![]() |
|
Opět MS EMP 9/26Ahoj všem, mám problém s MS EMP 9/26. Sestava: parabola 80Cm, LNB Quad Inverto Black, rozbočeno pro jiný MS EMP 5/20 přes diodové rozbočovače - příjem 23,5 (Skylink). Při změně teploty vypadává zřejmě kompletní V polarizace tj. běžné frekvence jako 12,525 /12,168 a také 12363 s ČT Hd. Nejsem na místě a nevím jestli vypadává i druhý MS abych odlišil zda je problém u jednoho MS nebo rozvodu. Nedávno jsem řešil problém Quad + diodové rozbočovače a tyto MS řady profi od EMP. Jelo až do teď a zase když je tepleji (nevím souvislost) nebo náhodně.. mám podezření na menší MS - tam nelze napájení vypnout, že se nějak hádá s větším-přesto, že je zapojen přes diodové rozbočovače.. má někdo radu jak z toho? Ještě jsem LNB neměřil, ale sázím spíše na problém s rozbočovači.. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
Asi ty rozbočovače...Zkus se např. podívat semhttp://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=19&id=40 ten je aktivní ale existují i pasivní. Podívej se na té stránce. Ty odbočovače jsou přímo určeny pro multiswitche. Těch pasivních mám v provozu 12, ještě jsem nezaznamenal žádný problém. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Opět MS EMP 9/26Co tak skusit dat tam to, co tam patri, kaskada. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 223 |
![]() |
|
RE: Opět MS EMP 9/26Ahoj všem, zjištěním na místě byl vadný rozbočovač s diodami na vstupech, který byl namontován (4x pro vstupy MS) ještě z doby původní montáže. V tomto rozvodu odešel jeden MS a já pouze opravoval závadu. Tahle rozbočka byla zřejmě nakopnutá a občas fungovalo a občas ne. Vložil jsem pro jistotu průchozí pouze v jedné větvi a začalo fungovat, dnes vyměním i ostatní 3 rozbočky za tentýž typ, aby byla jistota že jsou OK. Díky bob.r za tip, to jsou výborné odbočovače, ale běželo za stávajícího stavu dobře asi 3 roky, tak pasivní sat rozbočovače navíc nyní průchozí v jedné větvi v tomto případě postačí.Díkyyyy![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
![]() |