![]() |
|
zasuvka tv+sat-zapojeni???Ahoj vsem,koupil jsem si ucastnickou zasuvku tv+sat a chtel jsem se zeptat na zapojeni.ze zasuvky vede jen jeden privod na zapojeni.Mohl by mi nekdo poradit jak to rozbocit na tv antenu a satelit. Predem vsem diky, Jirka. Octagon SF4008
|
lepidlo
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 195 |
![]() |
|
RE: zasuvka tv+sat-zapojeni???Spíš jak sloučit TV a SAT, ne? Slučovačů je spousta, např. Alcad.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: zasuvka tv+sat-zapojeni???Pokiaľ tam máš 3 diery, vľavo je pozemná TV, pravá sa používala na rádio a vrchná so závitom je satelitná, takže z ľavej do 75 ohmového vstupu TV (RF) a zo závitovej do satelitnej závitovej (F-konektor). A ako píše technik TKR, otázka býva ako zlúčiť parabolu a TV anténu pod strechou - na to sú zlučovače. Mám ale skúsenosť, že keď zapneš sat, pozemná TV Ti odíde. Pokiaľ chceš len pozerávať, tak to nevadí, naraz oboje nebudeš, problém by vznikol pri nahrávaní alebo druhej TV |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 426 |
![]() |
|
RE: zasuvka tv+sat-zapojeni???Ok, diky vsem.![]() ![]() Octagon SF4008
|
lepidlo
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 195 |
![]() |
|
zasuvka tv+sat-zapojeni???No, nie je to pravda, že "odíde" pozemná tv, je to iba o tom, že aká vysoká je úroveň signálu na jednotlivých MUX-och! Je logické, že pri zlúčení a spätnom rozbočení týchto signálov (DVB-T + DVB-T + FM) vzniká útlm signálu na všetkých frekvenciách! Ja napr. osobne takéto zlúčenie nevyužívam, aj keď som to v minulosti skúšal, tak mi na slabšom lokálnom MUXe vznikol príliš vysoký útlm, MUX bol nepozeratelný! A zosilňovať iba tento MUX, prípadne k tomu silné MUXy Towercomu utlmiť nemalo zmysel. Zbytočne nákladná investícia! Lacnejšie bolo natiahnuť samostatný koax!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
zasuvka tv+sat-zapojeni???Pozn. Chybička "se vloudila" - mal som na mysli samozrejme DVB-T + DVB-S + FM!!!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
![]() |