Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

LBN Triband

Vážení, prosím chci se zeptat mám 105 Al parabolu FUBA
https://www.parabola.cz/clanky/4328/ofsetova-parabola-fuba-daa-110/

s USALS motorem a chci příjmat i C pásmo- tak se chci zeptat zda je tento convertor dobrý

http://www.ebay.com/itm/CHAPARRAL-11-5185-1-Tri-Band-C-Ku-S-Band-Feedhorn-/141177818693?hash=item20deda8e45

a co k tomu budu ještě potřebovat jaké uchycení k té parabole atd.

A nebo tento:

http://www.ebay.com/itm/NS741U-C-Universal-Ku-Band-CKU-C-Ku-LNB-LNBF-Circular-Polarization-Linear-FTA-/200881108192?hash=item2ec57274e0

ale za tento chcou 47 . 000 Kč cca- v čem je teda rozdíl s tím prvním- ten první navíc zvládne i S pásmo.

A nebo pokud existuje ještě nějaký lepší Tri band?

A dají se ty konvertory sehnat u nás v ČR. Tady někdo psal že objednává s USA- tak jaké by bylo dopravné? Už to tu to vlákno bylo, ale nejde do něj už přispívat- tak jsem ho založil znovu

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička
Registrace: 11/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LBN Triband

A co chces prijimat u nas v c pasmu na 105fuba?

warteam83
Registrace: 2/2015

To prvé je len kus železa, ku ktorému treba ešte zodpovedajúce kovertory.
A tá S-band anténka je tam celkom podarená :-)

mmc
Registrace: 1/2006

tak na satelit existuje ještě x band, a mě by zajímalo zda existuje nějaké uni lnb které umí: ku, c, s, x. Takový komplet.

Qquiderr
Registrace: 5/2014

@Qquiderr

ešte si zabudol na Ka pásmo (rozdelené na 4 pásma). Odpoveď na Tvoju otázku: neexistuje taký "uni" LNB :(( . Aj ten druhý kombo LNB C/Ku je len zlepenec dvoch samostatných LNB. tomu zodpovedá aj citlivosť tohoto zlepenca. Na 105ku by toho zachytil v Ku a C pásme ešte menej ako na samostatné LNB ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

LNB info

Ten druhý odkaz je nesmysl,tam je chyba v ceně za LNB+ ti švábi k tomu.

kamter
Registrace: 1/2007

Snivajte dalej...105cm parabola je trochu mala aj na Ku band, nie to este na C alebo S band.
P.S.
Videl som prototyp obojzivelneho plavidla aj s kolesami, co pride k vode po ceste ako auto a ked vojde do vody, premeni sa na motorovy cln. Podobne uz vymysleli aj aeromobil -auto/lietadlo, ako mal Fantomas, tak rozmyslam, ze ci este nejaky ten rok nepockam a kupim si na free time cestovanie rovno tojzivelnika, co sa uplatni na suchu, vo vode aj vo vzduchu.Sice bude asi 10x drahsie, ako keby som kupil solo cln, auto a lietadlo, takisto technicke parametre budu asi podpriemerne, spotreba horibilna, narocnost na servis nehorazne draha, ale vyhoda je, ze clovek usetri kopu miesta v garazi.

warkiller
Registrace: 7/2011

Dobře, budeme snít dál, fakt tady se nic pořádného nedozvíme- já vím je to třeba úsměvné dobrá ale třeba já jsem měl na paneláku 120 cm parabolu a motor Stab HH120 a motor nevydržel, zdechnul tak jakou parabolu si mám teda pořídit nejlepší by byla 300 cm né? , a jaký motor k tomu? na střechu paneláku, ale na to se žádná firma nedá to nainstalovat.

mmc píšeš ten první Chaparral je kus železa? co je to vlastně Feedhorn? to slovo ani přeložit nejde- takže tam se musí k tomu ještě namontovat aby to bylo triband- tři různé konvertory- Ku, C, S band ?? To je nějaká blbost né, a ta anténka co jsi komentoval?

No a k tomu druhému- to je asi komplet konvertor a ještě jsem našel toto: a to se mě zdá nějaká blbost- je to strašně levné a je tam vyfocený k tomu i sat příjmač.

http://www.ebay.com/itm/NS741U-C-UNIVERSAL-KU-BAND-SINGLE-OUTPUT-SATELLITE-DISH-LNB-C-KU-LNBF-HDTV-NEW-/181753641777?hash=item2a515c7b31

A Peon tu psal že ten slepenec má špatné parametry

ale mě se nezdají pokud tomu dobře rozumím:
Ku pásmo šumové číslo 0,2 db decibel

a v C pásmu šumová teplota 13°K Kelvinů- takže tam pokud jsem se dočetl tak to je nejlepší šumová teplota u C konvertorů
Akorát nevím jestli by to bylo na tu 105 parabolu a jaké to má uchycení.

Jenom na pobavení- takový požadavek jsem dneska zadal firmě která se zabývá satelitní technikou a montovala mě tu satelit a víte co mě napsali: zde

Přiznám se, že jsem s tím kdysi chtěl laborovat, ale nízkošumový C konvertor stál okolo 48.000,- Kč a tak jsem se na to vykašlal. Příjem C bandu je poměrně fajnšmekrovská záležitost a já se do ní opravdu nepouštím. Jde hodně o velikost paraboly, některé se montují vzhůru nohama...
Omlouvám se, ale do tohoto nepůjdu, ještě jsem to pořádně nikde nemontoval a nechci něco pokazit.

Takže to jsou nějací profesionálové- to jsou fušeři.

Schválně se tady zeptám jestli by se mě někdo zde na to dal mě nainstalovat ten kovertor, ale to asi pochybuju

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička

Ak sa rozhodneš pre ten zlepenec, nečakaj žiadne zázraky. Šumové číslo či šum. teplota ešte zázraky nerobia. Osobne používam LNB so šumovým číslom 0,8db a mám s ním lepšie výsledky ako s LNB 0,1db! A to som ich vystriedal neúrekom, ako značky tak aj šum.
1. ten zlepenec namontuješ v pohode, len budeš potrebovať nový úchyt pre daný priemer vlnovodu. (zvyčajne Ku má 40mm a C cca 68-70mm.) Alebo to uchytíš za skalárny kruh, to je ten tanier z drážkami a s dierou uprostred
2. 105cm je na C naozaj málo, zopár staníc síce zachytíš, ale podstatná časť bude pod úrovňou zachytenia.
3. predpokladám, že nemáš prijímač ktorý by dokázal ovládať mechanický polarizér, preto o Chaparralu ani neuvažuj.

Takže veľa šťastia ;)

Peon

LBN Triband

Peon děkuju - ten Chaparral myslíš ten mechanický polarizér myslíš tu krabičku s tou anténkou, ale to je nereálné- to je jenom jakýsi feedhorn

A ten slepenec na ten asi Fuba nedělá žádný úchyt, no nic, v pohodě, taky přeji Ti hodně štěstí :)

kočička

@peon ti napísal v podstate to hlavné, ďalšie odpovede na svoje otázky nájdeš tu:

https://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&u=http://www.satellitesuperstore.com/feedhorn.htm&prev=search

Ak chceš experimentovať s parabolou FUBA DAA 110 a neskôr prejť na väčšiu ofsetku, doporučil by som ti:

http://www.wsidigital.com/ESX-LINEAR-LNB-LNBF/C-Band-LNB-LNBF/ESX241-Single-C-Band-LNB-LNBF.htm

alebo:

http://www.wsidigital.com/741u-cku-lnbf-for-c-band-dish.htm
(u tohoto konvertora sa Ku a C pásmo prepína pomocou vstavaného DiSEqC prepínača po koaxiálnom kábli)

http://www.wsidigital.com/conical-scalar-ring-for-offset-dish.htm

;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto- děkuji

Děkuji no ta firma WS digital to si myslím že je dobrá firma, mě lákají ty slepence je to novinka z roku 2013-dělají dva typy:

http://www.wsidigital.com/NS741-C-Ku-Combo-Combination-Linear-Circular-LNB-LNBF_(Standard-Ku).html

http://www.wsidigital.com/NS741U-C-Ku-Combo-Combination-Linear-Circular-LNB-LNBF_(Universal-Ku).html

jenže kdo by mě to namontoval-že?

Ctihodná firma která mě montovala satelit si se urazila,a to jsem jim říkal že jsem trošku náročnější, a že chci kvalitní instalace a komponenty- že jsem si dovolil se jich zeptat zda by mě to nezkusili namontovat- a bylo mě řečeno vyloženě odseknuto že do toho se nepustí, kdyby aspoň poradili třeba nějaké kolegy- když se tak všichni znají, že stačí něco napsat na nějaké forum, a hned všichni vědí- že? , a já jsem si dovolil říct že to je nějaká firma, když to nezkusí, načeš mě bylo od ctihodné firmy sděleno že jsem absolutní blb, že ničemu nerozumím, a že už je nemám nikdy kontaktovat, tak řekněte to jsou podle mě seriozní firmy!! Zavřít takové firmy. Kdybych jim třeba nezaplatil, nebo tak něco, ale toto!! Já vím že nikdo nemá čas, že všichni jenom vše honem honem a pryč :)) :))

kočička

@kočička

Vidím, že si si poriadne neprečítal odkazy ktoré som ti dal...
Tak za prvé, nie sú to žiadne zlepence, ale regulárne Combo konvertory na Ku a C pásmo... tiež si nepostrehol, že konvertory ktoré ťa lákajú, ako NS741U-C-Ku Combo má vstupnú vrekvenciu pre Ku Band 11.7-12.2GHz a výstupnú frekvenciu 950-1450MHz... Ty potrebuješ vstupnú 10.7-12.75GHz a výstupnú 950-2150MHz... ;)
A NS741-C-Ku nemá vstavaný DiSEqC prepínač, na rodiel od 741u-cku, ktorý ho už vstavaný má... ;) ;) Takže by si v tom prípade potreboval ešte externý prepínač.
A vykašly sa ty na ctihodnú firmu, naštuduj si potrebné veci, je toho na nete a po fórach spústa a postupne sa do toho dostaneš a zvládneš to aj sám... Držím palce a prvé nezdary ber ako výzvu. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@Maneto

prepáč, ale musím reagovať. Tie combo LNB sú len zložené dva single pre C a Ku, bez potrebného prispôsobenia vlnovodov - len vyvŕtaná diera na konci cečkového vlnovodu a tam prilepený vlnovod od Ku LNB. Pokusy s takýmto skombinovaním LNB robil Dr. Mazálek ešte v 90 -tych rokoch minulého storočia. Konzultoval som to s ním a aj sám som trocha pomáhal. Výsledok ? Vhodné pre veľké paraboly od 2 m a viac kde je dostatočná úroveň signálu. Pretože pokles úrovne oproti single LNB je o 4 - 8 dB v závislosti od prijímanej frekvencie. Netvrdím, že nenexistujú takéto zlučovače vlnovodov dvoch rozdielnych pásiem, ale to sú všetko profi zariadenia. Sú riešené oveľa zložitejšie nie len priložením menšieho vlnovodu k diere väčšieho. A cena ? Radšej sa nepýtaj. ;)

Peon

Děkuji

Děkuji, není to tak jednoduché jak se to zdá ;) ;)

kočička

@Peon

Samozrejme že s tebou súhlasím, práve preto som napísal pre @kočička: "Ak chceš experimentovať s parabolou FUBA DAA 110 a neskôr prejť na väčšiu ..." Je mi jasné, že tento typ konvertorov nedá také výsledky ako profesionálny, no v našich amatérskych podmienkach sa dá z neho s vhodnou parabolou niečo vytrieskať... ;)

Maneto

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra