Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Gi XPEED LX1

Ahoj SATmaniaci, mám celkem problém, protože mi u výše uvedený mašiny asi nefugujou Ci sloty na karty Skylink. Poraďte prosím, co se s tím dá dělat kromě "továrního nastavení". Je tam tolik softu, že se mi s tím nechce znovu hrát, ok? (pluginy) SW: OpenATV 4.2. Zkoušel jsem různý funkční karty Skylink a nic v obou slotech nejede. V síti to nemám a bude to instalováno na místě, kde internet není k dispozici... Na reset CI slotu to nereaguje a píše to "žádný modul nenalezen". Díky moc!

fmsurfer
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Gi XPEED LX1

LX 1 CI slot nemá,má 2 čítačky ktoré treba mať na Skylink kartu nakonfigurované a spustený softcam.

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

AHA!

Aha, tak to je tedy jasný, že to vlastně nemůže ani teoreticky fungovat. Lze poskytnout stručný návod, jak to nakonfigurovat a co k tomu bude potřeba doinstalovat?? Díky!

fmsurfer

Akú tam máš kartu?
Ak je to nová M7 uniblock tak to tam nepôjde vôbec.

pele1

Je tam klasika - pár let stará skylink, nic extra.. To je doufám OK, nee?? :)

fmsurfer

Nainstaluj si doscam a strc kartu do hociktorej citacky. Pojde to bez nutnosti nastavovania.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

V prvom rade pozri či tam predsa nie je nainštalovaný softcam modre tlč.Ak nie potrebuješ to pripojiť k sieti alebo zohnať zálohu kde je všetko nastavené.

pele1

Doinstaloval jsem doscam + restart a výsledek je stejnej - nic! :)

fmsurfer

Máš ho spustený karta je správne.

pele1

Jj, je spuštěn + restarty atp. - nevím, zda kov jde nahoru nebo dolů (kontakty na kartě), ale předpokládám, že by se to rozjelo v případě změny polohy, což jsem zkoušel. Jediný, co jede je ČT24 + další FTA programy, ale ze Skylinku nic a při pokusu o restart CI slotu to stále píše, že CI modul je "nenalezen" a prakticky nereaguje na tlačítko restart CI slotu, tak nvm.. Nějaký další nápady?? Díky moc!!! :)

fmsurfer

A preco chces restartovat CI slot, ked ho nema? Kartu treba vlozit cipom dole do citacky a pustit doscam na softcam paneli.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Vyprdni sa na nejaký CI slot.
Predpokladám, že prijímač máš zapojený do LAN.
Do prehliadača (IE, Mozilla,...) vpíš IP adresu boxu a port 83 napr. takto 192.168.0.1:83 . Dostaneš sa do webrozhrania doscamu a čítaj čo tam vypisuje. Ak sa tam nedostaneš, tak ti nejde doscam,alebo ho máš zaheslovaný,alebo je na inom porte. Preto vojdi do boxu cez ftp (total commander) a niekde v usr/keys by mohol byť súbor doscam.cfg kde môžu byť udaje o porte,meno,heslo,rozsah portov.
Ešte skus otočiť kartu čipom nahor,nadol. Alebo ju vlož do iného boxu a uvidíš či je živá, resp. či ožije.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Rasťo díky! Je pravdou, že touto "drbkou" jsem se dopracoval až k poznání, že karta je "mrtvá" nebo nevím, co jí chybí, když nejede ani v Ci v mým starým HD TechniSatu. Žádat Skylink o reautorizaci karty, co není tvoje je fkt naprostá pohoda, protože reautorizaci poslali na moji kartu, nikoliv na tu, co potřebuji rozchodit...atp. Fakt prima zábava!! Rozchodit kartu je primární problém, následně udělám, co mi radíš. Jinak nevím, co vlastně mám ještě s tou kartou dělat, když nejede...že by guma??? :)) :)) :))

fmsurfer

Nesnažíš sa náhodou rozchodiť staru Cryptworks kartu ?
Alebo je to ICE ?
Kedy naposledy šlapala ?
Ja používam v rôznych boxoch oscamy,doscamy. Niekedy sa mi stane,že živá karta proste nejde, tak ju pichnem do Arivy 102 a tá zatiaľ nezaváhala.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Jj, chápu, kam míříš, ale je to ICE / Irdeto karta... nebyla asi rok nebo dva v provozu a teďka má aktuálně předplacen SERPO na asi 2 roky; bohužel ovšem nejede...haha :)) Rv TechniSat je taky dobrej držák - už celkem historická věc, ale spousta novejch mašin nemá tak cool design, takže jsem nostalgicky věrnej... :))) Uvidíme s čím vyrukujou géniové ze Skylinku, no...

fmsurfer

Daj si do googlu aktivacny poplatok...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Njn, ale ten byl již myslím uhrazen při aktivaci karty; nyní jen SERPO..

fmsurfer

Overoval si vôbec tú kartu ak si nemal vyše rok zaplatené serpo tak je karta deaktivovaná.

pele1

rozchoď ji

jinde a pak laboruj se svojí čtečkou,ať máš alespoň jednu věc dobrou R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

U doscamu spusť webové rozhraní http:// ipboxu:8080 a tam uvidíš zdali karta komunikuje a jak maá být v přístroji, nechej na ct1 a buď naběhne nebo si nech poslat zapisy
eto vsjo

matchboxx
Registrace: 9/2012

Jj, přesně tohle řeším se Skylinkem - a už to jede, takže paráda...! A můžeme se zpátky věnovat XPEED LX1 a problému se čtečkou karet v xpeedu... Zatím díky, toto vyřešeno. Jste skvělí všichni, díky moc!!!

fmsurfer

THAT´ALL - HEURÉKA!!!!!!!!

Vyřešeno díky vašim postřehům a radám vod A do Z!!! Nevím, jak bych vám všem poděkoval!!! Jste senzační a rozumíte tomu, co děláte. Upřimný díky!!! Přeju vám všem krásný léto a dovču a na podzim se sejdeme "na značkách" u našich HD beden!!! Fakt MOOOC DÍÍÍÍKYYY!!!!!!!!!!!!!!!! :) R^ R^ R^ R^ R^

fmsurfer

THAT´S ALL - HEURÉKA!!!!!!!!

Vyřešeno díky vašim postřehům a radám vod A do Z!!! Nevím, jak bych vám všem poděkoval!!! Jste senzační a rozumíte tomu, co děláte. Upřimný díky!!! Přeju vám všem krásný léto a dovču a na podzim se sejdeme "na značkách" u našich HD beden!!! Fakt MOOOC DÍÍÍÍKYYY!!!!!!!!!!!!!!!! :) R^ R^ R^ R^ R^

fmsurfer

...a sorry za překlep, neumím to smazat... :)))

fmsurfer

fmsurfer

lepší poděkovat 2x,než vůbec,ať to jede R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra