Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

pošta pro tebe - originál vs cz

No nejsem příliš velký milovník reality pořadů, ale dnes večer jsem zabrouzdal na italský kanál Canale 5 který vysílal již 16 rokem pořad Pošta pro tebe, v originále Cè posta per te. Ano, mozna ne kazdy ví, že tento formát koupila CT od italské Mediaset. Českou verzi jsrm viděl asi 3x, tu italskou sleduji častěji. Říkal jsem si, jak obě verze si jsou odlišné. Zatimco v české jde o jakousi talk show okořeněnou nějakou tou povidkou ze života, italská je opravdu velmi emotivní až sám jsem měl problém udržet slzu. Navíc v každém díle vystupuje jako host mezinárodní celebrita která ještě více umocni zážitek z tohoto pořadu. No sami posuďte kdo všechno byl v Poště: Jean Claude Van Damme, Maradona, Sophia Loren, Gerard Depardieu, Mariah Carey, Nicole Kidman, Ornella Muti, Kevin Costner, Julia Roberts, Antonio Banderas, Chuck Norris, David Beckham, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Andy Garcia, Patrick Dempsey, Charlize Theron, Orlando Bloom, Sean Penn, Matthew McConaughey a dnes vecer Chris Hemsworth... jsou to skutečně velká jména za určitě velké peníze, ale já se ptám, má smysl, aby jakákoliv televize kupovala licenci na určitý formát který je ve finále úplně jiný než originál? Ma smysl aby česká tv vysilala pořad který má diváka dojmout a překvapit a nakonec z něj udělá diskusní pořad bez emocí, bez překvapení... a v neposlední řadě má český poplatník koncesionářských poplatků právo na kvalitní a příjemnou podívanou stejně jako divák jiné země?

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

no zase

jak se maj sejít ty cíkoši z děcáků?? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: pošta pro tebe - originál vs cz

franck:
No tak je to u nás se vším co je převzato a není důvod na to koukat. ;)

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

To je jednoduché: na takové slátaniny nekoukat, ať je česká nebo italská. A už vůbec by mě nikdo nedostal na ty "celebrity".

gliderman
Registrace: 6/2008

Všechno je to sehraná show, stejně jako Prostřeno a další. Na tu iluzi autentičnosti už skočí málokdo.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Veru Taliani vedia robiť zábavu R^

VU+ UNO 4K, OpenPli 8.3, Oscam.Pozícia:23,5-19,2-16-13,0.TivúSat

Valto
Registrace: 12/2010

valto

No tak je to samozřejmě o penězích, nejen o tom, kdo umí dělat zábavu. Češi umí dělat taky zábavu, respektive uměli, např. Televariete bylo umění... no a dnes je to horší. Kdyby CT pozvala do nějaké své show Kevina Costnera nebo Juliu Roberts asi by vyčerpala peníze z kasy na půl roku dopředu. Já jsem jen touto glosou chtěl poukázat na poměrně velké rozdíly a to i přesto, že se jedná o stejný typ pořadu. Zda má pro CT vůbec smysl utrácet peníze za licenci a nakonec vysílá úplně něco jiného...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Tak někde ty chechtáky za koncese utratit musí, ne?

bretah
Registrace: 9/2012

@franck

Zabudli ste pri tej talianskej verzii spomenúť dve základne veci. Mediaset má dosť peňazí na zaplatenie takejto show; nevysiela sa celý rok, ale len cca 12 x do roka; vysielací čas je na stredoeurópske pomery nepredstaviteľný 21:10 až 00:30, čo je 210 min. a posledná vec, neprestaviteľné množstvo reklamných blokov. Ono keby sa zostrihal čistý čas relácie, tak by to asi nedalo ani 130 min.
Každá licencia, ktorá sa kupuje má presné pravidlá, osvetlenie, ozvučenie, choreografia, kulisy... a je k tomu podrobný manuál a dokonca na natáčaní prvých dielov je niekto aj prítomný od majiteľa originálnej licencie. Licencia sa prispôsobuje danému trhu. Takže plakať by ste mali práve u majiteľky originálnej licencie Maria de Filippi, čo predáva.
Taliani vedia robiť show - prezliecť sa chlapi do ženských šiat a opačne a smeje sa na tom celé divadlo. Vedia si aj bez urážky vystreliť z politikov v programe "Striscia la notizia", čo u nás na SK a CZ nevieme. Dokonca ten program dokáže aj veci v politike pohnúť dopredu. U nás zase máme ivestigatívne programy, ktoré poukazujú na nedostatky, ale nedokážu s nimi pohnúť. Ale sú aj programy, ktoré taliani nevedia robiť. Spomeniem výmena manželiek, Hledá se táta, Súdna sieň (v Čechách Sudkyně Barbara)...

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

@franck: Dobrá recenze na TV pořad. S trochou nadsázky, mohl by se tím živit. Vzpomeňme však na to, kdo že vlastně vede ČT, kde je nám vnucováno stále více t.zv. pokleslé zábavy. Komerční stanice ať si vysílají, co chtějí - viz příspěvek od Crescenzia, ale ČT je veřejnoprávní TV a měla by mít jistou úroveň.

simon
Registrace: 5/2007

Soudni sin= Forum, každý den na Canale 5 od roku 1985. Vymena manzelek vysílá Sky s jmenuje se Cambio moglie a je mnohem lepší než cz verze. Hledá se táta vysilala před 5ti lety Rai2, ale byl to propadák. Není nic co by neznali italové a cesi ano.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

To,že se naše licence liší je zcela v pořádku a Česká televize tohle dělá dobře.Vždycky se pořad musí přizpůsobit mentalitě diváka a Čech není Ital.Trochu mi vaše nářky připomínají situaci,kdy se manažeři CME udivovali,proč Nova nedává americký fotbal.

moki
Registrace: 10/2009

moki

Moje nejsou nářky. Jen jsem napsal glosu o tom, co si myslím. Ano, cech neni ital ani francouz a to je v pořádku. Pouze jsem chtěl poukázat na to, zda má snysl, aby nějaká tv platila licenci za pořad který je ve finále z 80% úplně jiný. Není lepší, licenci nekupovat a vysílat svůj pořad na podobném principu?

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Naco vôbec pozerat zincenovane takzvane reality show. Ved tam nic neni skutocne. Ani u Farma, Superstar, Posta pre teba...
V poste bol raz môj spolupracovnik, ktory sa stretaval s rodicmi sporadicky, ale stretaval. A tam bol, ze velmi dlho (viac ako 10 rokov) nevidel svojich rodicov. Islo mu iba o ten honorar. To je trocha mimo od manipulacie tv v reality, ale pre par korun su ludia schopny vsetkeho.

Kasr
Registrace: 8/2008

Toho roku Canale 5 bude poštu vysielať 10 x a 11. večer bude bez hostí - bude len zostrih toho najlepšieho za rok 2016.

Crescenzio

moki

Máte pravdu v tom,že by to možná vyšlo levněji.Třeba nemají v televizi kreativní lidi,kteří by byli schopní pořad vytvořit.Anebo jim je jedno,že utratí nějaké miliony a pak by stálo za to přiškrtit přívod peněz.Navíc jsem nepochopil,proč tenhle typ pořadu vůbec vysílá veřejnoprávní tv.Ten koncept patří spíše na komerční kanály.

moki

@ franck

Ten produkt nie je iný. Je len iné podanie. Každé to stretnutie moderátora (talianska, slovenská, česká, maďarská...) končí slovami: "Dáme stenu preč". Tá omáčka je okolo toho iná a verím tomu, že český, slovenský, maďarský... divák by nedokázal sedieť a čumieť na (podľa mňa) zbytočné a nákladné show, ktoré sú v talianskej verzii. Podstata programu je aby sa stretli ľudia, ktorí sa pre x príčin nemohli stretnúť. Program ma stopáž 60 min, čo je pre stredoeuropského diváka optimum, program končí pred 21:30, čo je vhodný čas pre cieľovú skupinu starších divákov, ktorí pred 22. hod. už spia.

Crescenzio

Crescenzio

No podle mně o to podání právě jde. Než vysilat pořad bez soli a cukru (nemastné neslané), tak je leosir ho nevysilat. A stretnutia nemusí přece probíhat tak, že se řekne pár vět, pak se moderátor zeptá jestli otevřít stěnu a hotovo. Pošta pro Tebe je především pořad o emocich a ty emoce by se měli přenášet HLAVNĚ na diváka vzhledem k tomu, že je to televizní show. Ceskar verze je bez emocí, chladná, moderátorka s hostem vůbec rozebírá ten daný problém do detailu jako to dělá Maria De Filippi v it.verzi. Například by měla moderátorka přimět druhou stranu aby tu stěnu odstranil. Česká moderátorka pro to nedělá nic, proster se jen zeptá, ten člověk řekne ne zavřít a hotovo. V italské verzi se vždy snaží o to, tu obálku nebo stěnu otevřít. I proto, ta italská verze trvá 3 hodiny protože na jeden případ mají i 30 až 40min a to je v pořádku. V české verzi se to musí stihnout za 10, 12 minut a tím to končí. Ve finále je ten porsdr bez šťávy a bez emocí. To má rovnou česká televize vysilat pořad s názvem policie pátrá nebo televize hledá kde by se ty lidi našli, účel by to splnilo stejně jako pošta a navíc by tv ušetřila za drahou licenci...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Omlouvám se za překlepy, píšu na tabletu...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Za to tablet nemůže. Nedovedu si představit, že by se u nás uchytil pořad, který by zaplnil celý večer, možná nějaký silvestrovský "sestřih". Stopáž 60, 90 minut mi plně vyhovuje. Už 2 hodiny v případě hollywoodských filmů mi často přijdou uměle natáhnuté. Je to o mentalitě. Někteří dovedou debatovat o ničem celý večer a další den znovu. To u nás není moc zvykem. Naštěstí..

DVBT1
Registrace: 5/2012

Čučet celýtebe sobotní večer na poštu pro tebe? Francku jsi normální? ČT mě docela naštvala s tím stupidnim pořadem "nejchytřejší Čech " který je totálně o ničem a navíc nesmyslně dlouhý. Tohle je pořad na všední odpoledne. Místo toho mohli dávat nějaký kvalitní film. Kdysi byly o sobotách dva filmy. Dnes pokleslá rádoby zábava a za naše prachy. Rv Naštěstí máme internet a můžeme si svobodně vybrat.

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

wladys

Samozřejmě, že js se ma poštu nedíval do půl 1, asi ve 22:45 jsem šel spát. Porad začínal ve 21:30.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

R^ já to nesleduji, ale pokud by tam byli takové hvězdy tak by to bylo ůplně o něčem jiném R^

Digi Tv top platforma

satmana

@satmana

také si myslím. Třeba raková Dolly Buster,to bych tlemil!! A nebo Pamela Anderson... :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

No tak u Dolly Buster by to nebylo pošta pro tebe, ale cecky pro tebe :-)

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

A nestacil by som vam ja?
"Hviezdy" nech robia to, co vedia- herec nech hra vo filmoch a divadle, futbalista futbal..., ale, ze budu v niejakej "reality show" je uplne nepodstatne, nech tam pride aj panna Maria.

Kasr
Registrace: 8/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra