R^

Zdravím Vás!

bobo2

@miky

to je nejrychlejší a jednoduchý způsob,na DVD RW pak dáš do mechaniky PC a už jedeš stříhat ve videoredo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@bobo2

No tak to som rád :-) Ja som sa tým zapodieval už dávnejšie, ale akosi sa vytratil záujem o toto (analog do DVD) tak som s tým skončil. Prešlo mi rukami niekolko lacných "graberrov" mal som tu aj DVD rekordér Philips, taktiež kolegov DVD rekordér Panasonic, ale nakoniec najlepší výsledok poctivá asi 10 ročná TV karta (tiež som časom skúšal niekolko) + pohrať sa s tým, naučiť sa s tým robiť, niečo si o tom prečítať (mať dobré oči pretože na monitore to môže byť pekné ale na TV katastrofa) a potom sa to dá :-)

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Rasto1978

Ano R^ Neni co dodat

Zdravím Vás!

bobo2

Mám doma ELLION,vstupy a výstupy jaké si vzpomeneš,jenže bych musel najít postupy převodu+manuál,už si ani nepamatuji kdy to naposledy jelo! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Prodává to i conrád a nebo jak někdo píše přehrát přes rekorder...

Fanyn
Registrace: 11/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra