Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

WINDOWS 10 ako a kde vytvorit zalozne DVD ?

Viem, ze to sem nepatri ale i tak prosim o radu, verim ze budete vediet niektory poradit. Inovoval som si svoj Win 8.1 na Windows 10. Inovacia prebehla v pohode vsetko slape ako ma, len by som sa chcel spytat ci je mozne vo Win 10 vytvorit aj zalozne DVD ? pre pripadnu naslednu preinstalaciu systemu do buducnosti ? popripade ak to tam je kde to vo Win 10 najdem ? a este jednu otazocku ? je mozne sa este niekedy vratit k povodnej verzi systemu ? viem, ze tam bola lehota 1 mesiac od nainstalovania win 10, bude to mozne aj po tejto lehote ked mam vytvorene zalozne media win 8.1 ? dakujem za odpovede a vase reakcie.

Dobko30
Registrace: 11/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

RE: WINDOWS 10 ako a kde vytvorit zalozne DVD...

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

chocholos
Registrace: 11/2007

@dobko30

Ja si odzálohojem celý systémový disk (urob si image disku) napr. program Norton ghost alebo Acronis. Ja som skusal po 2 týždňoch aj návrat v k Win7 ale nejako mi to nešlo, ale už nie som si istý, či som niečo nemazal na c-disku, lebo tam narobí systém dosť nových adresárov pri upgrade na 10nu. Inak nie je dôvod pre návrat späť podľa mňa a asi aj viacerých úžívateľov okien. R^

uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV

limcek
Registrace: 6/2010

img disku je dobra vec, ale mas aj z coho nabootovat ked sa odporuca disk,napr. ? Ci uz flashku alebo medium CD ,DVD ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

K tomu návratu: Já myslím, že ne. Nikdo tě neopravňuje k používání všech verzí Windows, když vlastníš nejnovější Windows 10.
Hlavně v tom nevidím smysl. Windows 10 je extrémně stabilní.

toothpick
Registrace: 11/2014

To je mozne, ale v pripade vymeny hdd potrebujes bud mat zalohu obrazu, alebo sa trtkat s novou instalaciou.Stabiltitu systemu i pri hw zlyhani nepomoze .

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Ten odkaz hned v druhém příspěvku rozhodně pomůže ;)

toothpick

Aha, takže novou instalaci Windows 7/8 můžeš udělat i po měsíci. Ale nemůžeš downgradovat stávající imnstalaci. NAVÍC k tomu Microsoft dokonce nabízí možnost si vytvořit záložní DVD.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

toothpick

Průser je ale v tom, že jestli máš krabicovku sedmiček, popř. osmiček, tak si tímhle upgradem na W10 zajistíš jenom OEM verzi.

bretah
Registrace: 9/2012

Otázka k čemu je dobrá v roce 2015 krabicová verze Windows 7. Ten systém opravdu už má leccos za sebou. Já to vidím na kvalitě obrazu, tedy ostrost, kontrast, barevné podání. Tam byly určité inovace v posledních letech.

toothpick

Když si pak v pecku vyměníš třeba grafiku, nebo základovku, protože ti odejde, tak ti ty desítky pochopitelně nepůjdou už aktivovat. Budeš si muset koupit upgrade.

bretah

To je naprosto pochopitelné. Protože když jsi kupoval někdy v roce 2006 dnes důchodcovské Windows 7, tak jsi vůbec nepočítal s tím, že by ti někdo cokoliv navíc dával :))

toothpick

Co je logicke na tom, ze koupis neznacky comp, kde neni vsechno na jedne desce a vymenis grafiku,nebo jinou kartu a podle tebe uz nemuzes pouzit widle legalne koupene? Kdyz to tak je, co je na tom logicke? :)))

liquere

Může je použít. Ať si nechá svoje krabicové sedmičky a může je používat třeba do roku 2060. Ale nemůže se zlobit, že mu Microsoft nedaruje úplně to samé v nejmodernější verzi. To je kravina. Lidi jsou naivní. Oni si myslí, že když je něco z USA, tak to musí tisknout stodolarovky. Jinak se jedná o zlodějinu. Přitom na české firmy mají minimální nároky.

toothpick

Nerozumieme si, microsoft robi kampan ze win 10 nie je produkt ale sluzba. Ja som tomyslel na win 10 nie 7. Teda priklad, kupis pc klasicke bednu,stolove so systemom win 10 a casom ti odide alebo chces vymenit niektoru cast hw za iny. Vymenis nedajboze aj hdd za iny a potrebujes tam dostat svoj legalny win 10, mas zalohy mas odkial obnovit s tym, ze len doinstalujes drivery na nove zariadenie. Bude to podla teba fungovat ? :8)

liquere

Windows 10 zatím není služba. Je to produkt. Možná za pár let to bude služba. Pak se ovšem bude platit měsíční předplatné ;)

toothpick

Pekne si sa vyhol odpovedi, nie sluzba v zmysle platis rocne, ale v zmysle marketingu ....... :laughing:

liquere

Já obdivuju všechno americké. Já mám velice málo peněz, ale vážně uvažuju o tom, že si nějakou tu internetovou streamovací službu budu pravidelně platit. Protože doprčic, tam jsou ty céčkové horory v HD nativ :))) To vidíš u nás kde? Nova ani neví co to je.

toothpick

Mám od roku 2006 - 3 notebooky z XP ,jeden vyhořel,druhý jsem dal klukovi od setřenice a třetí používám já - do pátku z XP,v pátek mi volal kámoš že na firmě rozdávají oem verze Win 7 jestli nechcu,že si múže vzít 2,tak říkám pokud tam máte Home 32 Bit tak mi dones,myslel jsem to z nadsázkou co by dělali z Home,ale dones nový štítek instalace ok,a aktivace on line taky.
Takže pokud budou ve Win 10 povinné aktualizace,bez možnosti odmitnutí - tak pro mě ne!!! (2020)

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Mně widle 8.1 fungují dobře . Aktivovat nechci proto,že si nechci přidělávat práci. Navíc Mrkvochost vše sleduje a v desítkách se tim vůbec netají. Rv Ale každého jeho věc.

koax
Registrace: 2/2008

Záleží co si v tom počátečním menu nastavíš. Špehování můžeš buď povolit a nebo zakázat. Tvoje volba. Každý je předem varován.

toothpick

To koax

"Mrkvochost vše sleduje a v desítkách se tim vůbec netají."

Neumím si představit, proč by se Microsoft v těch milionech instalací Win10 měl zaměřit zrovna na můj počítač a co by tam hledal.
Umím si představit sledování pro nějaké své globální statistiky. Ale že by zrovna mne někdo od Microsoftu sledoval co dělám a co mám nainstalované, to mi zavání špionážním Scifi. Ví někdo více o tom tzv. sledování, aby se tady nešířily zbytečně poplašné zprávy typu "někde jsem slyšel" a "jedná paní povídala"?

Standa3
Registrace: 1/2006

Tak třeba v technical preview byl normálně obsažen keylogger. Máš jistotu, že tam není nyní? Ovšem, pokud jsi příznivcem acestreamu, jako někteří zde, tak to máš asi zcela jedno.

bretah

Podívej se, mně je úplně jedno jestli tam byl keylogger. Já jsem to Preview normálně používal a za odměnu jsem dostal zadarmo Windows 10 Pro (elektronickou OEM licenci).

toothpick

Však tobě to taky nepíšu. Každý ať se zařídí po svým. Já jen konstatuju fakta.

bretah

To tvoje "špehování" výrazně přispívá ke stabilitě toho systému. Tam jsou opravené chyby (sleep mode, TDR...), které ve Windows 8.1 stále existují.

toothpick
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra