![]() |
|
natočeni parabolyJeště bych se tu zeptal, když mám nastavenou parabolu na astru 23.5(skylink) kam bych jí musel pootočit z pohledu za parabolou když bych měl Digi tv??? doleva nebo doprava???dle mého doprava,ale nejsem si jisty.A to by stačilo pootočit pouze vertikálně nebo i horizontálně??? |
jans
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 288 |
![]() |
|
RE: natočeni parabolyano - doprava |
Nibiru
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 1 061 |
![]() |
|
RE: natočeni parabolytoto Ti pomôže - zadaj si tam parametre.http://satlex.net/sk/azel_calc.html |
Nibiru
![]() |
|
@Nibiruděkuju, a ono to je jen o kousek vedle.že???jde mi o to, aby mi potom nic nebránilo ve vyhledu až s tím pootočím |
jans
![]() |
|
RE: natočeni parabolyOtvor si rovnaké dve stránky . Na jednej si zadaj parametre Skylinku a potom si na druhej zadaj parametre DIGI.Porovnaj ako je to od seba ďaleko. |
Nibiru
![]() |
|
RE: natočeni parabolypríklad pre Slovensko lokal. Trnava:http://satlex.net/sk/azel_calc-params.html?satlo=23.5&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=48.38%2C17.58&la=48.38&lo=17.58&country_code=sk&diam_w=75&diam_h=80 http://satlex.net/sk/azel_calc-params.html?satlo=-0.8&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=48.38%2C17.58&la=48.38&lo=17.58&country_code=sk&diam_w=75&diam_h=80 |
Nibiru
![]() |
|
tvojuotazku jans, si vysperkoval poslednou vetou...takze, co si predstavujes pod takym slovom horizontalne a vertikalne? aby sa dalo jednoducho odpovedat...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@bohus31nejsem tak zkušeny,ale parabolu jsem si vždy nastavil sám. myslel jsem jestli staci pootočit jen doprava nebo s ni budu muset pohnout nahoru nebo dolů |
jans
![]() |
|
@bohus31odborně je to tuším elevace, to jsem měl na mysli |
jans
![]() |
|
RE: natočeni parabolyDoprava(azimut), trochu dolu(elevace) a nepatrně vytočit LNB(skew)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
janspolopate, natoc parabolu doprava a dolu s miernym potocenim lnb. uhly v poho vyratas a chvilu sa pohras. da sa to bez problemov nastavit aj bez merakov, svojpomocne kvalitne...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
pod svojpomocnymnastavenim paraboly jans, rozumiem pochopitelne pouzitie tzv. teplomerov stb...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@bohus31rozumím kvalita a síla signalu na stb, ještě když bych chtěl ještě používat skylink tak jediné řešení je bud dvě paraboly nebo motor??? |
jans
![]() |
|
je to na tebea tvojej investiciikvalitne riesenie: T90 + diseqc alebo pre mna menej kvalitne riesemie: offset80cm na motore Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
To bohus31kvalitne riesenie: T90 + diseqcalebo pre mna menej kvalitne riesemie: offset80cm na motore,no môžeme o tom polemizovať čo je kvalitnejšie.Ja by som povedal že tá prvá verzia je len konfortnejšia,ale určite nie kvalitnejšia.Podľa mňa je elegantnejšie riešenie Ofset paraboly a motora,má celú orbitu pre seba,za predpokľadu,že nemá prekážky v celom rozsahu natáčania.Ale to je na každom,čo si zvolí,ja volím motor,to prvé je pridrahé riešenie.Nech sa darí. DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
kludnevlado, pisal som za seba. jednoducho nemam rad kym sa motoru uraci natocit pozadovanu orbit. poziciu. parabolu na motore pouzivam len ako prieskumnika sat. orbitu. ostatne paraboly na mnou zaujimave sat. pozicie mam fix, cez diseqc.je to kazdeho vec co preferuje...pod kvalitou vidim aj komfort a naopak, nieco menej pohodlne spajam aj s kvalitou. avsak to uz je filozoficko - ekonomicka otazka a nato tu nieje miesto.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
![]() |