Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Medialink ML 6500

Jako rychle přepínající satelitní přijímač jste mi doporučili Medialink 6500. Zajímá mne dále:

1. lze tvořit společné FAV seznamy pozemní+satelitní?,
2. ICE karta hraje spolehlivě?,
3. zůstane navolený seznam FAV 1 v paměti a pak stačí přepnout další kanál téhož seznamu tlačítkem nahoru, dolů
anebo je třeba každou další stanici téhož seznamu navolit až přes opakovanou volbu FAV 1?,
4. je dobrý obraz i na SD?,
5. na jaké úhlopříčce hodnotíte kvalitu obrazu ML 6500?

Za odpovědi předem (i zadem) děkuje samorost

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Medialink ML 6500

Já se z dovolením připojím ;)
6. jak na tom běhá pes sharik ?

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

tak ja ti to rozhodovani usnadnim

prehral jsem tam dvakrat soft a uz to tak rychle neprepina.asi 2vteriny.ale nevim cim to je.jinak mala jednoducha masinka.a dobra podpora.
4-obraz standart.nemecke SD lepsi nez ceske HD.na stary tv.pozemni ceske jsou hruza sami o sobe.na Samsung.
2-karta Skylink noumalne.12344 bez problemu.
ostatni nevim.nemam stroj doma.
rekl bych ze je to masina zamerena na iptv a kvalitni programy.no Portugalska kvalita nic moc.
1-myslim ano.3-myslim ano.5-stara JVC.Samsung ? 6-nevim. 😀 včíl mudruj

jam fm
Registrace: 10/2016

Nový soft v.3016 nemá vliv na rychlost přepínání,cvrkot zůstává stále stejný (0.5sec),bez ohledu na družici. Užito LNB DI-WAY single (100Kč) a přepínač Diseqc EMP 4/1. DVB-T přepíná však pomaleji (1.5sec) - pokud jde o různé muxy. Je-li přepínání na stejném muxu, rychlost skoro jako u satelitu.
1.Tvořit spoelčné FAV seznamy pozemní+sat.lze,mixování bez problémů.
4.SD (přes SCART) velmi dobrý,znatelně lepší než z Evolveo.Na sklence 76cm obraz jako fotka.
Asi jediný nedostatek ML6500 je poněkud vyšší směrovost ovladače. Musí se přesněji namířit na přijímač (ve srovnání s tím, co jsem byl zvyklý u jiných přístrojů), jinak ML příkaz nevezme.

Nowakowski
Registrace: 3/2014

@bigj

nejen šarik,ale i laika i naše čuby si mohou nohy ubrousit

korkoran
Registrace: 10/2006

no to jsem rád :laughing:

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

@bigj

jen jsem to trochu probásnil

korkoran
Registrace: 10/2006

samorost

s medialinkem nešlápneš vedle,ty jsi ho snad měl,tak víš,jak to lítá a super obraz je samozřejmostí,technisráče jsou o level níže,hlavně na SD ,na HD šlape každá s.r.a.č.k.a. dobře

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Je to tak. Rukama mi prošlo hodně strojků, ale tahle značka měla nejlepší obraz, jaký jsem jsem kdy viděl.

bretah
Registrace: 9/2012

to pierrepetr

Kolik jsi těchto přijímačů, tedy ML 6500 instaloval?

samorost

samorost

tento žádný,ale black panteru asi 300,dodnes OK,žádná reklamace,jen asi 3 po blesku,tedy žádný problém,jak tady někdo psal o špatném korejci,nic takového se nekonalo a to už od roku 2010,no kydy,na co jsme tady zvyklý,medialink je super jako značka se nezměnil a já už taky chci něco jiného domů,bohužel obrazově,rychlostí stále hledám,není nic,tak jede dál

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Medialink ML 6500 už hraje doma

Obraz subjektivně hodnotím jako výborný na plazmě 152 cm, přepínání dostatečně rychlé i mezi družicemi.Nemá rád kaskádu přepínačů Diseqc, je vhodné použít pouze jednu úroveň přepínače. Návod je na dvou stránkách na formátu A6. Menu je ale přehledné a intuitivní, je však rozděleno, například AV tlačítko umožní změnit řeč, formát obrazu a rozlišení. Toto ale není vůbec obsaženo v hlavním menu. Teploměry jsou hodně vpravo, takže parabola se podle nich dostatečně jemně seřídit nedá. Přijímač je připraven na HEVC, H.265. Citlivost se mi zdá dostatečná.Po připojení internetu je možno sledovat internetovou televizi FTA, stačí vybraz zemi a pak listovat v seznamu internetových televizí bez toho, aby bylo nutno cvakat webové stránky. Je možno také sledovat placenou internetovou televizi po splnění podmínek. Přijímač budu používat pouze FTA, na Skylink a záznamy mám TechniCorder.Zprávy různých zemí a zejména hudební stanice z Medialinku z mnoha družic.

samorost

a na jakej jedes soft ?

jam fm

to jam fm

v.3016 ze dne 16. prosince 2016. Ihned po připojení internetu se mě přijímač ptal, zda chci nahrát nový SW.Stačilo souhlasit.

samorost

jo.no ja jsem zkousel.3016 i 3017.a ted je uplne novej 5001 a tam je ten opravenej oscam

jam fm

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra