![]() |
|
Motor SG 2100Ahoj, z ničeho nic mi přestal točit motor SG 2100, dosud normálně fungoval. Zelena kontrolka svíti, při pokusu manuálně točit na stranu pomoci tlačítka slyšet cvaknuti ale motor se neotočí. Muže to byt mechanický problém? Zatím jsem ho neresetoval. Poradí někdo co se mohlo stat? Dekují za vaše rady. |
Mikulas27
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 21 |
![]() |
|
RE: Motor SG 2100Rozhodně použij reset, vždy zabere.Jinak tento motor je " nesmrtelný " .![]() |
Old Master
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 687 |
![]() |
|
@Old MasterOk, zkusím to, a co se vlastně stane po resetu budu muset znova nastavovat pozice jednotlivých družic, nulový bod?Dik |
Mikulas27
![]() |
|
RE: Motor SG 2100Na motoru zmáčkneš "reset" nějakou jehlou a blikne oranžová kontrolka.Podmínkou je určitě zapnutý SAT tuner.Dále krokovacím tlačítkem zkusíš posun motoru na jednu tak druhou stranu.Potom odkrokuj na stupnici "0". Na svém SAT přístroji předčasně nečiň změnu v nastavení pokud vše šlapalo dobře.Nyní se podívej na stanice které máš na tzv.nulové pozici,když hrají pak už točíš opět jako dřív. |
Old Master
![]() |
|
@Old MasterMoc dekuji za info, dám vedet jak to dopadlo. |
Mikulas27
![]() |
|
RE: Motor SG 2100ja by som HW reset s ihlou robil az potom, ked je motor natoceny v nulovej polohe rucne tlacitkami alebocez SAT - goto 0...inac si posunies vsetky nastavenia a pozicie satelitov. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
@Mikulas27Další zblblý motor. Přečti si moje příspěvky ohledně tohoto motoru, třebas tě v něčem pomohou, není to tak dlouho. Měl jsem podobný problém. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Motor SG 2100Tak skúsil jsem resetovat motor, a pro jistotu jsem skontroloval vsechny koncovky.motor točí ale pomalu... není to ono, skúsim jeste jinej prijímač.diky všem za reakce. |
Mikulas27
![]() |
|
Motor SG 2100Taky si myslím,že je nesmrtelný,co já jsem se s ním nadělal vo...vin,než jsem se to naučil.Párkrát rezet pomohl a teď už 2x se po čase(asi tak za 1-2 hodiny vypnutý) umoudřil sám.Vždy po mém zu rychlém přepínání![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: Motor SG 2100Rychlost pohybu pozicionéru závisí na výstupním napětí z přijímače 13/18VDále hodnoty které jsou však orientačně: 1,2cm/sek. (13V) 0-20st. 2,5cm/sek. (18V) 20-70st. |
Old Master
![]() |
|
RE: Motor SG 2100Mě to dělá taky - prostě v něm jen cvakají relátka a točí se třeba jen na jednu stranu. Dám mu pár povelů sem a tam a zase chvilku běží.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 105 |
![]() |
|
Táhlový motor na polárním závěsu FEMRChtěl bych se zeptat proč mě přestal táhlový motor točit po celém orbitu,točí my jen od 23,5E do 13E.A Na další družice ani tuk nevím čím to může být že by už mu docházely síly ale motor točí rychle. |
ferencik
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
![]() |