Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ Duo2 přestal pracovat s motorem

Po pár letech bezchybné práce VU+ Duo2 s motorem se najednou (možná po aktualizaci image) jsem zjistil, že mi STB přestal komunikovat s motorem. Tzn. dám manuální ladění z jiné družice, dlouho bliká ikona satelitu jakožto identifikátoru paraboly v pohybu a zřejmě po vypršení nějakého timeoutu se spustí ladění, ale s tím výsledkem, že počet nalezených kanálů je 0. A je jedno, o kterou družici se jedná. Mrkl jsem ven a zjistil, že ať ladím, nebo přepínám na jiné družice, motor se ani nehne.

Proto jsem vyšplhal k parabole, restartoval motor, ten svítí a pořad svítil zeleně. Nicméně tento reset nepomohl, nepomohl ani hluboký reset VU+ a ani vytažení přístroje ze sítě. Abych zjistil, kde problém vzniká, zkusil jsem zapojit jiný STB a ten ihned napoprvé bez problému s motorem pohl. Následně jsem zapojil zase VU+, najednou byl schopen s parabolou otočit na Thor, kde odebírám Freesat, ale o den později se už zase motor přestal hýbat.

Nevíte, v čem může být problém? Původně jsem si myslel, že mi odešel motor, ale druhý STB mi prokázal, že chyba je na straně VU+ nebo softwaru. Nebo může za to nějaký chybějící plugin?

Aktuální image: VTI 8.2.3.

Děkuji

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ Duo2 přestal pracovat s motorem

Řešením je tovární nastevní přístroje nebo nová instalace image, zazálohuj si svá data a udělej to.

matchboxx
Registrace: 9/2012

ak si spravíš zálohu a po preinštalovaní image ,sa ti to bude správať,že ti to bude blbnuť a motor nebude točiť.image použivam výlučne black hole.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Zkoušel jsem tovární nastavení i změnu image na black hole, ale výsledek je totožný :(

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra