Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

cena a velikost parabol

Pořád musím přemýšlet o tom, proč je tak veliký nepoměr mezi velikostí a cenou paraboly...
60cm...pár stovek
80cm...o pár stovek víc
1metr....okolo tisícovky se koupí v pohodě
2metry....cena cca 7-8 tisíc.
Trochu nepoměr,ne?

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011
Odpověď v diskusním vlákně

no přemýšlej

,co ti říká,nabídka/poptávka?,socík je pryč,je tady těžkej kapitalismus s nelidskou tváří R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

kolik se

asi ve výrobě vyrobí 60tek za rok,kolik dvoustovek za rok? R^ :laughing: R^

pierrepetr

RE: cena a velikost parabol

Pořád musím přemýšlet o tom, proč je tak veliký nepoměr mezi velikostí a cenou

80 TV za 8000kč,160 TV za 16000kč?těžko

není to nespravedlivé,když střeva mají skoro stejná? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Formy na to mají...Vytvarovat metr a dva metry....mi nedává prostě 8x vyšší cenu... :((

palermo67

U tv je drahá velká obrazovka...ale tohle je pouze plech????

palermo67

no jo

ale seriovka je levnější ,než kusovka,nebo zakázka a 2x průměr,není 2x plocha,kolik stojí stan pro dvě osoby a kolik cirkusovej? R^ :laughing: R^

pierrepetr

nic neřeš

,chceš nechceš,máš nemáš na to,žádná cena v této jungli není nehorázná,každé zboží má svého kupce R^ :laughing: R^

pierrepetr

koukni se taky

na pneumatiky,2x větší průměr,20x větší cena R^ :laughing: R^

pierrepetr

V této souvislosti mě zaujala reportáž na netu o člověku, co si 2m udělal za pár korun sám.http://ok1cs.blogspot.cz/2011/12/vyroba-paraboly-2m.html

palermo67

tak nebreč

a jdi do toho R^ :laughing: R^

pierrepetr

a spočítej si

kolik hodin tomu budeš věnovat,kdybys ty hodiny věnoval zaměstnání,tak to máš nakonec levnější R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zaměstnání je vopruz-tohle je zábava a radost.

palermo67

no vidíš

,to není pravda pro každého,já mám práci koníčkem a strašně mě to baví,nikam nespěchám a těším se na další den R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ty ceny co tady uvádíte jsou trochu mimo.Mám zde v Galerii svou parabolu 200x180cm tak se na ni podívej.Světoví výrobci parabol Andrew Prodelin a Fuba Gibertiny nebo SMW mají jiné ceny,proč asi???Asi kvalita.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Ceny z mája 2002

V máji 2002 za 90-ku parabolu zaplatil dedo až 1350 Sk (bezmála 45 EUR), montoval mu ju technik z bystrického DUKA. A len za obyčajný konvertor vtedy zaplatil 1400 Sk !!

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Řekl bych, že ta vysoká cena dvoumetrovky je nařízení shora.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

No všechno se řídí poptávkou a ponukou. V zemích středního východu, kde se věčší paraboly používají běžně, vychází 200cm segmentovka na 900 korun i s držákem /krabice jako kráva/. Dělal jsem s ní asi před 10 lety pokusy, na astru 28,2 britský svazek jsem se nechytal. Přirovnal bych ji k 140 offset, záleželo na ozařovači. Ty diskuse s manželkou bych nepřál nikomu /chtěla ji nechat na zahradě porůst břečtanem a kytkami/, tak jsem se jí rychle zbavil...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Mna by tiez zaujimalo, preco napr. taka Frankovka alebo Cabernet je o tolko drazsi u pestovatela ( vynimocny rocnik) oproti supermarketom. Ved vino jak vino.

sat2008
Registrace: 7/2008

2metry....cena cca 7-8 tisíc.
Pred 26 rokmi sme laminovali aj väčšie ako 2 metrové. Vyšli za cenu materiálu a nikto sa nesťažoval na to, e v Tuzexe vyšla na 15 tisíc... ;)

jednokto
Registrace: 5/2013

cena a velikost parabol

Cena je umerna kvalite prijmu,u satelit.prijmu je rozhodujuca
velkost paraboly,ak je velka parabola da sa pozerat sat.tv
aj z juznej ameriky a to je podstatna vec,80 cm parabola je
bezcenna vec takisto 105 cm je len lavor,ak mas natacanie a 150
cm parabolu tak je to rozdiel,bavilo ma to ale som zistil ze
net je lepsi,tv uz nepozeram.

SHAY
Registrace: 6/2012

to palermo67

S rozměrem musí růst i tloušťka - dvojnásobná šířka má čtyřnásobnou plochu a osminásobný objem (a hmotnost, je li ze stejného materiálu ). Takže osmkrát více třeba duralu, o vysokých nárocích na zachování přesnosti tvaru, má-li růst zisk tak jak teorie praví, ani nemluvě. Masivní montáže, drahá doprava. A ty malé série atd. Ale souhlasím, že by to asi mohli prodávat levněji...
Na těchto kmitočtech se uvádí, že by neměla odchylka průběhu tvaru reálné paraboly od teoretické být větší než milimetr.
Tři milimetry už by znamenaly, že paprsek cestou tam a zpátky od takto odchýleného místa už má dvojnásobný rozdíl v dráze a 6mm je čtvrt vlnové délky, když se fázově odečte od signálu z jiné části zrcadla... Ale ono je to myšleno +/- odchylka, takže se při +/- třech milimetrech nakonec dostaneme na polovinu vlnové délky - opačná fáze.
Proto se tak často stává, že větší parabola nemá očekávaný přínos, i malé "zborcení" pak může udělat výraznou odchylku.
A co se týká toho odkazu, podle síťového výpletu a ozařovače jde zjevně o parabolu na nějaké amatérské pásmo,kde jsou pořadavky na přesnost provedení mírnější - lineárně s kmitočtem.
Skromě odhaduji, že jde o amatérské pásmo cca 1,3 GHz ( ruku za to do ohně nedám )a tím pádem cca 10x menší přísnost na dodržení tvaru paraboly.
Kdysi ( v 90,letech )se šířila televize v některých městech asi alternativně třeba 16 analogových kanálů na cca 2,3 GHz, tehdy se mi podařilo si na to udělat konvertor a parabolu jsem dělal taky, metrovou, z pletiva pro králíkárny... Přijímací souprava se dala koupit a příjem byl zpoplatněný, pak ty soupravy začali někteří prodejci za poměrně drahý peníz prodávat ( už bez poplatků za sledování - kódované to u nás nebylo ). Myslím se ten systém distribuce jmenoval MMDS, už jsem stár a mám slabou paměť :))

DPetr
Registrace: 2/2014

cena a velikost paraboly

Pierrepetr to vysvetľuje správne: pri sériových a mnohokusových anténach je možné ceny tlačiť dole. Pri väčších rozmeroch už väčšinou o sériovú výrobu nejde. Často sa už jedná o zákazku. Moju 3,4m anténu začali v USA vyrábať až keď firme dorazili peniaze na účet. A vyrobiť už takú opachu, aby bola veľmi veľmi presná už nezvládne hocikto.

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra