Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Motor SG2100 vůle

Další dotaz se Týká motoru. Nevím proč, ale noha motoru se mi trochu hýbe, zkoušel jsem vše dotáhnout, ale problém jsem neodstranil, pokud se to dá nazvat problémem. Noha motoru se hýbe plus mínus 3 milimetry. Myslel jsem si, že mám špatně dotáhlou parabolu, ale hýbe se noha. Má to tak být? Motor
abych dosahoval co nejlepší signál na krajních družicích musím vždy takto ručně v boxu posouvat moji pozici v nastavení motoru
Přitom motor je nastaven přesně.

pcword
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Motor SG 2100

Noha sa nesmie hýbať.

garbanka
Registrace: 8/2009

RE: Motor SG2100 vůle

http://www.google.cz/url?url=http://www.dmsiusa.com/documents/Backlash%2520Adjustment.pdf&rct=j&q=&esrc=s&sa=U&ved=0CBQQFjAAahUKEwjwps2orpvHAhWEuBQKHTuoCHk&usg=AFQjCNHQ0Wly_Rz-UOueDHWCN6TJL2RYOw

MilanFF
Registrace: 6/2014

to je jasný, ale dá se někde ta vůle nastavit? je pravda motor mám 5let

pcword

taky ho mam pres 5 let , zatim OK ,myslim ze budu vylagrovane PVC kolieska , kamosovy som to resil vymenou za novy motor
kdys je silny narazovy vitr a parabola ne zcela stastne umystena , nebo natocena ,kdys fici netocit ;)

matino300
Registrace: 5/2012

To pcword

to je jasný, ale dá se někde ta vůle nastavit? je pravda motor mám 5let.///No ja mám takýto istý motor 9 rokov samozrejme na vetre a nemám žiadnu vôľu na ramene motora.Robím si údržbu každé 2 roky a vôľa sa dá vymedziť na motorčeku,ale to je robota pre mechanika,lebo je to precízna práca,treba motor odkrytovať a všetko pozorne nastaviť,premazať.Takže dá sa to vymedziť,rameno nesmie mať vôľu ani 1 mm.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Presne mam taky isty problem a riesim to zatial tym ked tocim na vychod alebo na zapad ze si stale musim menit v usals hodnoty napr. ked mam 23,5e mam dlzku nastavenu 19,7 ako idem napr. na 30w uz musim zmenit na 17,9e a ked idem na 75e musim dat 20,7e a tym to vyriesim ale asi ked budu peniazky kupim

http://www.satelity.ellano.sk/motor-dg-380s-speedy_30702.html

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

koukám že nejsem sám..co má tento problém....

pcword

To pcword

Kdybys hned otevřel to PDFko z odkazu, nemusel bys tady už hodnou dobu onanovat.

MilanFF

Amiko DM 3800 nezkoušel někdo? jinač ten odkaz jsem otevřel a motor podle návodu provedl jenže nepomohlo

pcword

Pokud se podíváš na to PDFko, jak píše MilanFF tak podle toho nastavíš vůli kol v motoru, dá se i sparabolou, pokud ji máš přístupnou. Tím poklepem vymezuješ vůli kol. Je to tam konické. Časem je to potřeba opakovat, až si to sedne. Dobrý příjem.

ferdad
Registrace: 3/2011

To pcword

Hlavně si přelouskej bod číslo 8.

MilanFF

pcword

několikrát již řešeno,zkus pohledat,tento motor z principu převodů ,nikdy nemůže mít nulovou vůli,tedy opačně, vždy bude mít nějakou vůli

"Noha motoru se hýbe plus mínus 3 milimetry"

kde jsi ty tři milimetry měřil?
R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra