Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

E06-4 Porucha chytré karty

Zdravim Vas,

rad bych se na Vas obratil s problemem, ktery se u me vyskytl. Na chate jsem mel NEXT kartu od Skylinku vlozenou v modulu Technisat TechniCrypt (Skylink ready), pul roku jsem tv nezapnul, v zime na chatu nejezdim... Samozrejme bylo nutne pockat na nove zapisy, ty neprisly, tak jsem vlozil (nejspis zasadni chyba) kartu doma do skylink ready stb krapu a pockal, az prijdou nove zapisy, ty za nekolik hodin neprisly, ackoli jsem nechal prijimac zapnuty zpusobem, jak je skylinkem uvadeno. Nechal jsem tedy provest reautorizaci karty a do minuty se kanaly zacaly dekodovat. Myslel jsem si, ze mam vyhrano, ovsem kdyz nyni vlozim tuto reaktivovanou kartu zpet do modulu Technisat , vyhazuje mi to chybu "E06-4 Porucha chytré karty" a proste se to nerozjede... Je nejaka sance to zprovoznit nebo se stalo to, co si myslim, ze se stalo a skylink proste ten Technisat svym zpusobem odstrihl? Volal jsem na podporu Skylinku, ale nic kloudneho jsem se samozrejme nedovedel.

Vsem dekuji za postrehy a nazory :-)

MartinP
Registrace: 8/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: E06-4 Porucha chytré karty

číslo karty

Dreambox 800HD SE VE2

zslaby
Registrace: 1/2011

z jakeho duvodu se na nej ptate? ;)

MartinP

@MartinP

To číslo neříkej,nebo půjdeš do chládku na hrách Rv

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

Diky, ja bych ho jen tak urcite nerikal, spis me zajimalo, proc se on na nej pta :)) v tuhle chvili je to podle me nepodstatna zalezitost... Karta je ve skylink ready stb funkcni, v modulu razem ne, chyba modulu (jak se mi snazili tvrdit na podpore) to urcite nebude, jeste tesne pred prvnim vlozenim do skylink stb mi to psalo ze je program zasifrovan, ale modul kartu normalne cetl a dostal jsem se skrze nej do jeji spravy (balicky, zapisy od/do atd). ted nevidim nic, jen vyse zminena porucha karty :))

MartinP

@MartinP

Já bych řekl,že jsi nějak vypnul zprávy pro kartu,někde v nastavení zápisů v tom techsatu(ale neznám ho).Než jsi na tu chalupu dotáhl,tak byla zase nenačtená.To chce nějaký amíko s univerzálkou

korkoran
Registrace: 10/2006

do te doby jsem na ten modul ani nesahl, jediny "pohyb" byl karta ven - karta do skylink ready - karta ven - karta do modulu... zkusil jsem nasledne i tovarni nastaveni modulu, bez vysledku bohuzel Rv

MartinP

@MartinP

U jedné ICE jsem měl to samé. Karta šla v CW modulech, v Irdeto modulech ale v modulu Technisat TechniCrypt chyba karty E06-4 ale další 4 ICE karty v tom modulu normálně šli. Pak jsem na bazoši koupil další modul Technisat TechniCrypt za 600,-- abych ho vyměnil za ten CW až vypnou 096 abych měl klid a světe ta ICE v tom dalším Technisat TechniCrypt normálně naběhla a v pohodě běží ale neporadím ti co s tím jen píšu, že se mě to stalo taky.

BOBSEN
Registrace: 9/2010

Jsi si jistý že se opravdu jedná o chytrou kartu ?

Není to pouze nějaká vychytralá karta ?
Protože Umělá Inteligence teprve přichází a to bude jiná KAFE .

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

@lubos3nec

jo ale umnela inteligence neni gshare na 15 mesicu.. to uz tu bylo kolem roku 2012 :laughing:

arioner
Registrace: 8/2010

MartinP

1.Zkusit očistit kontakty karty.
2.Zkontrolovat správnost vložení karty.
3.Vypnout zařízení z elektřiny, chvíli počkat a zapnout.
4.Pokud nic z toho nezabere, tak holt už jen nový modul, neboť se ti s největší pravděpodobností natáhl nový upgrade SW do karty. Pak už po opětovném vložení do staršího HW bývají problémy.
Viz. diskuse:
https://www.parabola.cz/forum/topic-92160/
https://www.parabola.cz/forum/topic-91290/
Takže bacha na vkládání karet do nových strojů s následným zasláním reautorizace, pokud karta má ještě nějakou dobu fungovat pod starším HW či starším SW :-/

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Začíná být prokázaným faktem, že tyto fikanosti s ICE kartami se dějí, těžko ale někdo poradí v čem je problém, mně se taky stalo něco podobného a nakonec jsem různými laboracemi s kartou v cert. modulech IRD, CW a uničtečkách zu ICku zas zprovoznil, ale přesný postup ti neřeknu...

lance
Registrace: 10/2008

to je to

"skvalitnění" služeb od Skylinku se zvýšeným SERPO :sly: :sly: :sly:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@jamess96

Ahoj.Jenom pro zajímavost jak dopadlo to zkoušení CW modulu pokud jsi pruboval?

hobo
Registrace: 1/2007

Diky vam vsem za reakce. Ono je vtipny, ze ta NEXT karta je teprv tri ctvrte roku stara, objednaval jsem ji vloni v lete a nasledne kupoval ten modul Technisat, takze me prekvapuje, ze po tak kratke dobe se to takhle dodrbalo... :-/

MartinP

Karta next je irdeto, nedáváš ji do modulu CW?

sirda
Registrace: 11/2006

@sirda

nedavam, je to presne tenhle typ: https://www.parabola.cz/clanky/4703/technisat-technicrypt-irdeto-ci-plus-novy-dekodovaci-modul-irdeto/

MartinP

Známá "německá" firma již ať se zabývá pouze trhem v NSR a neplete se do jiných platforem.Protože posléze nemá na nic čas a neopraví ani svoje jednoznačné bugy.Podíl na všem má samozřejmě i známá česká firma.

hdpe
Registrace: 11/2007

@hdpe

takze nezbyva nez zkusit jiny modul? :-/

MartinP

Zdar,BOBSEN tu zmínil jistou záhadu,já s tím měl taky problém.Pokud máš možnost,pak odzkoušet jinou kartu v modulu a naopak.Do systému kódování a případnému odhalení podrobnějšího "vidí" jen SKYLINK ...a patrně i někteří starkýni fóra (mimo mne).

hdpe
Registrace: 11/2007

@hdpe

zkusil jsem tam i hlavni kartu od te NEXTky a bohuzel to same (bezi v tom samem skylink ready krapu, ve kterym jsem reautorizoval tu next)... kdyby fungovala alespon ta, tak bych to nejspis ani neresil, ale takhle jsem na mrtvem bode. Ten modul je jeste v zaruce, jestli to nejak nerozjedu, asi mi nezbude nic jinyho, nez zkusit reklamaci Rv

MartinP

Aj ja som sa stretol u svojej skylink karty typu ICE s rovnakymi problemami. Vacsinou pouzivam Alphacrypt alebo Irdeto CI+ CAM a ked som ju skusil dat do citacky v inom prijimaci, prestala mi ist a hlasilo v module rovnaky problem. Skusal som vsetko mozne a nakoniec pomohlo pretriet cip prstom. Mozno sa jedna o vyssie zmienene precistenie kontaktov, ale ked som s tym laboroval, zdalo sa mi to az nepochopitelne (to som skusal rozne variacie aj posielanie reautorizacnych klucov a bol som z toho vtedy bezradny). Je to mozno az moc amaterske, ale mne to pomohlo. ;-)

kolle
Registrace: 1/2006

@kolle

Dik za podrobny feedback, cenim si toho. Bohuzel ani procisteni kontaktu nepomohlo, zkusil jsem to nekolikrat, at uz prvni den, ci jeste tedka po tomhle tvym prispevku. Spis si myslim, ze to dodrbal ten skylink ready prijimac a na kartu se poslaly kody, ktery modul z nejakyho duvodu nezvlada. Rv

MartinP

@MartinP

Mozno by pomohlo vyskusat ten modul s inou kartou - typu napr. ciste Irdeto (ci uz skylink M7 alebo RTVS alebo inu), ze ci korektne funguje ten samotny modul v poriadku. Ak by bol s nim realny problem, tak ked je v zaruke, tak potom asi len reklamacia. Ak ale bude problem len v tej jednej karte, to uz je z tohto pohladu horsie. Jedine ak skusat prehrat firmware modulu, ale tazko povedat, ci je nejaky k dispozicii, kto ho ma a ako ho tam narvat (ak by nebol prostrednictvom OTA). Akekolvek taketo pokusy samozrejme teoreticky mozu viest aj ku strate zaruky.

kolle

@kolle

jinou kartu bohuzel nemam. :-/ Ten modul sam o sobe by ale mel byt v poradku, jelikoz v ten den pred tou reautorizaci jsem skrz nej kontroloval platnost zapisu a dostal jsem se k nim(videl jsem zapisy do konce rijna cca, tedy do doby, kdy jsem kartu vyuzival). Nyni se v jakekoli subnabidce tykajici se karty objevuje ten chybovej kod E06-4. Ta aktualizace firmwaru by mozna treba i pomohla, jenze ten modul ma nejnovejsi firmware a zadny novy to nenachazi. Rv

MartinP

@MartinP

Potom ma napada len, ak mas niekoho znameho nablizku, kto ma akukolvek kartu od skylinku, CT kartu, alebo mozno aj Freesat, ze by si to odskusal s nou, aby si si bol na istom, ci ten modul funguje. Ak by sa Ti ju podarilo zohnat a nefungoval by korektne, tak potom asi len ta reklamacia, aby bol z Tvojho pohladu aj do buducna vyuzitelny. Jedine, ze by skylink zrychlil vymenu systemu na Viaccess (ktory zrejme v nejakej buducnosti bude nasadeny pre vsetkych), ale to by nas asi nahnevali viacerych. ;-) Inak skoda, ze to nie je univerzalnejsi modul na viac systemov, napr. Conax alebo pod. To by si si u vas mohol kupit napr. Flix kartu a vyskusat to s nou (myslim, ze je to v Conaxe).

kolle
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra