Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

jakou anténu ?

Jakou anténu pro všechny programy DVB-T (2) v kraji Vysočina ?
Vysílání Javořice V. Jeníkov a Rudný, což není stejným
směrem. Příjem na chatě,cca 20km od Jihlavy na jih...

lb59
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

@lb59

Zavolej si kvalitního odborníka ať ti proměří signál a udělá instalaci antén sám.

Antonio20
Registrace: 1/2009

RE: jakou anténu ?

evolve shark :))) :)))

jopo166

lb59

tu správnou

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Hlavně aby byla DVB-T 2 ready. :)))

Antonio20

@Antonio20

no vidíš a taky H265

pierrepetr

vestirna.com/koule/

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@lb59

Pokud jsi schopen položit takovouto otázku, tak si můžeš koupit úplně cokoliv. Není Ti pomoci. Absolutně netušíš která bije.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

To si pořiď raději satelit, to je z jednoho směru...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Enik

Protože netuším, tak se ptám...

lb59

@lb59

na každú robotu je treba oborníkov

pierrepetr

Ale odpoveď si už dostal, to neni o anténe. (Alebo inak inak anténu si kúp hociakú z eshopu, keď ti nepôjde môžeš ju vrátiť (čo iné ti poradiť keď to aj tak nechápeš)).

Rasto1978
Registrace: 6/2010

@lb59

neznam tvoji polohu ani polohu vysilacu na mape.ale.mas tam Javorice 1.2.3. Jenikov 4.7. takze bych se zameril na ty Javorice a nekde k tomu sehnat 4.7 pokud to jde.pokud ne.dve anteny.nedelal bych z toho zas takovou vedu.antenu si vyber podle svych moznosti ale urcite filtr LTE.oni ti tady poradi az se vytrucujou.ale stejne si na to pozves technika.jenze pet techniku pet ruznych nazoru.takze konecny rozhodnuti bude stejne na tobe.! 😀

jam fm
Registrace: 10/2016

@lb59

Ptát se, je v pořádku. Jenže otázka musí odrážet jistou míru inteligence! Evidentně si nedokážeš uvědomit absurdnost svého dotazu, který dovoluje pouze omezený počet odpovědí. 1) Pozvi si odborníka. 2)Nastuduj si problematiku anténní techniky. 3) Zfušuj si to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Každá volba a montáž antény začíná zjištěním příjmových podmínek v místě příjmu pomocí spektrálního analyzátoru. Až tedy budeš mít výsledky spektrální analýzy, hoď ji tady do placu a můžeme se bavit dál. Jakýkoliv jiný postup je fušeřina!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

ještě je za čtvrtý,pokus,omyl a bez spektráku

pierrepetr

Fracarro LP 45-F dobře splní svůj účel. Hliník 0.515 kg, 99 cm délka, 28 prvků, 11 dBi (8.85 dB), konektor F přítomen. http://www.fracarro.com/index.php/en/dj-list/item/1-aerials/87-lp45f
100 kW Javořici bude chytat bezpečně bokem, zbylé dva vysílače jsou stejným směrem na sever. Anténa se v praxi velmi dobře osvědčila, 100 kW svářečky bere bez potíží i z 80km. Když je vysílač na dost vysokém kopci (Krížava), zachytí na vhodně vyvýšených místech i na vzdálenost 100-120 km. Tu se ale jedná jen o mrzké vzdálenosti do 30km - není proto nutné hned strašit spektrální analýzou, studiem a kvalitními odborníky.

Nowakowski
Registrace: 3/2014

@lb59

Tak takovou otázku nejsem schopen zplodit ani já. Pokud tomu nehovíš, tak si opravdu pozvi odborníka. Metoda pokus-omyl je dost finančně nákladná, víkend na chatě strávíš na střeše s výsledkem 0.

ja987
Registrace: 1/2016

@Nowakowski

mu to tady zanalizoval bez měřáku,naco ty měřáky dělaj????

pierrepetr

@lb59

To bys musel bydlet např. v Přibyslavi,díky minimálnímu azimutálnímu rozdílu mezi vysílači Rudný,Strážník a Javořice(cca 10°)zde lze zrealizovat příjem šesti muxů(1,2,3,4,7,8) ze tří vysílačů na jednu anténu !!!.Já jsem použil tuto - ANTÉNA 45SG SUPER G EMME ESSE.U Tebe bude nejspíš nutno použít dvě antény a vhodný slučovač pro předem definované skupiny kanálů(např k.21-39 pro Javořici a k42-60 pro Strážník a Rudný).Ale to pouze teoretický odhad situace - nejlepší je samozřejmě měřit signál přímo v místě instalace a podle urovní signálů teprve vybírat vhodné antény(v době LTE raději vše pasivně).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

@pierrepetr

nie vzdy treba "odbornika" ako ty...

vu zero4k, rpi3 3x...

janoy
Registrace: 1/2016

@táhlovej

Díky moc za fundovanou odpověď bez invektiv...

lb59

Nemáš zač,to byly jen poznatky z praxe.V Havlíčkově Brodě jsem dělal něco podobného,ale tam už ten azimutální rozdíl díky západnější příjmové pozici byl natolik velký,že jsem musel na Rudný směřovat kolorku91 přímo podle měřáku(MER cca 22dB) a Strážník s Javořicí se jen tak tak do úzkého příjmového laloku kolorky91 vešly, ale přesto díky těm "svářecím" 100kWtům měly muxy 1-7 úroveň signálu cca 30,5-31dB MER.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

doplnění - nebo byly možná už v prvním postranním laloku

táhlovej

@janoy

stačí jakýkoliv,možná i Lojza z hospody

pierrepetr

RE: jakou anténu?

Já jsem vyřešil příjem z několika směru jednou anténou Solight HN49 není to nic moc anténa,ale je všesměrová přijímá signál ze všech stran, má napájecí zdroj se zesilovačem 38-40 dB. Dosah vysílace do padesáti kilometrů v pohodě.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

Pro nick pierrepetr a Enik :omlouvám se za omezenou míru inteligence. Odborníků jsem měl plnej byt při rekonstrukci a mám jich plný brejle, příště radši něco okoukám, nebo se snažím zeptat jako tady a udělám sám. Jdu se podívat do garáže, jestli
se mi tam neválí spektrální analyzér.
Díky @táhlovej a @jam fm

lb59
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra