![]() |
|
Jak zapojit DiSEqC ?Ahoj,mám parabolu s twin konvertorem pro Astru 23,5E a jednoduchym konvertorem na HotBird (televizja na karte). Od twin konvertoru mám dva kabely ke dvojtunerovému Vantage 8000HD. Používám na příjem Skylinku, tunery jsou zapojené "jako z jedné anteny", umožňuje to zápis dvou programu a na jeden se dívat.Chtěl bych připojit i konvertor HotBird, tak abych se mohl na jednom tuneru přijímat HotBird a na druhém např.nahrávat Skylink. Prosím o radu jaký bych to měl zapojit. |
freds
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
Jak zapojit DiSEqCTo je prosté, kupiš DiSEqC typ 2/1 position a zapojíš tam signál z Astry a aj z HotBirdu! Samozrejme v menu pre ten daný tuner, kde bude koax s tohto DiSEqC zapojený si nastavíš povely pre prepínač v protokole 1.0 Samozrejme podľa toho, ako budeš mať fyzicky zapojené koaxy na prepínači, tak priradíš povely pre jednotlivé sat pozície! Čiže A a B, alebo 1/4 a 2/4 atď...![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Jak zapojit DiSEqC ?ja by som kúpil twin konvertor aj pre Hotbird a 2x DISEqC prepínač. Potom na oboch dáš Astru 23,5 na pozíciu 1 a hotbird na pozíciu 2. Na oboch tuneroch pre DISEqC prepínače nastavíš Astru ako 1/2 (resp. A), Hotbird ako 2/2 (resp. B) a môžeš nezávisle nahrávať a pozerať z oboch pozícii. Je to investícia tak max 20,- EUR navyše, ale keď už budeš pri tej parabole ...Samozrejme prepínače zostanú hore a dole od paraboly ťaháš 2 káble za nimi - jeden pre prvý a druhý pre druhý tuner ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 426 |
![]() |
|
Jak zapojit DiSEqC ?No tá 80-ka p.sa dá využiť pre príjem aj 4 sat pozícií! Ja osobne som v minulosti mal na takejto p."zavesené" 4ks LNB! T.j. pre Astry 19,2E + 23,5E + 28,2E a Hotbird 13E! Teraz už nie, prešiel som na príjem z E-85 Maximum.Ale to je všetko vecou vkusu a požiadaviek užívateľa! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Jak zapojit DiSEqC ?@ mmiriboy tiež mám E-85 maximum. 28,2;23,5;19,2;13,0;9,0 všetko E + 0,8 W |
Dzordzo
![]() |
|
Jak zapojit DiSEqC ?Ok, díky za rady. Ale to pak musím přepnout tunery v přijímači do pozice "samostatné" a stanice se mi objeví zdvojeně ? |
freds
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Jak zapojit DiSEqC ?nie, iba nadefinuješ príjem z oboch tunerov. Môj Technisat si berie signál z druhého až vtedy, keď nahráva - ináč druhý tuner nevyužíva. Veď aj načo, pozerať môžeš naraz len jeden. Príp. ešte ho berie pre PIP (obraz v obraze) |
Dzordzo
![]() |
|
![]() |