![]() |
|
Nový software pro SAT přijímač Humax IRHD 5100SVlastním shora uvedený SAT přijímač a nechal jsem si do něj nahrát odbornou firmou nový software, neboť jsem i zákazníkem SKYLINKu. Bohužel, protože přijímám i řadu dalších TV stanic SAT cestou hlavně z Ex YU prostoru (bývalé země Jugoslávie) na pozici Eutelsat 16 st OST. Tyto stanice vysílají své programy částečně kódovaně, tedy některé pořady je možné sledovat. Jaké bylo mé nemilé překvapení, když po instalaci nového software do příjímače jsem už částečně kódované stanice nemohl sledovat. Software totiž jakmile zaznamená,že stanice vysílá v kodu i když momentálne nekódovaně např. HRT 1 system Viacces.Prosím poraďte někdo, jak tento problém odstranit, zda by se nedal udělat upgrade, nebo záplata na nový software, aby mi opět umožnil nadále sledovat tyto stanice. Pokud tento článek náhodou si přečte výrobce tohoto software budu mu vděčný za užitečnou radu jak tento technický problém vyřešit. |
LukoCZ
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: Nový software pro SAT přijímač Humax IRHD...Podle mého názoru ten software vzniká v Asii (Jižní Korea), takže naděje, že si výrobce přečte tento příspěvek je téměř nulová.![]() |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
![]() |
|
RE: Nový software pro SAT přijímač Humax IRHD...Ty jsi si tam neměl nechat nahrát žádný "nový" software /ani nepíšeš jaký/ ale naopak ten úplně nejstarší a tj. tovární verzi 1.00.02 poněvadž lepší od té doby ještě nikdo nevymyslel a při známé akčnosti firmy Humax už ani nikdo nevymyslí.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 200 |
![]() |
|
RE: Nový software pro SAT přijímač Humax IRHD...Asi máté pravdu ale už se stalo a vrátit to prý nejde,mohl by se poškodit přijímač a to nechci riskovat. |
LukoCZ
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
LukoCZO přehrání starších verzí fw se tu už kdysi psalo, zkus pohledat. Bohužel jsi ale doteď nenapsal jaký fw ti tam vlastně nahráli, nedávno zde totiž proběhlo info že se ještě připravuje nová 1.1.30 verze.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
RE: Nový software pro SAT přijímač Humax IRHD...Bidlo, tam bude ale asi změna pouze u HBB Tv, aby to vse makalo spravne u programu, které spusti tuto službu. Zatím je ten sw na testovani a mel by zvládat i snad novejsi verzi Hbb tv. Me spis bude zajímat az preklopi TP 12070/H DVB-S do DVB-S2 jak to bude makat z pohledu funknosti Fastscan seznamu. Vyrobce by mel spravne vydat opet novou verzi sw. Tot ale otázka zda tomu tak opravdu bude, protože HUMAX moc často nevydava nove verze sw. Reakce na opravne sw je dost mizerna. Vetsinou když se něco vydalo k tomuto typu, tak to nebylo dotazeno do konce, aby vse slo spravne. Vždy tam byla nejaka chyba. Nejlepsi verze je ta první 1.00.02 bez Fastscan seznamu a internetového pripojeni LAN a asi tato poslední 1.01.27 s Fastscan seznamem, který mel mensi problém s Hbb tv funkcnosti při spusteni u CT HD a Markiza HD, kdy se prijimac restartoval. To uz by mělo byt odstraneno. Luko ten problém o kterem se zminujes jsem také zaznamenal, kdy prijimac se tvari, ze je program kodovan ačkoliv je vysilan volne i když je tam ikona kodovani. Delalo to i u pozice Hotbird 13E u nekterych programu nebo u feedu BT Sport na Astre 23,5E. To je další mensi chyba. Zda to bude pripadne odstraneno v novejsi verzi sw 1.01.30 pokud bude oficielne vydan, tak to tezko rict. Muselo by se na tuto chybu upozornit výrobce, který vydava sw pro tento typ prijimace. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
HYPERJo už jsem psal, 1.00.02 je o.k. takže kdo nebyl zbrklý a nemusel za každou cenu aktualizovat, tak je za vodou.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
![]() |