Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Formátování HDD EXT3

Prosím Vás mám HDD 2 TB formátuji ho na EXT3 v programu EaseUS Partition Master a zajímá mě proč když ho naformátuji tak se mě sníží kapacita disku- při tom tam nic není na tom disku?
je tam Capacity 1.82TB, Used 35,94 GB, Unused 1,78TB - to je normální?

A když ho zapojím do boxu a mountnu tak když zadám system info o HDD - tak je tam Total:1.8 TB, Free 1.7 TB, Used 4.1 MB, a Used % 0, mám to teda správně?. Jenom by mě zajímalo co znamená Used- použité- a ta hodnota 4.1 MB?a ještě se mě tam objevil Swap:a čísla, kdyby jste mě třeba naznačili, kde se o tom něco dočtu. Snad jsem to napsal srozumitelně, protože přílohu nevím jak zde zveřejnit, a znalcům se moc omlouvám- pokud to bude směšné

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička
Registrace: 11/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Formátování HDD EXT3

Nechapem, preco na format hdd do ext pouzivas program vo windows. Naformatuj v stb!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

kasr ti píše ako správne formátovať hdd.si tu už dosť dlho ,a nevieš ani základné veci.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Ale na tom nic není že formátuje ve win , jsou na to prográmky dělané tak neplašte . já používám acronis disk director 12 a je to v pohodě. Ty tvoje reakce onneee si nech pro sebe.

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

To kočička

Kurňa čo sa montuješ do Linuxu,ak tomu prd rozumieš?HDD,USB naformátuješ priamo v STB na EXT3 a to tak,že ho tam moutneš,dáš ho inializovať,záleží na kapacite,trvá to niekedy pár minút.Tie nahrávky si domrvil sám,tak sa nesťažuj,vymaž a nahrávaj nanovo,ale už naformatovaným HDD.Teba trápi,že si HDD pri formátovaní niečo zoberie,nejakých pár MB,to nerieš to je OK.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Fomátování HDD EXT3

Ano nevím to-omlouvám se

Já jsem používal normálně HDD naformátovaný NTSF to na SD normální programy šlo, ale na HD to nejde,

to je složité to tu psát- když dám Partition Manager v boxu tak jsou tam možnosti buď sda, nebo sdb,partition 1... ale vůbec tam není ten můj název disku a je přitom myslím si že je mountnutý-přes system info tabulka tak tam ten disk je zobrazený - teda tak jak ho mám moutnout?

modré-show mounted. žluté Make new partition, zelené Show new partition- prostě tu u mě byl i IT odborník z jedné firmy a nepřišel na to ani on aby mě to trochu vysvětlil :(

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička

miky

všetko treba robiť opačne. samotný prijímač je blbý. no niekto je ešte blbší a pošahá to aj v pc,že ? treba byť chytrejší .

oneeeee

Formátování

Prostě já mám štěstí na šikovné firmy- kteří všechno umí perfektně :(
Prostě mě řekl formátovat v PC- v boxu to ani on prostě neuměl- a při tom je to PC firma, no nic děkuju budu hledat na googlu ;)

kočička

Miky

Děkuji Ti zkusím ten Acronics disc director 12, ale on bude asi placený? Ale pokud bude v češtině-tak ho aj zaplatím ;)

kočička

@@@@

kde toto všetko speje, chalan sa normalne spýta na nejaký problem, čo nevie, a hned par akože odbornikov ho osočí, znesie pod čiernu zem, tolka arogancia, škoda o tom hovoriť ... Rv Rv Rv

maros30
Registrace: 1/2006

maros30

To nevadí maros30, já jsem na to zvyklý, mě už nic nepřekvapí R^
Tak Miky nevím ty ho máš asi zaplacený ten program- ono totiž konkrétně formátovat v demo verzi bohužel nejde, aspoň by to mohli na tu zkušební 30 ti denní verzi umožnit, je v češtině tak to je dobré, ale nevím nechce se mě dávat za něho 1000 Kč necelých, už jsem tu zaplatil jedné firmě a stejně nic nevysvětlili, nevadí, děkuju všem ;)

kočička

@@@@

sprav to v prímači to je najjednoduchšie

maros30
Registrace: 1/2006

a čo ,tak ho namontovať do satelitného nemenovaného prijímača a riadiť sa návodom ,alebo cez telnet

df -h
umount /dev /sda1
mkfs.ext3 /dev/sda1
chviľu počkať až sa naformatuje
mount /dev/sda1 /media/usb
MKDIR /MEDIA/HDD/MOVIE MALE PÍSMENA
df -h
hromadný príkaz
opkg install /tmp/*.ipk

oneeeee

Děkuju všem

maros30 děkuju já to už asi aj mám, už zkouším nahrávat, už jsem zjistil programem EXT2 Volume Manager že jsou já mám víc těch disků naformátované na EXT3- já jsem jenom chtěl se zdovolením někoho zeptat vlastně když jsem to naformátoval tak se mě snížila trochu kapacita disku- ale to je asi normální.
Dobré, děkuju všem ;)

kočička

Oneeeee a přece to jde i bez té arogance že ? ;)

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

oneee

Prosím a to myslíš v příjmači- tak já to popíšu jestli tomu dobře rozumím
tak zadám modrý panel - Disk
pak dám Partition Manager- zobrazí se disc detected a pak tabulka které já bohužel nerozumím
select disk- je tam možnost buď sda, nebo sdb- a to nevím co je?
partition 1až po 1TB a left free space
filesystem ext2,ext3, ext4,vfat,swap a já nevím co zvolit?

Já vím že to nejde takhle vysvětlovat- já to musím někde najít- no a to jsem chtěl vysvětlit i po to jednom co tu u mě byl a to má firmu na PC- no nebyl schopný mě to vysvětlit.
No nic je mě velice trapně, už to necháme asi radši, ať není zle u moderátorů :(

kočička

ešte keby si tak napísal model satelitného prijímača. budeme múdrejší.

oneeeee

Onee

omlouvám se je to Amiko Alien2 Triple+, Enigma 2 Hyperion 4.5

kočička

miky

ext vo windows je, ako skrabat sa pravou rukou za lavym uchom.

Kasr

tu je navod pre H3 nastavenia nahravania na hdd a timeshift:

nahrávaní na hdd:
-ve sparku naformátovat HDD na ext3
-prejst naspat do hyperionu v3; blue panel
-disk; HDD manager; v horním ridaku prednut pravou šipkou z "-_ na "/dev/sda1, potom OK
- uistit sa modrym tl. ci satelit vidi moj HDD
- zeleným dat Mount Devices
- červeným ukončit.
-vyskakat odtial von, potom: Menu/Nastavenia/System/Pevny disk/Zanamove cesty/
-horny riadok "predvolene umiesnenie filmov" a dat OK
- menu/ prepnut na zoznam suborov/...a najst cestu externeho hdd tak aby bolo hore vidiet
"hdd/movie/"
- zelenym dat ok.; vyskakat odtial von a ked dame "folder" na DO tak vlavo dole musi byt kapacita
externeho HDD(teda v GB a nie v MB).

vytvorenie timeshift:
-ces dcc_E2 si otvorime FTP; dame.../media/hdd a vytvorime folder s nazvom " timeshift"
-pozatvaram to; a dame menu/nastavenia/system/pevny disk/zaznamove cesty/ a spodny riadok
"umiestnenie casoveho posunu" a dame OK
- menu/ prepnut na zoznam suborov/...a najst cestu externeho hdd tak aby bolo hore vidiet
"/media/hdd/timeshift/"
- zelenym dat ok.; vyskakat odtial von
-timeshift sa spusta tlacitkom pauza, alebo sa da nastavit automaticke zapnutie
v menu/system/user interface/
- tiez sa tam da vypnut "show warning when timeshift is stopped"

Mirda2
Registrace: 3/2006

Ako uz pisal oneeeee:
Telnet a : df -h
umount /dev /sda1
mkfs.ext3 /dev/sda1
Moutnut uz môze aj v hdd manageri v hyperione a v nastaveniach mastavit zaznamove cesty. Priecinok timeshift nemusi vytvara, timeshift môze nastavit hocikde, trebars aj do rootu hdd- /media/hdd.

Kasr

Mirda2

Mocktát děkuju za vyčerpávající postup- vidíš mňa bl..ovi to nenapadlo že ten HDD mám naformátovat ve Sparku- to jsem b..l b nezkoušel. ;)
Děkuju moc ,jdu to skusit ;) ;)
kasr Tobě taky moc děkuju ;)

kočička

Mirda2

Už jsem to snad zvládnul- ten timeshift nevím
Já když nahrávám tak přes EPG použiji ten časovač.To si myslím že umím. Akorát se ještě zdovolením zeptám- jesti teda můžu- zda to mám dobře- každý to má trochu jinak v té Enigmě

Standartní umístění souborů /hdd/movie/
Timer record location standartní umístění
Instant record location standartní umístění

a nebo má být všude /hdd/movie/?

kočička

Je to asi jedno.

Mirda2

Děkuju Mirda2

Děkuju mockrát ;)

kočička

Není zač, není to z mé hlavy mám to v poznámkách zkopírovaný. Chtěl jsem uvést autora, ale už to nemůžu najít tak se mu omlouvám. Já jsem s tím taky před rokem zápasil tak vím co to obnáší.

Mirda2
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra