Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HDBox 9105plus

zdravim.mam novy hdbox9105plus prijimac a ma to nektere nedostatky.
-programy se ulozi az od predvolby 4000.a furt se mi tam mota ta 23°.vypada to jako kdyby tam byl nekde prednastaveny fastscan pro skylink.ale nejde to vypnout.
-ma to nejaky prilis citlivy nebo spatny tuner.nektere frekvence mi radikalne spadli az pod 50 nb k nule.
-blind scaning nema vubec signal.a neprepise mi trebars frekvenci.symbol rate.
ale jinej prijimac pri tom nastaveni jede v pohode.
prislo to teda uz s V2.12.21.
potrebuju z toho nejak dostat tu predvolbu.a nevim jestli pomuze prehrani jineho softu a ktereho.
mate s tim nekdo podobne zkusenosti.?
verze zavadece je L6.34
diky

kristian1
Registrace: 7/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HDBox 9105plus

jo a ted nove je tam-smazane programy predvolby uz se znovu nezaplni.takze mi tam zustalo prazdnych dalsich 800 predvoleb od 4000 vys.a co kdyz se to postupne zaplni vsechno a pak uz tam nevleze vubec nic.?

kristian1

Box neznám, není tam v menu funkce typu "Logické řazení kanálů - LCN" ? Co továrko.

Warpik
Registrace: 9/2016

Já bych začal asi zde:
http://www.ab-forum.info/viewforum.php?f=188&sid=d2ec94a48e3b772b923c1dc0181ff8a4

GI XPEED LX3, DM800 clone, motor SG2100

milev1
Registrace: 7/2007

LCN jsem v menu nenasel.a tovarko uz jsem samozrejme nekolikrat zkousel.

kristian1

Tak začni nejdříve s upgrade FW ( aktuální je verze zavaděče 7.27 a FW 2.12.31)
Fast scan se vypíná v MENU/Instalace/Vyhledání služby a pak šipkama doprava posunout na mod hledání: Rychlé hledání a tak aktualizačnéí mod FST dát na MANUAL.
A nezapomenout pak dohrát plugin na Mcas pro uni čtečku.

lubos32
Registrace: 2/2010

FW pro HD BOX zde:
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?action=view&filename=FAC.HDBOX.FS9105PLUSPVR.v2.12.31.20161226.zip&directory=HD-BOX/HD-BOX%20FS-9105%20HD%20Plus&

a tady postup upgrade FW
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/item/ako-na-upgrade-firmware-prijimacov-fortisrade:

lubos32

@lubos32

takhle to mam FST na manual.problem byl jinde v presouvani programu.ale uz jsem tedy ty predvolby vyresil.je to ve vypnuti cislo mistniho programu.
takze ted ten zavadec a fw.
a zeptam se V2.12.31 je tedy original fw a FAC V2.12.18 je patch.?
ale diky

kristian1

FW 2.xx.xx jsou vše originální FW ( alternativní jsou např Enigma, ale moje zkušenost je taková, že tyto alternativní jsou na tomto přístroji takové zpomalené - např. velice pomalé přepínání programů a zpožděné odezvy DO oproti originál FW)
Důležité,je ale po nahrátí nového FW dát tovární nastavení.
Takže předem udělat zálohu na flash..

lubos32

zmačkni ok,potom modre tlačitko,vypni čislo misniho prohramu-lcn

ksatelit
Registrace: 4/2015

fastskan jde vypnout přes menu,hledani programu fastskan přepnout na manualni hledani

ksatelit
Registrace: 4/2015

takze jsem chtel prehrat ten firmware na V2.12.31. ale nejak se to nechytlo.flesku vidim.soft vidim.dal jsem stahnout.bezela jedna stupnice.pak bezela druha stupnice.potom samovolny restart.pak jsem dal tovarko.ale stale tam mam ten puvodni V2.12.21.
takze co mam blbe.?

kristian1

nevím jak to instalujes,ale pri USB disku se nic nedava stahovat. Vse bezi automaticky..
Postup Upgrade:

1.Na naformátovaný usb kľúč formátom fat 32 nakopírujeme najnovší oficiálny firmware pre daný typ satelitného prijímača.

2. Odpojiť satelitný prijímač od elektrickej siete.
3. Vložiť USB kľuč s firmware do USB portu prijímača.
4. Stlačiť a držať „šípku hore “ /CH+/ na prednom paneli prijímača a prijímač pripojiť ku elektrickej sieti.
5. Následne sa začne inštalovať z usb kľúča, na displeji nabehne „Ldt01“, vtedy môžeme „šípku hore“ /CH+/ uvoľniť , inštalácia bude pokračovať až nakoniec prijímač vypíše na displeji blikajúci nápis „End“!!!
6. Prijímač odpojíme a znovu pripojíme ku elektrickej sieti, čím sa prijímač reštartuje a nabootuje z najnovším firmware a aj multibootloaderom

Nie každý vie že je nutné po každom upgrade FW nastaviť prijímač do výrobných nastavení!!!

Robí sa to kôli tomu, lebo FW je tvorený modulárne, teda kernel a moduly. Na vývoji FW sa podieľa viacej programátorov a ak niekto z nich zmenu nezapíše aj do verzie modulu, tak sa tá zmena nemusí prejaviť kým nenavolíme výrobne nastavenia satelitného prijímača. A tak isto ak sa mení verzia API tak treba dať prijímač do výrobných nastavení. Pokiaľ sa chcete vyhnúť zbytočným problémom ako mrznutie prijímača a pod. dajte na moje rady!

lubos32

@lubos32

no ja jsem na netu videl jiny postup.primo video.jen to ted uz nemuzu najit.a zpameti to nedam.
tento jak popisujes je tam take.ale ten spouste lidi v odkazech nefungoval.takze nevim.a na te flesce mam vic softu tak jak ten prijimac pozna kterej si ma vzit?.
zitra se na to jeste zkusim podivat.
diky

kristian1

Postupy jsou možné pouze 3.
1) přes USB tak jak jsem popisoval
2) přes server a připojený LAN kabel ( komplikované zadávání)
3) přes RS232 ( kabel + SW)

USB musí být čistá a formát souboru FAT32 ( to je problém proč to hodně lidem nejde)

lubos32

tento primac mam asi 6 rokov a podla mna najlepsie funguje s cistou enigmou vo flash R^ to by som doporucil, na tento uz zasaraly stroj :-/

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

já ho mám 4 roky, předtím čistá 9105 2roky, vyzkoušel všechny softy, včetně enigmy.
Zůstall jsem na soft. 2.12.18, zavaděč 7.26
jinač vše zde:
http://m.www.forum.satdigitalne.cz/viewforum.php?f=411

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=189&t=46973

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

a co se tyka toho prilis citliveho tuneru to jsou takhle citlivy vsechny tyto masiny nebo pouze ten jeden muj exemplar vybocuje z normy ?

kristian1

@lubos32

uz jsem nasel ten navod pres flesku.forum.satdigitalne.na youtube.ale pres nej mi to teda nejde.az bude cas zkusim to pres tu cistou flesku.

kristian1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra