![]() |
|
Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 - obsahMultiplex B Rakousko překlopený do DVB-T2K37 Horní Rakousko vysílač Lichtenberg. Programový obsah se bude ještě měnit. https://www.parabola.cz/album/foto-806/ https://www.parabola.cz/album/foto-807/ https://www.parabola.cz/album/foto-808/ https://www.parabola.cz/album/foto-809/ ![]() ![]() ![]() ![]() Popis fotografií: [1] Ochranný interval nedávno překlopeného rakouského multiplexu B do standardu DVB-T2 - vysílač Lichtenberg(Horní Rakousko/Linec) - Impulsní odezva [2] Digitální modulace 64QAM nedávno překlopeného rakouského multiplexu B do standardu DVB-T2 - vysílač Lichtenberg(Horní Rakousko/Linec) - Konstelační diagram. [3] Programový obsah nedávno překlopeného rakouského multiplexu B do standardu DVB-T2 - vysílač Lichtenberg(Horní Rakousko/Linec) Přechodový stav. [4] Programový obsah nedávno překlopeného rakouského multiplexu B do standardu DVB-T2 - vysílač Lichtenberg(Horní Rakousko/Linec) Přechodový stav. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 -...Je zajímavé, že na takto podstatnou informaci není žádná reakce. Nejspíše to přijde, až takto překlopí Jauerling a Kahlenberg. Nebo že by pozemní rakouské vysílání už nikdo u nás nesledoval a přechod do T/2 a kódu je všem ukradený? Nevíte, jestli se přechod týká i vídeňského kanálu 41?DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 -...Je zajimavy, ze v Rakousku to jde udelat s kodekem H.264/AVC. Asi vedi co delaji. Zrejme je to i kvůli dostupnosti televizoru a STB s T2 tunerem s kodekem H.264/AVC na trhu. U nas se jde s novejsim trendem. Presto si myslim ze dostupnost TV a STB s tunerem T2 a kodekem H.264/AVC u nas je také nezanedbatelna a je jich pomerne dost na trhu. Myslim, ze ten kodek H.265/HEVC mohl byt u nas nasazen az s UHD vysilanim. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 625 |
![]() |
|
@HYPERMusím jenom souhlasit. |
mibo1949
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 238 |
![]() |
|
@HYPERkde bereš ten optimismus, že u nás bude UHD? |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
![]() |
|
RE: Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 -...Kdyby v Rakousku zacinali s DVB-T2 dnes a ne pred 3 roky, kdovi co by zvolili. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 -...Zdravím všechny.Omare 3,ty reakce zřejmě opravdu nastanou až po překlopení těch dvou hlavních vysílačů,které nejvíce "svítí" do jižní poloviny republiky.Já sám také chytám oba muxy z Kahlenbergu (K24 a K34).Pokud vím,tak sledovanost rakouských programů v DVB-T je stále vysoká,ale začneme vždy reagovat až nás začne tlačit bota.T2-H264 přijímač mám,ale pokud to zakódují,bude to stejně v háji.Zdraví J.Z. Televizor 4K Finlux 43-FUB-8061.DVB-T/T2.Všechny muxy CZ Kojál,Brno Hády a Brno Barvičova.4 muxy SK Velká Javorina.3 programy ORF Vídeň.SAT FTA 13-19,2-23,5-28,2 st.E.Parabola Emme Esse FE 80cm.DVB-T/T2 anténa 2x velké husté plzeňské síto s příd.prvky.
|
zavřel
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 132 |
![]() |
|
RE: Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 -...Signál z Lichtenbergu pokrývá v současnosti cca šestinu rozlohy Jihočeského kraje včetně jihočeské metropole Českých Budějovic.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 -...lebo u nas sme vzdy papezskejsi ako papez,len EPG nevieme ale keby bol kodek H555 tak urcite budeme ludi nutit do toho, lebo u nas sa viac zaraba ako v rakusku ....![]() ![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@liquereTo bych neřekl, Rakušáci překlápějí dnes, tak si zvolili H264. K def. překlopení do T2 u nás dojde až za 4 roky, takže volba H265 je podle mého názoru zcela na místě. H265 už bude za 4 roky standart a dnešní diskuzi pokryje prach. Byl bych nerad, kdybychom dopadli tak jako dnes v DVB-T (u nás MPEG2 - vs. MPEG4 v Polsku) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 379 |
![]() |
|
@zavřelJá si zase myslím, že sledovanost rakouského vysílání už není co bývalo v 70. a 80. letech minulého století, kdy jsme tam viděli věci, které u nás nebyly možné. Nyní se dívám zcela výjimečně, na satelitu najdu nesrovnatelně více zajímavějších programů. STB s h.264 mám asi 3 roky, TV s h.265 rok a půl, ale co je to technologicky platné, když bez karty je to všechno nanic.Já mám dostatečný signál jak z Jauerlingu, tak Kahlenbergu, tak uvidím, kdo přijde na řadu jako první. Poté už nám budou jejich multiplexy pouze zahušťovat pásmo bez užitku. Když to sečtu, tak mám z 1 antény 10 silných rakouských multiplexů, které budou nanic. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
podporuji stanovisko lance,nám přece přijímače s H.265 nebudou bránit příjmu H.264 z Rakouska, nové sety budou umět obojí. Jsme potomci husitů, tedy "pod obojí".Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Multiplex B Rakousko překlopen do DVB-T2 -...Co to ludom pomoze ked to bude kodovane a ..........spoplatnene? Radost z noveho kodeku?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
SIMPLITV PRO CI MODULNemáte někdo alespoň z doslechu kolik programů dokáže ten jejich modul rozkódovat najednou? Očekával bych alespoň 2. Sledování plus nahrávání.http://www.estro.at/produkte/DVB-T2-Umruestung/SimpliTVProCI.php |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
Dolinakčítaj, hneď na vedľajšej karte je napísané "maximal 8 DVB Services werden zeitgleich entschlüsselt" ale aj "keine Smartcard durch Irdeto cloaked System notwendig" takže predpokladám inú registračnú tortúru ako by to bolo v prípade karty/CAM pre občana (Rakúska). |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
to mmcDíky za info.Já ten odkaz vybral náhodně, spíš jako ilustrační obrázek. Proto jsem to ani nestudoval. Mám objednaný transmodulátor, tak snad se dostanu k nějakým testům. |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
DolinakPar zkušeností se SimpliTV mám, tak se pak ozvi jak bude chodit ten transmodulátor T2/T.![]() On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |