Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.10.2007, 15:14.26

LCD, CRT, plazma?

Teď jsem zde četl posměšný článek nějakého pravopisu neznalého občana /pat?/ o plazma televizorech. Některé reakce jsou úsměvné, některé pravdivé, některé vycucané z prstu. Moje zkušenosti s veškerými těmito televizory-zobrazovači /mám je i doma/ jsou různé. Mám CRT TV Thomson o úhl.94 cm 37DF640 a nejpěkněji je na něm zobrazovaný fotbal a jakýkoliv rychlejší sport snímaný z určité vzdálenosti a je bohužel někdy lepší než na té mé plazmě Pioneer 508xd a to je momentálně vrchol veškerých plazem. LCD Sony HT205 mě každodenně s různými pořady přesvědčuje, že LCD patří pouze k počítači, protože obrazově nestíhá a nesnáší nekvalitní signál - když porovnávám se zmíněným CRT i plazmou. Všechno prostě elektronicky dohnat nejde a technologie otvírání záklopek v LCD zobrazovači je dávno na vrcholu.
Můžu Vám ale garantovat, že např.poslední řada Četnických humoresek, seriál Ulice,Ordinace je na plazmě Pioneer zobrazena určitě lépe jako satelitní HD vysílání SAT1HD nebo PremiereHD - samozřejmě při příjmu přes DVB-T. Toto je ale dané tím, že je při natáčení těchto pořadů používána nejnovější technologie. Proto, když si kupujete televizi, nechte si pustit reklamu nebo podobný seriál....žádný sport,žádné DVD,žádný promo pořad - na tom kvalitu obrazovky nepoznáte....a také hledejte na obrazovce černou barvu. CRT ještě nezatracujme, existuje mnoho i starších filmů a seriálů, kde předčí v koukatelnosti i tu plazmu. Tolik moje reálná zkušenost.
uživatel
Janik
04.10.2007, 16:52.27

RE: LCD, CRT, plazma?

Tak to Ti rád odpovím, bohužel ty hity o kterých píšeš nesleduji, jinak do 35000Kč vyhrává na celé čáře LCD, asi tak. :8)
uživatel
poky1
04.10.2007, 17:11.40

Ted sem zde četl článek nějakého přechytralého občana/Janik/pravděpodobně profesora cz jazyku.
Jeho reakce a názory nevedou nikam protože z jeho poznatku,je nutno mít v obývacím pokoji CRT i plazmu i LCD a dle typu vysílaného programu se koukat na jednu z nich.Paráda...
Hlavně že nejhezčí na plazmě je reklama a Ulice na tyto 2 pořady se těší denně 90 % obyvatelstva nejvíc....
Alespon že fotbal který miluju a skoro na nic jiného nekoukám jsi my na CRT schválil...
A neřeš muj pravopis moc nad tím nepřemýšlím a je my to jedno.Určitě zase něco najdeš profesore a hlavně my ty háčky a čárky neživí.
Přeju při reklamě na dámské vložky hlavně ostrý obraz..
Zdar.
uživatel
pat
04.10.2007, 18:43.24

Pánové je to osobní záležitost, rozhodnout:CRT, Plazma, LCD, dobrou CRT TV si nechat,plazmu nezatracuji ale vyzařuje UV záření,je rychlá,no všiměte si ,že CZ TV přešli na BÍLE LOGA - proč -vypalování,ale je prý na tom zapracováno ?! LCD : je to věc kvalitního signálu,aby se vyrovnala CRT, no češi o tom moc přemýšlejí, ale na západ od Aše se kupují. Já koncem října kupuji LCD 95 cm.
uživatel
CES
04.10.2007, 19:02.52

lcd, crt,plasma ?

Ano LCD FULL HD!
uživatel
MONY