Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

ext.disk-nahrávání ze sat

Dobrý den,mám takový problém: zakoupil jsem ext.disk za účelem nahrávání programů ze sat.V přístroji jsem ho zformátoval,vše fungovalo.Po více než roce přestal disk nahrávat,jelikož byl v ZL poslal jsem ho na opravu.Sdělili mi,že disk je v pořádku,naformátovaný v NTFS,ale satelit ve FAT 32,což je problém.V sat.to ale změnit nelze.Proč to přes rok fungovalo mi nikdo vysvětlit nedokázal.Neměl prosím někdo podobnou zkušenost? Satelit mám TECHNISAT DIGIT HD 8-SX asi 9 let starý.Jsem již důchodového věku a moc těmto problémům nerozumím,tak prosím o schovívavost,díky!

rrdd
Registrace: 10/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

@rrdd

Myslím, že nějaké informace jsou na www.omko.cz v záložce Podpora a FAQ.

radek1
Registrace: 1/2006

@radek1

Díky,zkusím!

rrdd

RE: ext.disk-nahrávání ze sat

Přece ten ext.disk jsi měl v sat.přístroji zformatovaný na (FAT 32) a fungoval,tak by to mělo jít i znovu,mi někdy pomohlo ext.disk na chvíli připojit k PC...

baksik
Registrace: 5/2010

Zapoměl

jsem dodat,že pokud ti nenačítá NTFS,tak zkus naformatovát na FAT 32( popř.exFat) a pak jej připojit k sat.

baksik

To jsem udělal,nepomohlo.V prod.říkali že mi asi přišly nějaké zápisy z družice do sat.a zrušilo se mi to původní naformátování,ale zápisy podle mě chodí jen na karty,tak nevím,tolik do toho nevidím.

rrdd

Otazka ci ho vobet sat roztoci, 9 rocny mozno skontrolvat zdroj, usb napajanie atd...... ak ho vobec nevidi ..ani naformatovat ho nedokaze.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

On ho vidí,naformátuje veFAT 32,ale já potřebuji NTFS.Ale to v přístroji nemám.A právě nechápu proč mi to tedy více než rok fungovalo.

rrdd

a ked sa naformatuje na pocitaci na NTFS potom ho nevidi ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

@liquere

On ho vidí,ale pokud začne nahrávat a ukládat data tak po dvou sekundách je disk plný.A je to prý tím že mám v počítači FAT.

rrdd

Jak velký je ten disk a nepomůže ho rozdělit?

baksik

asi by nemal byt vacsi ako 500 GB ak mozes naformatuj len max do tejto velkosti, ak je cely disk vacsi ....

liquere

1 terra,rozdělit jsem nezkoušel.

rrdd

Přesně

jak píše liquere,rozdělit na menší sektory a pak by měl načíst...

baksik

Rozděl

je aspoň na 3 oddíly(v PC) a vyzkoušej,mělo by to jet...

baksik

Díky za tip,zkusím,hezký zbytek svátků.

rrdd

@rrdd

chlapci sa ti snažia všemožne cez Vianoce pomôcť, možno ti pomôžu ešte tieto informácie:
1/ HD8SX podporuje formát TSD a FAT32 žiaden iný. Tieto formáty na rozdiel od NTFS podporujú všetky funkcie HD8SX, najmä úpravu nahrávok priamo v prijímači

2/ NTFS ti fungovalo pretože tak nejak neoficiálne funguje pokiaľ je médium naformátované nejakým programom ktorý zrovna HDS8X "zožral" ale po určitom čase sa celý systém na HDD zrútil - došlo k zápisu niečoho čo systém zrútilo. Možno si prekročil počet nahrávok ktoré boli pre NTFS súborový formát aj HD8SX akceptovateľné.
teraz ti preformátovali HDD iným spôsobom a HD8SX ho neakceptuje. To je proste stav ktorý je taký aký je. Musel by si trafiť na formátovací program ktorý HD8SX bude akceptovať.

Nepíšeš prečo potrebuješ na tom HDD zrovna NTFS, možno by sme potom našli riešenie. Rozdelenie HDD možno náhodne vyrieši aktuálny problém, pretože rozdelenie HDD urobíš možno práve programom ktorý bude HDS8X akceptovať. V každom prípade havária súborového systému skôr či neskôr príde znova.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

díky za info,myslím že jsi uhodil hřebík na hlavičku.Nepomohlo ani rozdělení,kámoš co se v tom vyzná mi to stáhl,nepomohlo to. Jen nechápu proč mi to nejelo,když jsem to přeformátoval na FAT 32.A ještě prosím dotaz: bude mi to nahrávat když koupím nový disk naformátovaný na FAT 32? Ještě jednou děkuji.

rrdd

@rrdd

1/ predpokladám, že HDD po pripojení do PC funguje, pretože hovoríš, že kámoš ti HDD rozdelil na viaceré partitície.
2/ na FAT si formátoval v PC alebo v SAT-e ? Na formátovanie existuje viacero spôsobov, už len vo Windows máš možnosť urobiť "quick format" alebo štandardný format, máš možnosť nastaviť viaceré parametre.
Vidí TechniSat ten disk po zastrčení do USB a ponúka ti možnosť formátovať alebo testovať rýchlosť čítania a zápisu na HDD?
3/ na formát FAT32 pre väčšie záznamové média (1TB som nikdy neskúšal formátovať mimo, HDD 500GB v HDS2X aj 1TB v STC som vždy formátoval v prijímačoch Technisat) slúži rutina FAT32.
nájdeš ju na stránke omko.cz

či bude fungovať nový disk naformátovaný na FAT32 ti nemôžem garantovať z dôvodu uvedenom v 2/ a 3/.
Skús najprv formátovať v prijímači na FAT32 alebo na skúšku na formát TSD a potom FAT32.
ak by to nešlo, stiahni si z omko.cz/FAQ (je potrebné sa zaregistrovať zdarma) rutinu pre formát FAT a naformátuj pomocou tohto prográmku.
pokiaľ je problém, že SAT nevidí HDD vôbec je otázka, či ho utiahne napájač - viď poznámka od kolegov vyššie. Technisat má elektronickú poistku na USB. Pri prekročení prúdu odpojí USB aby ho ochránil. Na HDD síce vidíš že bliká LED a "cvaká" v ňom, ale to je len neustála inicializácia HDD a následné vypnutie pri prekročení prúdu. U môjho starého HDS2X z 2008 fungoval starší USB HDD do ca320GB, väčšie disky bez externého napájania USB neutiahol. Dnešné disky majú zrejme menší odber, ale môže to byť nahrane.

Vyskúšaj, daj info najlepšie cez SZ. Prípadne pozri návod na použitie - zadaj do guglu, "tipy a triky"

Dagy2

@Dagy2

ad 1/ ano,funguje,ad2/ v PC, a disk Technisat vidí,nejprve jsem to zkoušel formátovat v něm,potom v PC. Zkusím přes to OMKO,ještě jednou díky za vyčerpávající informace a za tvůj čas!

rrdd

@rrdd

hm, potom trošku nerozumiem ad2/.
Pokiaľ teda SAT vidí HDD, dá sa tam sformátovať na FAT alebo TSD?

Dagy2

@Dagy2

Ono se to naformátuje,ukáže že je připraven,ale nic nenahraje.Teď tady byl kámoš,zkusili jsme firmwer z toho OMKA,ale bohužel výsledek stejný.Ale v PC disk funguje.

rrdd

@rrdd

OK, teraz chápem.
je možné urobiť test zápisu HDD - myslím v menu kde sa formátuje HDD je kontrola pripojeného disku na čítanie aj na zápis.
Je možné tento test s tým HDD urobiť a aký je výsledok?

máš zvolené v ďalšom bode menu ktoré médium sa má pre záznam použiť?

Dagy2

@Dagy2

Test tam je,DVR suitability,a CHECK_DVR filesystem.Vždy se to načte do 100% a pustí mě to dále.Pak se to naformátuje.A pak se nic nenahraje.Před rokem jsem to udělal zrovna tak a jelo to.Ale jak povídáš,asi to bylo nějak na hraně a teď to povolilo.

rrdd

@rrdd

a ešte k tomu výberu nahrávacieho média?
máš zvolený tento USB HDD ako nahrávacie medium. Naformátovanie je jedna vec a voľba nahrávacieho média iná, pretože môžeš mať pripojené dva disky a voliť ktorý disk bude automatickým nahravácím médiom...

Dagy2

Promiň,já do toho fakt moc nevidím,ale nic jiného připojeno nemám a ani přístroj nic jiného nenabízí.

rrdd
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra