Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

zasuvka tv+sat-zapojeni???

Ahoj vsem,
koupil jsem si ucastnickou zasuvku tv+sat a chtel jsem se zeptat na zapojeni.ze zasuvky vede jen jeden privod na zapojeni.Mohl by mi nekdo poradit jak to rozbocit na tv antenu a satelit. Predem vsem diky, Jirka.

Octagon SF4008

lepidlo
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zasuvka tv+sat-zapojeni???

Spíš jak sloučit TV a SAT, ne? Slučovačů je spousta, např. Alcad.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Pokiaľ tam máš 3 diery, vľavo je pozemná TV, pravá sa používala na rádio a vrchná so závitom je satelitná, takže z ľavej do 75 ohmového vstupu TV (RF) a zo závitovej do satelitnej závitovej (F-konektor). A ako píše technik TKR, otázka býva ako zlúčiť parabolu a TV anténu pod strechou - na to sú zlučovače. Mám ale skúsenosť, že keď zapneš sat, pozemná TV Ti odíde. Pokiaľ chceš len pozerávať, tak to nevadí, naraz oboje nebudeš, problém by vznikol pri nahrávaní alebo druhej TV

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Ok, diky vsem. :))) :))

Octagon SF4008

lepidlo
Registrace: 3/2007

No, nie je to pravda, že "odíde" pozemná tv, je to iba o tom, že aká vysoká je úroveň signálu na jednotlivých MUX-och! Je logické, že pri zlúčení a spätnom rozbočení týchto signálov (DVB-T + DVB-T + FM) vzniká útlm signálu na všetkých frekvenciách! Ja napr. osobne takéto zlúčenie nevyužívam, aj keď som to v minulosti skúšal, tak mi na slabšom lokálnom MUXe vznikol príliš vysoký útlm, MUX bol nepozeratelný! A zosilňovať iba tento MUX, prípadne k tomu silné MUXy Towercomu utlmiť nemalo zmysel. Zbytočne nákladná investícia! Lacnejšie bolo natiahnuť samostatný koax! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Pozn. Chybička "se vloudila" - mal som na mysli samozrejme DVB-T + DVB-S + FM!!!

;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra