![]() |
|
Motor DG 380SProsím o radu. Namontoval som uvedený motor a nedarí sa mi ho sprevádzkovať. Ľavá kontrolka bliká na zeleno, pravá na červeno.Motor reaguje na mechanický posun tlačidlami east-west, ale len tak, že sa posunie možno o 1° (žiadny plynulý pohyb pri podržaní tlačidiel). Po takomto nadstavení príslušnej sat.pozície, akýkoľvek pohyb DO v menu prijímača (Openbox S2, X-810) alebo aj zmena programu v rámci pozície, znamená posun motoru. Stačí 3-4 kliky a motor je mimo pozície.Reset som vyskúšal, ale bez výsledku. Vie mi niekto poradiť čo s tým, skôr než ho pošlem na reklamáciu?. Ďakujem. |
real
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
RE: Motor DG 380SA ten motor je nový?Změř napětí,zapojení na krátký kabel,reset,reklamace nebo rozšroubovat.......těžko radit.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 853 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Motor DG 380SMotor je nový, v záruke. Takto sa chová po namontovaní. Zrejme tá reklamácia. Aj tak ďakujem za reakciu. |
real
![]() |
|
RE: Motor DG 380SAkýkoľvek satelitný motor nepatrí do rúk laikom,hlavne ak nevedia,čo a ako treba bastaviť v STB aj na motore a aj zosúladiť parabolu z motorom.Čo na oko vypadá jednoducho,to laik nemá šajnu nastaviť a to správne.Nový motor,ešte ani nebol poriadne vyskúšaný,nahodený a už reklamácia?Daj si to namontovať odborníkovi a uvidíš sám,že ak by si namontoval akýkoľvek motor sám,tak budeš tam,kde si teraz.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
vladomá pravdu,nejprve dostuduj ABC a pochopíš,že byla chyba u tebe![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 328 |
![]() |
|
RE: Motor DG 380SUž som tých sat.motorov namontoval desiatky, ale s novým pokazeným kusom som sa ešte nestretol. V dnešnej dobe konzumnej elektroniky je však možná aj takáto varianta. Aj napriek tomu si to, ako radia predošlí prispievatelia (na krátkom kábli) poriadne prever, poprípade si zavolaj nejakého známeho, ktorý už aspoň trošku k problematike pričuchol a až potom reklamácia. Nech sa darí a daj vedieť, ako to dopadlo. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
@realNeviem čomu hovoríš "pri takomto nadstavení pozície"? Ujasnime si najprv či používaš protokol DiSEqC 1.2 alebo 1.3 (USALS)...Pri zmene programu v rámci jednej satelitnej pozície, sa ti nemá čo motor otáčať...Jedine, že prepneš na rovnaký názov programu druhej platformy na inom satelite.Mal by si ozrejmiť, či na satelitnom prijímači bol už v minulosti iný motor namontovaný a akým spôsobom si reset motora robil... Akú máš velkosť paraboly (Al alebo Fe). Doporučená je max 1,2 m Al alebo 1.0 m Fe Treba vymazať v menu prijímača aj softwarové limity, tie môžu robiť tiež neplechu. Tak isto nekvalitný kábel a nízky výstupný prúd a nízke napätie, spravia svoje. Prúd musí byť vyšší ako 350 mA a napätie 13/18 V. Za predpokladu, že máš motor správne zmontovaný s parabolou a pripevnený na tyč, vymaž najprv softwarové limity v prijímači, sprav Hardwerový reset prijímačom, motorom a reset satelitných pozícií... Pri troche trpezlivosti by si to mohol dať dokopy... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 080 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Motor DG 380SĎakujem všetkým za rady, názory a snahu pomôcť. Musím však uviesť, že za úplného laika sa nepokladám. Toto je môj tretí motor a dva predchádzajúce (SG 2100A)som si montoval a nadstavoval sám. Kým nedoslúžili fungovali v podstate bez problémov viac ako 10 rokov v rozsahu 85 E-45W. Myslím si, že tie blbosti, čo motor robí, nie je otázkou ABC, teda presnosti nastavenia stožiara, nulového bodu, limitov alebo usals. Jednoducho, aj keby bolo všetko zle (až na tie limity), motor by sa mal dať tlačidlami ovládať. Ale funguje tak ako som opísal. Napokon už reagoval aj predajca, ktorý potvrdil, že také správanie motora nie je otázkou resetu, ale reklamácie. Ešte raz všetkým ďakujem. |
real
![]() |
|
![]() |