Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Stará DigiTV CZ - el. faktura

Zdravím přítomné.
Tak jako mnoho dalších se nechci ukvapovat s přechodem na Novou DigiTV a posečkám, co se z toho vyvrbí.
Ona ta LAMA slibuje hory-doly, ale "nechme čakan viset" - počkám, co z těch slibů bude nakonec realitou.
Se*e mně nejvíce ta vázanost na 24 měsíců, přestože jsem u nich už teď 5 let a to jen kvůli PL. A pokud si ji neudrží na DigiSportech pro příští období, tak nejpozději v červnu "Adieu".

Od 1.10.2015 platí nové VOP - které se zřejmě vztahují i na nás staro-nové uživatele DigiTV.
Doposud jsem službu platil měsíčně přes SIPO a nebyla třeba žádná fakturace.
Že bude základ navýšen na 299,-Kč, s tím jsem srozuměn (a nakonec i smířen - přecejen přidali aspoň několik programů) - nejde mi ale pod fous nějaká měsíční fakturace. Proč a nač, když bude každý měsíc stejná a doposud se to bez ní obešlo.
Pokud jim tedy ihned nezašlu "kontaktní údaje" pro el. fakturaci, tak mně zřejmě budou posílat "fakturu tištěnou", za dalších 25,-Kč. Uvažuju správně?

Proto dotaz - jak jste to řešili Vy ostatní (kterých se to týká)?

kokun
Registrace: 5/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Stará DigiTV CZ - el. faktura

Pozor na LAMU!,s platbama bych si nezahrával!Už tady někdo na foru taky psal o tom,za jakých podnínek budou využívat od 1.10.2015 majitele starou Digi a zřejmě to nebude jen za těch 299 Kč...Já už podal druhou výpověď a stálé bez písemné odpovědi! Rv

hoss
Registrace: 8/2015

Nechal jsem udělat elek .fakturu a stále chodí na sipo

jiri55
Registrace: 7/2015

kokun

Ano uvažuješ správně.Ale pospěš si s tou el.fakturou. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

hoss

Udajně 299+49 pokud máš i ten současný Kaon.Ale muže to být i těch 30,- co bylo doposud.Oni v tom mají trochu hokej. ;)

hobo

Jinak

v září se platila ještě stará cena na starý učet.Ten kdo má aktiv.el fakturu by ji měl dostat nejpozději do konce září i s číslem nového učtu,který se také mění to bych pochopil. ;)

hobo

30 Kč budou platit jen ti co mají úvazek. (zřízená služba či výměna za nové STB kde byl roční úvazek)

Ostatní 49 Kč za jeden STB.

janse
Registrace: 10/2014

Říjen

Jinak nové faktury příjdou již tento týden do emailových schránek... S novou cenou ale ze starou digi... :D

janse

Díky všem za reakce.
Tak jsem odeslal kontaktní údaje - ještě jeden dotaz:
Při platbě "převodem z účtu" je to jasné, uživatel si musí upravit stálý příkaz se zvýšenou částkou pro úhradu služeb DigiTV u své banky.

V mém případě - platba přes SIPO - si tuto navýšenou částku (původně bylo 260,-/Kč měsíčně) upraví (a bude strhávat ze SIPO) fa Lama sama? Já budu pouze měsíčně informován fakturou přes E-mail - uvažuju správně?

kokun
Registrace: 5/2015

kokun

Ano,platbu přes SIPO si stáhne automatický Lama.

hoss

Faktura přišla.
DIGI 299 Kč
Pronájem STB 49 Kč (mám dva)
FilmBox 69 Kč.
408 Kč celkem
Prý mám přeplatek tak o 30 Kč míň, nechápu.

janse

Faktura rovněž přišla emailem,ale chtějí celkem :290 Kč?
a jsou tam uvedené jiné platební údaje(nové číslo účtu,číslo banky,VS....
Bohužel nemám si to jak ověřit. Rv

hoss

faktura celkem 329kč,základní balík 299kč,pronájem Kaon 30kč. Kaon výměna před 2 měsíci se smlouvou pronájmu Kaonu na dobu 12 měsícu za poplatek 30kč.

palma
Registrace: 4/2011

palma

No a já mám za základní balík i vč,pronájmu 290 Kč?
Vůbec to nechápu,ale mám podanou výpověď - běží 30 denní lhůta.takže musím ještě zaplatit.Máš taky uvedené jiné platební údaje myslím číslo účtu a VS a hlavně jiná banka?

hoss

hoss

ano jiné platební udaje také mam.

palma
Registrace: 4/2011

Nemělo by DIGITV dát do předu vědět že bude zdražovat? Snad psal že bude drašší základní balík ale o pronájmu STB tam nebylo nic napsáno... :(

janse

janse

Určitě by to měli dát vědět!Já vůbec netuším,jak došli u mě k částce 290 Kč?Smlouvu jsem měl jen na 12 měsíců a to už skončilo,tak nevím,ale raději zaplatím.Stějně končím,prostě na mě ta firma nepůsobí vůbec věrohodně a kdo chce ať je u LAMY. Rv

hoss

Mě přišlo vyučtování na měsíc říjen za 260 kč+60 kč za dva STB=320 kč.

dusan1976
Registrace: 8/2014

Pokud neco zdrazili tak mate pravo odstoupit od smlouvy i ve vazaci dobe a bye bye...

Hollys
Registrace: 3/2009

@hoss

Proč řešíš druhou výpověď!!!I když Ti neodpoví,je ta první výpověď platná,jen si nechat doklad,potvrzení pošty,že jsi výpověď poslal!Měl by stačit i email.

Prosat
Registrace: 8/2005

Email rozhodně nestačí, protože nijak neprokážeš doručení druhé straně. Navíc někteří operátoři mají postup výpovědi daný ve Všeobecných podmínkách a je potřeba dle toho postupovat, např. Vodafone vyžaduje notářsky ověřený podpis na výpovědi apod.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Re:Prosat

První výpověď jsem po planých slibech zrušil,proto jsem to řešil ještě jednou.Nakonec s Digi dohoda jen do konce PL,tj.červen 2016!
:8)

hoss

@hoss

Já jsem na nic nečekal a Digi jsem zrušil už v září aniž bych čekal jak se to s touto firmou vyvrbí. Výpověď jsem poslal doporučeně, na email se nedá spolehnout. Za 14 dní mě kontaktovali. Když zjistili, že mě nepřemluví, byl mě sdělen datum ukončení 30.9. s tím, že vše dostanu písemně. Skutečně za dalších 14 dní jsem ukončení dostal písemně se sdělením, že veškeré vybavení mohu odeslat do jejich skladu a nebo odevzdat do nejbližšího sběrného dvora. Pokud máš však přijímač KAON, ten se musí vracet. Já měl 2x Humax a tak jsem všechno vyhodil do sběrného dvora. Vše šlo rychle a bez problémů. Babičce jsem pak nainstaloval DVB-T. Znovu doporučuji výpověď zaslat poštou a doporučeně.

neuzil
Registrace: 7/2009

Jak neprokazes doruceni, oni na maily neodpovidaji? Ani automaticky odpovidac? To je dobre vedet.

Hollys
Registrace: 3/2009

I kdyby odpověděli, tak to k ničemu není, protože takovou odpověď může každý zpochybnit. Je to pouze neověřený email, kde hlavičku odesílatele dneska umí zfalšovat každý školák. Elektronicky akorát datová schránka nebo digitální podpis.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra