Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nahrávání s ledování jiného programu

Zdravim,

chtěl jsem se zeptat: Mám TV od samsungu, která má dva sat. tunery a umí nahrávat a současně sledovat jiný program. Satelit mám na balkoně a do bytu je přiveden jen jeden kabel (je zalitý v podlaze a není možné bez vetšího zásahu natahnou druhý kabel). Je možné nějak sat. signál před TV rozdělit abych mohl využívat v TV i druhý sat. tuner? Snažil jsem se to najít, ale našel jsem mnoho rozdílných odpovědí, tak nevím jestli je to možné nebo ne. V této problematice se vůbec nevyznám, proto prosím o jednoduché vysvětlení popřípadě radu. Děkuji :-)

kopr8
Registrace: 9/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nahrávání s ledování jiného programu

Ne. Je nutný druhý kabel.

jasan
Registrace: 10/2009

Není nutný druhý kabel!

Existují dvě možnosti, jak to vyřešit bez druhého kabelu. Jednou možností je UNICABLE, pokud ji televizor podporuje nebo JOHANSSON KIT, který pustí dva signály po jednom kabelu.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

S ledováním programu zkušenosti nemám... :))) :))) :))) R^

onenon
Registrace: 5/2012

Na to ledovani se pouziva suchy nebo morky led?

chocholos
Registrace: 11/2007

@kopr

Máš viac možností ako v tvojom prípade použiť aj jeden koax kábel...
Použiješ LNB typu Unicable a môžeš na ten jeden koax pripojiť aj viac prijímačov/tunerov... Musel by to však, v tvojom prípade TV podporovať... Alebo technrouter:
https://www.technisat.com/de_DE/TechniRouter-Mini-2-1x2/352-2861-2578/
Prípadne použiješ klasické Twin LNB a 2/1 zlučovač/rozbočovač...
Potom výstupy z Twin LNB spojíš cez zlučovač a pri televízore ich zase rozbočíš do dvoch tunerov. Všetko sú to však dosť finančne náročné zapojenia... Takže nakoniec bude najjednoduchšie pre teba predsa len vymeniť konvertor za Twin a natiahnuť druhý koax...
;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Až vyřešíš signál pro druhý tuner, tak potom zjistíš, že ti tv neumožní nahrávat a sledovat zároveň 2 kodované programy.

sirda
Registrace: 11/2006

Sirda

Presne, aj pip len jeden kodovany a druhy volny. Netreba druhy kabel.

satan
Registrace: 1/2006

Ako ti pisu, riesenie existuje, byt tebou by som vsak dal tu namahu a radsej pohladal vhodnu cestu pre druhy kabel. Je to vyrazne lacnejsie a spolahlivejsie riesenie. A tiez zrejme bude pravda, co pise vyssie sirda. Zazil som to na jednom TV od Loewe.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Tenhle problém s dvoutunerovým tv se tady už několikrát neúspěšně řešil. Možná by to šlo vyřešit dvoukartovým CAM modulem se 2 kartami, ale to je jen spekulace. Vyzkoušené to nemám.

sirda
Registrace: 11/2006

No a má to vyriešené... :((( Nakoniec kúpi ešte jeden satelitný prijímač, pridá interný alebo externý HDD a môže naň veselo nahrávať po výmene konvertora za Twin, natiahnutí druhého koaxu, kúpení ďalšej karty... Už len vyriešiť kontrolu nahrávaného programu, na čas sa spoliehať nedá... ;) To sa dá vyriešiť aj malým mnini TV za pár Kč...
Velký TV by používal na bežné sledovanie, alebo sa môže na to vybodnúť a zabudnúť na nahrávanie, veď aj tak nie je čo... Naposledy som nahrával niekedy v roku 2010 a o nič som neprišiel... :laughing:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

A proto je vždy výhodnější tuner samostatný,čím víc hejblátek v tv-tím je to horší!Není mi jasné proč zalitý kabel,co tak husí krk,uplně zbytečná práce navíc! :O :-/

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

kopr8

http://satsklep.pl/pl/p/Multi-Band-Converter-9645KIT/10893

miku
Registrace: 10/2007

Zaliať kábel do podlahy - to je paráda! Taký "husí krk" by bol určite nanič...

brga
Registrace: 9/2009

sirda

No, existovali aj moduly na 2 karty - 1 normál a 2. vylamovacia, ale posledne som ich už nezohnal. Sú ale také, ktoré dokážu "multidekódovanie", sú ale cca 2,5x drahšie ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Trepete tu blbosti.Ak nepripojí druhý koax na TWIN LNB,môže zabudnúť na druhý tuner a sledovanie iného programmu z iného transpordéru.Žiadny diseqc perepínač to nevyrieši,jedine že odpáli oba tunery,super mu radíte,len do toho.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

dzordzo

lenže multidekodovanie
A/ funguje len na jednom TP
B/ musí to vedieť prijímač v ktorom je taký modul zastrčený. a to väčšina prijímačov nevie, preto sa dá pochybovať že to bude zrovna podporovať sat-TV

Dagy2
Registrace: 11/2010

klucí

tohle jde řešit celkem elegantně,Quatro a sloučit V+H high,pak už jen vyřešit napájení LNB a galvanicky oddělit sat vstupy,nikde to neříkejte,mám to patentovaný,ještě doplním,pouze pro skylink,který jede celý v horním pásmu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nahrávání s ledování jiného programu

Takže ideme na to!
1. Len (nevhodné slovo) si zaleje koax do podlahy a to ešte iba jeden kus - ktovie kde vtedy bol rozum!?
2. Na parabole musíš mať minimálne Twin LNB, ak chceš použiť druhý koax, prípadne použiť zariadenie pre zlúčenie/rozbočenie dvoch sat signálov po jednom koaxe!
3.Unicable tiež nieje zlé riešenie, len musíš mať podporu zo strany tv!
4.To nahrávanie na dvojtunerovom tv je velice ošemetná vec - je to tak, ako píšu kolegovci vyššie. Lepšie riešenie je externý stb, najlepšie linux a samozrejme dvojtuner!

Záver: Porieš si natiahnutie druhého koaxu z Twin LNB - pre teba, najlacnejšie riešenie, ostatné riešenia zrejme sám nezvládneš, potreboval by si určite odbornú pomoc priamo u teba doma!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

brga

Je to v bytě, který jsme nedávno koupili s přítelkyní. Taky jsem to nepochopil proč tam nedali "husí krk".
Teď se mi kvůli TV rozhodně nechce rozkopávat podlaha (dlaždice) na balkóně a celém obýváku :-/

kopr8

pierrepetr

Můžeš sem prosím hodit nějaké odkazy na vše co bych k tomu potřeboval? Děkuji

kopr8

chocholos

ty mudrák od doktora Chocholouška - je zas neviem, čo je to morky led. Nedalo mi na Teba zareagovať.
Takže - ak nemáš čo rozumné napísať, nenapíš radšej nič!

emo53
Registrace: 3/2009

kopr8

žádné odkazy neexistují,je to můj patent a nikde se o tom nepíše,samozřejmě,jak se mě už v minulosti mockrát stalo,může mít někdo stejnou myšlenku a může to někde na netu dát k dobru,to co jsem napsal je pro lidi,kteří vědí o co jde a jsou v oboru,pro uživatele musí stačit ten další koax,nebo i jiná udělátka,o kterých se tady píše a ví,že fungují R^ :laughing: R^

pierrepetr

kopr8

Neřeš scifi a natáhni druhej kabel. Bohužel jinou možnost nemáš.Nebo dej na radu Enika.

elektrokol
Registrace: 8/2015

elektrokol

no jak myslíš,scifi to je ,ale jen pro tebe R^ :laughing: R^

pierrepetr

kopr8

http://www.schwaiger.cz/static/infolist/eku825_i.pdf

tady rozbij prasátko a prodej to i soudsedům ,než kopat dlažbu
R^ :laughing: R^