Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

MS EMP -výpadky HD -Skylink

Ahoj všem, má někdo zkušenost s MS EMP 9/26 PROFI SAT- 3/TV 7-28dB ZD, jedná se o to, že před časem vypadl a nefungoval Diseqc "A" tj. polovina MS a přepojil jsem tedy na "B" - na místě je pouze družice 23,5 tak jsem si mohl dovolit. Původně se závada projevovala podobně tj.také nefungovaly některé frekvence...nyní se projevuje podobně i u přepojené Diseqc B - speciálně HD programy prý nejdou (např. Cool jde Cool HD ne).Je možné že byl MS nakopnutý a nyní oděšla i druhá polovina? Jde mi o to že se na místo hned nedostanu, abych byl lépe připraven... jestli se u někoho také podobně nestalo. Až se dostanu a přeměřím a dám zprávu.Děkuji...

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: MS EMP -výpadky HD -Skylink

Být tebou, vzal bych i nový konvertor. Nedávno jsem řešil něco podobného a byl nakopnutý konvertor. Na konsteláku byl pěkně patrný širopásmový šum, čím méně robustní modulace, tím větší problémy...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

TO: Saxon, nové LNB cca 3 měsíce tam právě je ..černé Inverto.. :(

Pájík

HD čka potrebujú presnejšie nasmerovanie paraboly. Neviem, či to je LNB, lebo programy, čo spomínaš, majú rovnakú polarizáciu...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

HD programy nepotřebují lépe nastavenou parabolu, to vubec nema souvislost. Kvalitnější signal po vsech stránkach potřebují transpondery s více spektrálně účinnou modulací. Čím vetsí datový balík je třeba přenést, tim je potřeba účinnější modulace, tim vice je nutný kvalitnější signal. Je buřt, jestli jsou ve streamu programy HD, nebo SD, nebo rádia.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tansponder 12,207,DVB-S2 / 8PSK, FEC 5/6 je chuťovka.
Při s/n méně než 10.0dB začínají artefakty v obraze.

Hu5400
Registrace: 1/2007

jaképak výpatky

já mám u dvou tv 46 talířek s táhlem a tvinem, v 1 mi jde celý balík v 2.jen mini bal , ale vše i s HD.Pravda,anténa Technisat

korkoran
Registrace: 10/2006

TO: Všem, tak jsem se tam včera dostal a něco měřil.. už i frekvence 12525 z MS neleze, ale přívody jsou O.K. - odešla i druhá polovina MS :(

Pájík

skús iný konvertor - to nie je veľká investícia ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Výměna MS , vše již jede jak má..:-)

Pájík

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra