![]() |
|
Motor nejdou krajové družice 42E a 30WMám tech. dotaz kde je problém včera jsem konečně namontoval motor DM 3800 USALS, VD 15,23°, SŠ 49.42° , na "0" bod = 16°E, Elevace cca 32,6°, Latitude 49,5°nastaveno na motoru .Takto nastaveno na max.signál. Jenže krajové 42E a 30W nic.Thor 0.8W bez problému 26.2E ´Badr max signál! v pohodě Kde bude problém? |
pcword
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 564 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WMusíš to ručně otestovat metodou pokus-omyl. Ta veškerá matematika slouží jenom pro základní orientaci. |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WProblém je v nastavení paraboly!Zjisti si zda v těch krajních polohách "kouká" parabola NAD družici nebo POD družici a podle toho "laboruj" s nastavením nejen motoru, ale i paraboly v těch krajních polohách a uprostřed. Dá to práci, ale dá se to nastavit.... |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
pcwordNiekedy sú danom teréne aj nejaké prekážky (strom, budova, atď.). Neviem ako je to v tvojom prípade. |
PeterHumax
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 6 324 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WV danom... |
PeterHumax
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30Wmám tedy najet na krajovou třeba 30W a pohnout elevací na parabole nebo na motoru? |
pcword
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WNejak som sa nedočítal aká je veľkosť paraboly. Čím je väčšia parabola, tým musí byť presnosť nastavenia krajných pozíc maximálna. Na motore treba nechať tých 49,5 a na krajných pozíciách 42E a 30W laborovať s eleváciou paraboly. Samozrejme za predpokladu úplne kolmého namontovania držiaka motora. Nájsť signál na tých 42E, potom prejsť na 30W. Ak bude treba pohnúť eleváciou na 30W opačným smerom, musíš urobiť kompromis sily signálu medzi 42E a 30W. Ak to nebude fungovať, nie je kolmý držiak motora. Mám motor SG 2100 a parabolu 110 cm No name a beží mi 85E až 30W. |
vw1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 423 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WTen motor SG 2100 mám aj ja, ale v dnešnej dobe je už zastaralý. |
PeterHumax
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WAle tu nie sú dotazy o zastaralých motoroch ale o nastavení paraboly na motore všeobecne. Či je nový,zastaralý,alebo z čias Márie Terézie, je to jedno. |
vw1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 423 |
![]() |
|
Petr Humaxneplácej hlouposti o zastaralém motoru a terénních překážkách! |
Tondach
![]() |
|
Tady o tom je psáno!https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/ |
Tondach
![]() |
|
Bylo by dobréuvést konkrétní místo příjmu.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WTak asi po stodruhé. Pokud jsi ladil nulu na 16E, když bydlíš na 15,23E, tak tento rozdíl způsobil to, že krajní pozice nejdou. Dej motor na nulu, nastav elevaci motoru a paraboly dle tabulek, v přijímači si přepni na program z 19,2E (motor se otočí tam, co by měla být 19,2E) a sestavou otáčej na východ tak dlouho, než dosáhneš nejsinějšího signálu z 19,2E. Utáhni šrouby. Pokud jsi přesně naladil 19,2E, půjde ti všechno.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 105 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30Wja mám iný problém!Tie krajné pozície ok,no 0,8W nechytím! |
Peťas65
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 131 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30Wna južne polohe (nultá) nastavuj sklon motora - eleváciu. Na krajných polohách nastavuj LEN sklom paraboly - deklináciu. Toto opakuj až kým nebudeš mať maximálnu úroveň signálov. Ak trafíš presne juh v nultej - južnej pozícii, tak máš to nastavené, ak nie, jemne pootočíš celý systém na rúre vpravo , alebo vľavo podľa toho kam smeruje anténa v krajných polohách. (tak ako je to v odkaze na link paraboly)![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
pcworduž se s tím pereš dlouho,skoro to vypadá,že nemáš kolmý stožár,pozor kolmý v klidu na 19.2,ještě neznamená kolmý na krajních pozicích,to si zkontroluj,jestli ti parabola neohýbá stožárem,to je pak peklo nastavit,pro všechny![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WPokud nemáš uchyt vyvážený vodováhou je to k ničemu,a za druhé vykašli se na usals ten je jen pro lenivce![]() ![]() |
WADER
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 1 077 |
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WV tom článku, na který jsem dal odkaz, je názorně nakresleno, kam může parabola "koukat" při různých nastaveních ... je potřeba si jen uvědomit, kterému z nich odpovídá skutečnost a podle toho se zachovat! "Naklánět" nejen motor ale současně i parabolu a ZKOUŠET A ZKOUŠET, někdy to trvá dlouho ..... některé rady jsou tu opravdu nesmyslné, až k smíchu! Když mu parabola kouká jinam, tak nepomůže použít místo USALS Diseqc ani náhodou!![]() |
Tondach
![]() |
|
RE: Motor nejdou krajové družice 42E a 30WDěkuji všem za radu již mě vše chodí sice 75e je signál trochu slabši ale na 30w je max dignál myslím že lepší to nastsvit nejde |
pcword
![]() |
|
pcwordještě to nejdůležitější pro všechny příští tazatele,kde byla chyba![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
![]() |