Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Ach ty bouřky

Zdravím.V poslední době( cca od posledních velkých změn ohledně frekvencí vs programů)pozoruji výpadky vysílání(platforma Skylink) i když je nebe čisté/modré.Výpadky mají stejný charakter jak při bouřce.Dřív stačil omrknout z okna ven a pokud se blýskalo nebo hustě pršelo tak to bylo jasné.Už se to tady i řešilo a chyba může být i na straně Skylinku.To když nastane situace kdy bude v Praze bouřka( tím pádem zahapruje uplink) a v místě mého bydliště bude obloha jasná a přesto dojde k výpadkům signálu.A toto já neovlivním i kdybych měl 10ti metrovou parabolu seřízenou na chlup přesně.Zkoušel jsem hledat něco na stránkách Skylinku v podmínkách poskytování služeb.No nic moc jsem neobjevil.Je mi jasné že toto bude vyhodnoceno ze strany Skylinku jako vis major a mé nářky nebudou moc brány v potaz.Ale aspoň kdyby měl člověk nejakou oporu v záruce poskytnutí služeb a mohl se ozvat a zanadávat si(jim)!!! Nesepíšeme nějakou petici,nevyvoláme stávku,popř referendum??!!:ogre:

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ach ty bouřky

V prvé řadě si přečti VOP..............

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Já už opravdu nevím, kdy si kdo dělá p.del a kdy to myslí vážně, pár zakomplexovaných jedinců tady může slavit úspěch...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@Badis2

Hledej problém u sebe. V tuto chvíli konečně přichází okamžik, kdy moje varovná slova o tom, že parabolu a LNB je nutné nastavit naprosto přesně podle pořádného měřáku, nabývají na váze. Tvrzení zastánců home made instalací, že na to stačí teploměry, je nesmysl! Mimo to z vlastní zkušenosti vím, že X různých instalací s použitím stejných parabol a LNB, dává X různých kvalitativních parametrů signálu. Běžně prodávané neznačkové paraboly maj různou kvalitu a výsledek není vždycky zaručený.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

habr

Jj už jsem to objevil a jak jsem přepokládal je tam odvolání na vyšší moc.Ale přeci jen ty výpadky jsou častější a podezřele začaly od té změny frekvencí.Jinak samozřejmě za ten můj vzdor (stávka,referendum)patří několik smějících se smajlíků!! :laughing:

Badis2

@Badis2 a @enik

A nebylo by řešením přesně nastavovat parabolu za průtrže mračen?

ja987
Registrace: 1/2016

ja987

A za svitu blesků popř Luny?? :)) Jinak vážně.Popisoval jsem problém který neovlivním.V případě bouřky nad uzemím uploudu signálu k družici např....

Badis2

@ja987

jako.. nevim co tim docilis, ale predstava, ze lezes po zebriku ve slejvaku a bource a rves na starou, jestli to uz hraje... zadny problem :)))

onenon
Registrace: 5/2012

tukan

Můžeš být v klidu.Nejsem rypák! :mad: Jen jsem ndhodil téma/popsal situaci která nastala.A třeba ne jen u mě a možná najdem řešení.Od toho je přece diskuze.;)

Badis2

@Enik

Nemůžu s tebou plně souhlasit. Mám naladěno přesně jak píšeš, tzn. made in home. Ladil jsem bez měřáku a před několika lety. Do dneška nemám žádné problémy s příjmem za normálních klimatických podmínek. Výpadky mám jen vyjímečně a to za silné oblačnosti a hustého deště (sněhu). R^ :laughing:

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

@Badis2

Nejspíš jsi nepostřehnul, že podstatou změn nejsou frekvence ale modulace. DVB-S/QPSK je podstatně robustnější modulace než DVB-S2/8PSK. Takže pro stejně stabilní příjem bys potřeboval parabolu nikoliv 80cm ale 120cm. 80cm je naprosté minimum!

Enik

@Enik

od cca půlky osmdesátých let minulého století si dělán vše co se týká satelitní techniky sám, tedy "home made instalací, že na to stačí teploměry", v současnosti mam cca 10 let 1x parabola 85cm multifeed, LNB Inverto Black Ultra, Diseqc přepínač 1/4 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E, 13,0°E, a 1x parabola Gibertini 102 x 95cm na motoru Stab HH120, LNB Inverto Black Ultra, relé Spaun SUR 211 F, a deset let žádný problém

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

@Badis2

Pěju s tebou dvouhlas,akorát přidám,že při posledním výpadku v JZ čechách nám zde vypadl i pozemák ,a i čt24 a nebyla zde bouřka ani slejvák.Kontrolou v Ostravě zjištěno bez výpadku.Cesty páně signálu jsou nevyspitatelné,pro ty co zde kážou o anténách a doměrech spešl aparáty,což pro některé nutné je :(( :O :lookaround: :laughing:

korkoran
Registrace: 10/2006

Takže je to jasné.

Ze slov místních diskutérů je zřejmé, že problém nemá Skylink ale ti, co mají zfušovanou instalaci. Protože i home made instalace fungují za každého počasí, takže Skylink v tu dobu jede. Výpadky jsou na straně příjmu. Sami to tu píšete. pokud má problémy jenom někdo, tak ty problémy jsou na jeho straně.

Enik

@Badis2 a @onenon

O bouřce a blesku jsem nenapsal ani písmenko. Jen jsem se pokusil netradičně napsat, že problém příjmu za silného deště pro DVB-S2 a 80 parabolu tu je a asi bude. Nepovedl se netradiční způsob, tak to je tady klasicky.

ja987
Registrace: 1/2016

Je chyba jendnoznacne na strane skylinku! Nastaveni DVB-S2 transponderu je tak na hrane ze pri jakekoliv bource proste signal vypadne nikoliv na minuty ale na desitky minut a to se u DVB-S nestavalo. Je to treba tu a i jinde rici a zvednout se psat na podporu a take telefonovat aby skylink nastavil DVB-S2 transpondery tak aby vse vypadavalo jen pri velmi opravdu velmi silnych bourkach. Co nato pane Skylink?

chocholos
Registrace: 11/2007

@chocholos

Transpondery nijak nastavit nelze. Ty jsou nastavené a je to! A pokud tu ostatní tvrdí, že jim to šlape bez problémů i za bouřky a dště, pak problém nemůže být na straně Skylinku ale u Tebe. Dohodněte se nejdřív mezi sebou. Já vím, že 90% problémů je v nastavení paraboly a LNB.

Enik

Enik

Eniku,ALE já se nepřu jestli jsou TO frekvence NEBO modulace. Nejsem tak zběhlý v satelitštině.A jsme zase u té jedovatosti. Ale nebudu se na nich tříštit.Podstatné je pro mě a třeba i pro druhé TO,že se něco děje a může se to pořešit.Je možné že má teorie o chybě na straně Skylinku je chybná.Že na upload mají 3 až 4 metrovou parabolu a ta spolehlivě prostřelí signál ke družici i řádně nacucaný cumulonimbus spolu s miliónem voltů křižujících se blesků.Mám 85 cm al parabolu + Inverto Quad Monoblock + Belden(nový a 2x stíněný Cu) + Vu+solo 4k.A je docela možné že případná korekce paraboly/konvertoru by byla potřebná.Nepřu se.Jen mi je divné že to doposud fungovalo BEZ výpadků.A nepozoroval jsem nějaké mechanické změny na parabole.

Badis2

@Enik

Nechytej druhe za slivicka dobre vis jak to myslim, vim jsi prodejce a tem se hold nadavani na chlebodarce nehodi do kramu...

chocholos

@Badis2

Jasně, sepiš petici, nejlépe ve stylu "poručíme větru, dešti".

KamilZ
Registrace: 11/2010

Kdysi davno byl prvni DVB-S2 nastaven pro lidi, dobre a nedelal tyto problemy, myslim ze nastaveni bylo FEC 9/10 SR 27500 proc to nemuze byt taky tak i ted? Proc skylink setri na ukor toho abychom se mohli divat i za deste a bourek? Skylink setri a co stoho mame my? Cernou obrazovku!

chocholos

@Enik

Ale z mého příspěvku je zřejmé,že někdy nese chybu přenosová soustava naše vnitřní i dálková přes holandsko,protože současně v polovině republiky to jede a vdruhé ne :(( :lookaround:

korkoran

KamilZ

No třeba by jsi se divil co by taková petice o 1000i účastnících způsobila!!Třeba by se Skylink zaleknul a přidal plyn! R^

Badis2

@Enik

Faktem zůstavá,že když nad Prahou zahřmí,tak Čerchov a Vránov začné vypadávat a skylink taky,tak asi s doladěním antény to pramálo souvisí

korkoran

to enik

Uznávám, že máš ve věčšině pravdu. Jenom bych k Tvému výroku "Tvrzení zastánců home made instalací, že na to stačí teploměry, je nesmysl!" dodal, že se to týka parabol 80cm a méně. Ty věčší se dají v poho nastavit. Spousta lidí tady /patřím mezi ně/ si vystačí s tím "home made" nastavením, obzvlášt když viděli ty profesionální "packaly" v akci. Je to sice náročnější na čas atd, ale určitě bych to nenazýval nesmysl. Chápu Tvůj profesionální pohled /vždyt se jedná o peníze a Tvoje živobytí/ a respektuji ho, na druhou stranu chápej a respektuj i Ty ten náš, nic ve zlým...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@chocholos

Tenkrát byla sice FEC 9/10 ale s modulací QPSK.

Velice dobrý porovnávací článek zde kdysi zveřejnil Saxon viz.
https://www.parabola.cz/clanky/4204/vliv-parametru-transponderu-na-kvalitu-prijmu-1/

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra