Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink - výpadky karty během vysílání

Poslední cca 2 měsíce bez známé příčiny se během vysílání přerušuje obraz s tím, že probíhá kontrola karty. Někdy opakovaně i na dlouho a hlásí to "Neznámá chyba". Někdy nepomáhá ani vytažení a zasunutí karty do přístroje. Přístroj používáme cca 4 roky starý Technisat TechniBox SIR. Skylink nám po stížnosti zaslal reaktivační zápisy. To pomohlo jen na pár dní a problém je stejný. Doporučují mi obrátit se na staelitního technika. Technik ověří kartu v certifikovaném satelitním přijímači.
Má někdo podobné problémy a zkušenosti s vyřešením? Bohužel mám předplacenu kartu Skylink ještě na více než rok dopředu. Kvalita vůbec neodpovídá zvýšené ceně. Až vyprší předplatné, zruším ji.

Lubos237
Registrace: 12/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink - výpadky karty během vysílání

1/ prečo preboha platíš niečo dopredu dlhšie ako mesiac?
2/ myslím, že to nebude v kvalite karty, ale možno skontrolovať čip na karte. občas sa stane závada alebo znečistenie - mne často nefunguje kreditka CSOB ale chyba určite nie je v CSOB.
3/ technibox sir je bohužiaľ šrot ktorému niekto prepožičal značku technisat.
možno by pomohol nejaký total reset prístroja

Dagy2
Registrace: 11/2010

Interní čtečka,případně CA modul se stará o čtení a zápis z/na kartu Skylink a spolupráci s přijímačem. Karta umožňuje pouze rozkódovaní placené a neplacené programové nabídky.Pokud se výpadky,které popisuješ na příjmové straně opakují, je poptřeba se obrátit na servis sat.techniky, kde Ti pomůžou problém odstranit a zjistí příčinu stavu který popisuješ.
Řešením může být přehrání SW přijímače/Cam modulu případně odzkoušet jiný Cam modul. nebo návštěva technika na prověření kompletu a zjištění příčiny.

PS: Zjitit příčinu není někdy vůbec lehké. Závada karty se dá v 99,98% případů vyloučit.Samozřejmě existuje možnost vady karty nebo znečištění karty, nedoléhajících kontaktů dekodéru atd. Vada karty je však zcela unikátní jev.
;)

MT543
Registrace: 11/2012

Závada zdroje je možná příčina.

elektrokol
Registrace: 8/2015

díky za odpovědi! Zkusím vzít ten Technisat TechniBox SIR k satelitnímu technikovi, aby se na to zběžně podíval. A pak podle výsledku do servisu.

Lubos237
Registrace: 12/2011

Jinak mám dojem že TechniSat TechniBox SIR se již nedováží a není již na ně technická podpora.Optej se u Omka ;)

MT543
Registrace: 11/2012

Technisat TechniBox Sir, kdo Ti to kolego poradil koupit ? To není origoš, ale umatlanina asi někde z TURECKA ?!? Tak se nediv !!! ??? !!! R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Zkus podlepit kartu.

milord
Registrace: 12/2005

vraz tam

k tv jiný přístroj a napiš,jak se to tváří ,případně kombinaci jiné karty na tvém šrotuR^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Obdobný problém s opakovanými výpadky karty byly zapříčiněny vadným zdrojem v přijímači. Většinou už na první dotek přijímač byl dosti horký. Bohužel mnoho uživatelů přijímač v nečinnosti nevypíná i několik let a pak se diví, že se také kondy jednou unaví.

pepa12
Registrace: 6/2007

výpadky programů

stejně jako pepa12,mě to dělá malej wizad,který nemá zdroj,když se přehřeje.Od doby co se zvýšily paramery dat přenosů.Taky to dělalo amíko mini s emu softem,dal jsem mcast a přestalo to dělat

korkoran
Registrace: 10/2006

výpadek

taky se mi to párkrát stalo modul kryptw. televize LG - vytáhnout a zastrčit modul pomohlo. karta vpořádku, dával jsem příčinu povětrn.podmínkám slabý signál.

jarda222
Registrace: 9/2007

Mám dojem, že přijímač je stejný s DiZiPiA a má stejnou závadu.Klepni prstem do předního panelu. Pokud obraz vypadne, otevři přijímač a dej za spínací kontakty čtečky kousek papíru, aby druhá část kontaktu nepružila.

RAFI007
Registrace: 1/2006

ano je to DiZiPia.

Dagy2
Registrace: 11/2010

U těchto přijímačů bývá také cca 15 vadných C na základní desce. :))

Harnadek
Registrace: 6/2009

@Lubos237

myslím,že jsem si všiml toho samého problému na příjimači Humax 5100s. Nevím proč,ale vše se stane mezi 1 až 3am(po půlnoci) a převažně na programu Nat.Geographic HD. a nevím proč,ale několikrát se to stalo při spuštění reklamního bloku.Obraz se seknul,pak černá obrazovka a po chvilce naskočil nápis s chybovou hláškou "Neznámá chyba Error 32-37(nebo tak nějak)).S kartou se nemanipuluje.je stále vražená v STB.Pak mi stačilo VYP a ZAP STB a vše běželo .Stalo se to tak jednou za týden.Myslím že v PO či v ÚT...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@ jamess to zodpovedá cca termínu zasielania príst. kľúčov
@ all preto odporúčam klientom prístroj min. s CI slotom. Dokúpim modul a je po probléme. Napr. Ariva 230 s modulom vyjde cca rovnako ako certif. prijímač ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Já bych zkusil prvně to podlepení,aligátor měl podobné problémy a v obou čtečkách,vyřešil to kus pruh.lep.pásky! :8)

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Žádný CI slot ani podlepení nepomůže, pokud je vadný zdroj. Vyměň kondenzátory a máš po problému.

elektrokol
Registrace: 8/2015

...uvidíme,

kartu přímo u čipu jsem "podlepil" kouskem papírku.Zytím klid.Přes noc se STB u nás nevypíná a jede... Až dojede,tak půjde do kýblu... :laughing: (stáří STB jsou 4 a půl roku.)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra