Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

motor SG 2100 - reset

Můžete někdo říci jak tento motor vyresetovat prakticky? Strkám do té dírky drát, ale na nic tam nenarazím, jde to pořád dál do volna. Mám se tam zřejmě asi do něčeho strefit, ale to mě nejde. Je tam nějaký spínač, nebo co?

sateliťák
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: motor SG 2100 - reset

https://www.parabola.cz/forum/topic-45281/

poklopec

pokl
Registrace: 11/2014

Je tam mikrospínač.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Otvor pro reset je vedle letky sig.světla,přes kabel jej možná nevidíš neboť nad ním je další otvor trochu větší otvor a ten tě mýlí. Já používám 2mm ocelový drát ze špice jízd. kola.Při stlačení ti to zvakne!

sonip
Registrace: 3/2008

To pokl: Tam není to co potřebuji.
To sonip: Musím mít zrcátko, abych ho viděl, jen asi nemám ten správný směr. Do toho správného to strkám.
Ještě při příjmu ta zelená ledka cca každých 5sec blikne červeně, to znamená co?

sateliťák

Zmáčkni 2x rychle za sebou a čekej na zelenou,červená je error! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@sateliťák

Bliká oranžová-přijímání příkazů z DiSEgC.

rezek
Registrace: 1/2010

Mě to tedy připadá jak červená, oranžová by měla vypadat trošku jinak. Spíše bych se přiklonil k tomu erroru, i když zase ty pravidelné intervaly vypadají na ty příkazy.
Já si stejně myslím, že to mám nějaké zblblé, protože to vůbec nejelo ani tam, ani zpět, ani tím tlačítkem na motoru, pak se mi to nějak tím tlačítkem povedlo, ale zase to jelo jenom na západ, po chvíli se to zase vrátilo na nějakou vymyšlenou polohu 10°W na motoru a tam to vždy skončilo. Nyní už se povedlo, že to jelo i na východ, ale jenom málo, někam na 20°E a také se to zase vrátilo na těch 10°W. Kde se tam ta poloha vzala, jako kdyby to byla nějaká nula. Proto to chci vyresetovat, zdali se mi to povede.

sateliťák

Nyní odjíždím, tak pokračování až někdy večer. Tady stejně celý den prší, tak to je práce na prd.

sateliťák

Odpoj reciver a resetuj motor,nastav O,resetuj reciver znovu připoj,co potom -nevím! :lookaround:

spyko

Jo, pojedu podle toho, ale ještě musím něco dodat. Mám 3 přijímače, různého stáří a ten kabel od antény přehazuji z jednoho do druhého a jednou točím s tím a potom s druhým, jestli v tom není zakopaný pes pro zblbnutí toho motoru, protože Usals umí jen jeden, ostatní jsou nastavené ty pozice na Disecq 1.2, tak v tom by mohl být ten problém.
Ještě jak jsem psal, že co asi 5sec problikne ta dioda červeně, tak u druhého svítí stále zeleně, nic nebliká.

sateliťák

najlepšie perlýk a buchnut ponom hned je zresetovaný na veki

jony44
Registrace: 1/2017

@jony44

Jo, to by bylo asi nejlepší.

sateliťák

Tak upřesnění, Usals umí dva. Ale jestli se mě to povede zítra zresetovat a zprovoznit tím motor, tak na točení motorem nechám jen jeden, u ostatních to vypnu, pokud to tedy vypnout lze a mělo by to snad být potom dobré. Ten Usals asi nebudu používat, protože určitě kolmý ten držák paraboly přesně není a tím bude lepší nechat ruční nastavení, bude to přesnější.
Ještě k těm přijímačům, každý má to ovládání motoru řešené jinak.

sateliťák

@sateliťák

přesnější nepřesnost to bude

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Zatím to netočí ani na Usals, ani na ručně, tak jsem rád, že jsem to dostal alespoň na "0", kde mám HotBird a Supertennis.

sateliťák

@spyko

Píšeš resetuj přijímač, tím myslíš co?

sateliťák

Jdu spát, kašlu dnes na to.

sateliťák

Tak to zkouším resetovat, strkám tam drát co je na špízy, ale na žádný mikrospinač nemohu přijít. Nelze to zresetovat nějak po kabelu?

sateliťák

Bohužel už 2100 doma není,ale přijimač se resetuje, při zapnutém přijimači vytáhneš napajecí kabel,spinač je velmi jemný,nestrkej tam nic špičateho,pozor na dorazy i elektronické,jakmile dojedeš na doraz,2x sepnou jinak se nevrátí,opravdu už potom nevím,neb nemůžu vyzkoušet! :lookaround:

spyko

@spyko

Jenomže právě že se mi ten drát o nic nezarazí, nebo na nic nenarazím. Vím, je to špičaté, ale když jsem zkoušel drát s izolací o pr.2mm, tak mi tou dírkou prochází těžce.
Ten přijímač zkusím takto zresetovat, zdali to nějak pomůže. Nyní stojí na té 0 a nikam se nehne, ještě že je tam zrovna ten HotBird 13°E.

sateliťák

@sateliťák

Existuje niekoľko spôsobov ako resetnúť motor.

1. Hardwarový reset prijímačom:
a) V menu satelitného prijímača zadáme príkaz "Go To 0".
b) Odpojíme koax od sat prijímača.
c) Zapojíme koax k sat prijímaču.
d) V menu prijímača zadáme príkaz "Re-synchronize/Shift 0"

Pamäť sa vymaže, prepíše sa tabuľka družíc a korekcií na 0.

2. Hardwarový reset DiSEqC motorom.
a) Odpojíme koax od motora, prichádzajúci od prijímača.
b) Podržíme stlačené obidve tlačidlá "East/West" na 5 sekúnd.
c) Zapojíme koax späť na motor.
d) Led1 a Led2 budú blikať 5 sekúnd.

3. Reset satelitných pozícií.
a) Podržíme stlačené obidve tlačidlá "East/West" na 5 sekúnd.
b) Led1 a Led2 budú blikať 5 sekúnd.

4. Reset mtora a návrat k pôvodnému nastaveniu.
a) Pripojený motor k prijímaču, indikačná dioda svieti.
b) Nastavíme motor tlačidlami na "0".
c) Tenkým predmetom stlačíme na tri sekundy tlačidlo reset.

Indikačná Led dioda oranžovo zabliká. Proces je ukončený po jej rozsvietení na zeleno. Pamäť sa vymaže, prepíše sa tabuľka družíc a korekcií na 0.

Jednotlivé názvy v menu prijímačov sa samozrejme menia podľa výrobcov. Taktiež spôsoby resetu podľa typu motora. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

1.Mám 3 přijímače, ale v žádném Go To nevidím.
2.i 3. Na motoru nemám 2 tlačítka, jenom jedno.
4. To jsem psal, na tlačítko reset se nějak nemohu strefit.

Díval jsem se na to tvé zařízení na fotkách, to je pěkné. Koukám, že si ale od motoru upustil, takhle je to asi spolehlivější, ale zase musíš mít ty Disecq přepínače, toho bych se bál. Jinak s tím motorem jsou jen problémy, tohleto, že nechce točit už udělal několikrát. Již mám i podezření, jestli není nějaký problém v koaxu. Třebas signál převede, ale větší proud na motor ne. To by bylo také vysvětlení.

sateliťák

@sateliťák

Pre teba platí že tým jedným tlačidlom sa dostaneš na svoju nulu, čo je ako píšeš práve 13°E a kde motor stojí...takže "Go To 0" si už splnil, odpoj koax od satelitného prijímača na nejakú dobu, musíš vyskúšať, potom ho znovu pripoj... V menu prijímača pohladaj "Re-synchronize/ Shift 0" a potvrď, tým by mal byť motor zresetovaný... Vedla výstupu z motora na satelitný prijímač je pod krytkou kontrolka a hneď vedla nej dierka pre reset a je celkom možné, že sa mikrospínač uvolnil na plošnom spoji a preto ho nemôžeš nahmatať.
Od motoru som neupustil, len som ho ešte nestihol naspäť nahodiť ako nám zateplili panelák

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Tieto male rotory maju svoju zivotnost, par podobnych problemov som zazil s nimi aj ja, aj som ich uz skusal rozobrat a opravit a niektore sa mi podarilo este vratit do obehu, tak napisem par postrehov, mozno to niekomu pomoze...
1. Prehadzovanie medzi viacerimi prijimacmi tie motory nemaju radi, asi tam bude zosynchronizovana DB stelitov medzi motorom a prijiamcom.

2. Motor ma aj nastavaciu skrutku, s ktorou sa da vyladit a znizit hysterezia, ale je to na ukor vyssieho trenia v prevodoch, potom vyzaduje vacsi prud a niektre prijimace so slabym zdrojom uz nezvladnu s nim otocit. Ta skrutka je u SG2100 schovana pod nalepkou "Warranty void if this label is removed". Ak je ale motor po zaruke, treba skusit s tou skrutkou kusok otocit a mozno sa rozbehne. Zalezi aj, aka velka parabola je na nom instalovana. (Jeden 2100, co sa mi dostal do ruk ako nefunkcny a ako-tak som ho opravil mi uz zvladne tocit len maly 60cm lavorik)

3. Problem s nedostatkom prudu k motoru moze byt aj v privodnom vedeni - ak je povoleny F-konektor alebo zoxidovany spoj. Tu by bolo mozno treba zacat, odpojit oba konektory k motoru, odstrihnut 2cm z koaxu a obnovit cerstve spoje a takisto to urobit aj na strane LNB.

4. Reset motora robis asi spravne, ale najprv je potrebne ho presunut do nulovej polohy az potom hladat ten mikrospinac. (Ak tam nie je, potom je to dobry dovod to cele demontovat, rozobrat a zistit co sa mu stalo...). S motorom sa da pohrat tocit ho aj na gauci, otazka je len ako si cenis svoj volny cas a kolko sa tomu planujes venovat, ci uz by nebolo vhodne ho vymenit za novy silnejsi model. Ja mam na 100cm Gibertini stale jeden SG-2100A ale na 140cm offsetke uz novy Optibox 3800 s celokovovymi prevodmi a od r. 2013 az do dnes ide OK.
:)

warkiller
Registrace: 7/2011

@warkiller

Děkuji, je to velmi pěkně napsané. Vůbec se mi do toho tedy nechce to demontovat, mám tam parabolu 90x105 a přístup jedině přes otevřené okno, zkrátka špatný. A ono je to v 7.patře a dolů je to docela výška.
To přehazování mezi přijímači, v tom vidím ten problém, nějak zblbnul. Ani jsem nevěděl, že je motor Optibox 3800, podívám se na to.

sateliťák
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra