![]() |
|
Formátování HDD EXT3Prosím Vás mám HDD 2 TB formátuji ho na EXT3 v programu EaseUS Partition Master a zajímá mě proč když ho naformátuji tak se mě sníží kapacita disku- při tom tam nic není na tom disku?je tam Capacity 1.82TB, Used 35,94 GB, Unused 1,78TB - to je normální? A když ho zapojím do boxu a mountnu tak když zadám system info o HDD - tak je tam Total:1.8 TB, Free 1.7 TB, Used 4.1 MB, a Used % 0, mám to teda správně?. Jenom by mě zajímalo co znamená Used- použité- a ta hodnota 4.1 MB?a ještě se mě tam objevil Swap:a čísla, kdyby jste mě třeba naznačili, kde se o tom něco dočtu. Snad jsem to napsal srozumitelně, protože přílohu nevím jak zde zveřejnit, a znalcům se moc omlouvám- pokud to bude směšné Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 110 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3Nechapem, preco na format hdd do ext pouzivas program vo windows. Naformatuj v stb!!! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 559 |
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3kasr ti píše ako správne formátovať hdd.si tu už dosť dlho ,a nevieš ani základné veci.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3Ale na tom nic není že formátuje ve win , jsou na to prográmky dělané tak neplašte . já používám acronis disk director 12 a je to v pohodě. Ty tvoje reakce onneee si nech pro sebe.VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15
|
miky
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 861 |
![]() |
|
To kočičkaKurňa čo sa montuješ do Linuxu,ak tomu prd rozumieš?HDD,USB naformátuješ priamo v STB na EXT3 a to tak,že ho tam moutneš,dáš ho inializovať,záleží na kapacite,trvá to niekedy pár minút.Tie nahrávky si domrvil sám,tak sa nesťažuj,vymaž a nahrávaj nanovo,ale už naformatovaným HDD.Teba trápi,že si HDD pri formátovaní niečo zoberie,nejakých pár MB,to nerieš to je OK.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
Fomátování HDD EXT3Ano nevím to-omlouvám seJá jsem používal normálně HDD naformátovaný NTSF to na SD normální programy šlo, ale na HD to nejde, to je složité to tu psát- když dám Partition Manager v boxu tak jsou tam možnosti buď sda, nebo sdb,partition 1... ale vůbec tam není ten můj název disku a je přitom myslím si že je mountnutý-přes system info tabulka tak tam ten disk je zobrazený - teda tak jak ho mám moutnout? modré-show mounted. žluté Make new partition, zelené Show new partition- prostě tu u mě byl i IT odborník z jedné firmy a nepřišel na to ani on aby mě to trochu vysvětlil ![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
mikyvšetko treba robiť opačne. samotný prijímač je blbý. no niekto je ešte blbší a pošahá to aj v pc,že ? treba byť chytrejší .vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
FormátováníProstě já mám štěstí na šikovné firmy- kteří všechno umí perfektně![]() Prostě mě řekl formátovat v PC- v boxu to ani on prostě neuměl- a při tom je to PC firma, no nic děkuju budu hledat na googlu ![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
MikyDěkuji Ti zkusím ten Acronics disc director 12, ale on bude asi placený? Ale pokud bude v češtině-tak ho aj zaplatím![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
@@@@kde toto všetko speje, chalan sa normalne spýta na nejaký problem, čo nevie, a hned par akože odbornikov ho osočí, znesie pod čiernu zem, tolka arogancia, škoda o tom hovoriť ...![]() ![]() ![]() |
maros30
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 493 |
![]() |
|
maros30To nevadí maros30, já jsem na to zvyklý, mě už nic nepřekvapí![]() Tak Miky nevím ty ho máš asi zaplacený ten program- ono totiž konkrétně formátovat v demo verzi bohužel nejde, aspoň by to mohli na tu zkušební 30 ti denní verzi umožnit, je v češtině tak to je dobré, ale nevím nechce se mě dávat za něho 1000 Kč necelých, už jsem tu zaplatil jedné firmě a stejně nic nevysvětlili, nevadí, děkuju všem ![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
@@@@sprav to v prímači to je najjednoduchšie |
maros30
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 493 |
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3a čo ,tak ho namontovať do satelitného nemenovaného prijímača a riadiť sa návodom ,alebo cez telnetdf -h umount /dev /sda1 mkfs.ext3 /dev/sda1 chviľu počkať až sa naformatuje mount /dev/sda1 /media/usb MKDIR /MEDIA/HDD/MOVIE MALE PÍSMENA df -h hromadný príkaz opkg install /tmp/*.ipk vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
Děkuju všemmaros30 děkuju já to už asi aj mám, už zkouším nahrávat, už jsem zjistil programem EXT2 Volume Manager že jsou já mám víc těch disků naformátované na EXT3- já jsem jenom chtěl se zdovolením někoho zeptat vlastně když jsem to naformátoval tak se mě snížila trochu kapacita disku- ale to je asi normální.Dobré, děkuju všem ![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3Oneeeee a přece to jde i bez té arogance že ?![]() VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15
|
miky
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 861 |
![]() |
|
oneeeProsím a to myslíš v příjmači- tak já to popíšu jestli tomu dobře rozumímtak zadám modrý panel - Disk pak dám Partition Manager- zobrazí se disc detected a pak tabulka které já bohužel nerozumím select disk- je tam možnost buď sda, nebo sdb- a to nevím co je? partition 1až po 1TB a left free space filesystem ext2,ext3, ext4,vfat,swap a já nevím co zvolit? Já vím že to nejde takhle vysvětlovat- já to musím někde najít- no a to jsem chtěl vysvětlit i po to jednom co tu u mě byl a to má firmu na PC- no nebyl schopný mě to vysvětlit. No nic je mě velice trapně, už to necháme asi radši, ať není zle u moderátorů ![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3ešte keby si tak napísal model satelitného prijímača. budeme múdrejší.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
Oneeomlouvám se je to Amiko Alien2 Triple+, Enigma 2 Hyperion 4.5Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
mikyext vo windows je, ako skrabat sa pravou rukou za lavym uchom. |
Kasr
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3tu je navod pre H3 nastavenia nahravania na hdd a timeshift:nahrávaní na hdd: -ve sparku naformátovat HDD na ext3 -prejst naspat do hyperionu v3; blue panel -disk; HDD manager; v horním ridaku prednut pravou šipkou z "-_ na "/dev/sda1, potom OK - uistit sa modrym tl. ci satelit vidi moj HDD - zeleným dat Mount Devices - červeným ukončit. -vyskakat odtial von, potom: Menu/Nastavenia/System/Pevny disk/Zanamove cesty/ -horny riadok "predvolene umiesnenie filmov" a dat OK - menu/ prepnut na zoznam suborov/...a najst cestu externeho hdd tak aby bolo hore vidiet "hdd/movie/" - zelenym dat ok.; vyskakat odtial von a ked dame "folder" na DO tak vlavo dole musi byt kapacita externeho HDD(teda v GB a nie v MB). vytvorenie timeshift: -ces dcc_E2 si otvorime FTP; dame.../media/hdd a vytvorime folder s nazvom " timeshift" -pozatvaram to; a dame menu/nastavenia/system/pevny disk/zaznamove cesty/ a spodny riadok "umiestnenie casoveho posunu" a dame OK - menu/ prepnut na zoznam suborov/...a najst cestu externeho hdd tak aby bolo hore vidiet "/media/hdd/timeshift/" - zelenym dat ok.; vyskakat odtial von -timeshift sa spusta tlacitkom pauza, alebo sa da nastavit automaticke zapnutie v menu/system/user interface/ - tiez sa tam da vypnut "show warning when timeshift is stopped" |
Mirda2
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 198 |
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3Ako uz pisal oneeeee:Telnet a : df -h umount /dev /sda1 mkfs.ext3 /dev/sda1 Moutnut uz môze aj v hdd manageri v hyperione a v nastaveniach mastavit zaznamove cesty. Priecinok timeshift nemusi vytvara, timeshift môze nastavit hocikde, trebars aj do rootu hdd- /media/hdd. |
Kasr
![]() |
|
Mirda2Mocktát děkuju za vyčerpávající postup- vidíš mňa bl..ovi to nenapadlo že ten HDD mám naformátovat ve Sparku- to jsem b..l b nezkoušel.![]() Děkuju moc ,jdu to skusit ![]() ![]() kasr Tobě taky moc děkuju ![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
Mirda2Už jsem to snad zvládnul- ten timeshift nevímJá když nahrávám tak přes EPG použiji ten časovač.To si myslím že umím. Akorát se ještě zdovolením zeptám- jesti teda můžu- zda to mám dobře- každý to má trochu jinak v té Enigmě Standartní umístění souborů /hdd/movie/ Timer record location standartní umístění Instant record location standartní umístění a nebo má být všude /hdd/movie/? Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3Je to asi jedno. |
Mirda2
![]() |
|
Děkuju Mirda2Děkuju mockrát![]() Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925
|
kočička
![]() |
|
RE: Formátování HDD EXT3Není zač, není to z mé hlavy mám to v poznámkách zkopírovaný. Chtěl jsem uvést autora, ale už to nemůžu najít tak se mu omlouvám. Já jsem s tím taky před rokem zápasil tak vím co to obnáší. |
Mirda2
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |