![]() |
|
C-band parabola na Ku pásmoZdravím,dá se použít 2m středová celokovová parabola původně navržená pro C-pásmo na příjem Ku-pásma? Samozřejmě s vyměněným konvertorem. Máme jen obavy, že u C-pásmovek výrobci tolerují větší mech. nepřesnosti zrcadla a tím pádem může být rozmazané ohnisko. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky |
fikus
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
JelikožC pásmo sahá až do 8GHz, tak to s těmi většími tolerancemi nemůže být až tak strašné. Samozřejmě, že u větších parabol je výrobní přesnost trošku problém, ale velký rozdíl v tom nebude. Spíš je potřeba věnovat patřičnou pozornost správnému ozařovači, který bude nutné vyrobit přesně na daný tvar a ohniskovou vzdálenost paraboly. Původní ozařovač pro C pásmo je pro Ku naprosto nevhodný a výsledek by byl velmi špatný.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: C-band parabola na Ku pásmosamozrejme, že je to možné. Ak to nie je vyložene šmejd (Made in PRC), tak rozdiel oproti anténe pre Ku, nezistíš. Rozdiel by bol podstatný, ak by to bola sieťová anténa (mesh). Ostatné ako píše Enik.![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
Měl jsem 2m paraboluprime focus bulharské výroby, tedy přesně 205 cm, ještě v době raného analogu. V C pásmu byla odpovídající, v Ku pásmu se rovnala tak 80 cm offsetce. Shánění ozařovače a LNB bez ozařovače byla také tehdy zábava.Proč mít doma otáčivé monstrum s výsledky nevalnými? Šla z domu.To jsem tehdy netušil převrat v podobě digitální modulace, ale stejně bych dospěl k torodiální anténě... Každý kus antény je prototyp, vždy se na něm podepíše řada faktorů, proto se na otázku nedá zodpovědět jednoznačně. Jde o kvalitu výrobce, jakou má technologii, technologickou kázeň, úroveň techniků, dělníků a podobně. Z logiky délky vln plyne, že požadavky na přesnost tvaru paraboly jsou pro Ku mnohem tvrdší ve srovnání s C pásmem. Před trvalým použiváním bych proto hledal cestu, jak ji prakticky vyzkoušet u dodavatele! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 400 |
![]() |
|
C-band parabola na Ku pásmoHlavně nevíme důvod dotazu - zda tazatel zvažuje koupi oné středovky a chce se stát dx-erem nebo už ji má doma a není spokojen s dosaženými výsledky "lovení"![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: C-band parabola na Ku pásmoDíky za reakce. Důvodem dotazu je to, že hledáme větší parabolu pro DX příjem v Ku pásmu, a naskytla možnost koupit relativně levný talíř pro C-pásmo. Žel, není možné si to předem vyzkoušet, neb se zboží nachází v PRC![]() |
fikus
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
C-band parabola na Ku pásmomám laminátku udělanou za totality z bulharské parabboly 205,dlouho trvalo než sem přišel nato aby zas makala,dnes sem velice spokojený. |
tonda1
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
V tom případě doporučujinebrat! O kvalitě si dovolím pochybovat.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
C-band parabola na Ku pásmosem spokojený,BBC 28,2 nilesat 10...,atd jen stačí si stím pohrát je to srdcová záležitost,pro i fikusovi to pujde. |
tonda1
![]() |
|
RE: C-band parabola na Ku pásmoa mas foto tej paraboly.......ako vyzera...Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 969 |
![]() |
|
RE-DanoJá mám v galerií ZDE svou 180x200cm,ale ofsetku.Na Moravě asi na 28E na britské programy asi prd signál.Mám ji otočenou na pozici 36E(Tricolor+NTV+).Chci tam dodělat multifocus 39E+42E+45E.Ale není čas. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
C-band parabola na Ku pásmomam ale nejde mě to sem dostat. |
tonda1
![]() |
|
C-band parabola na Ku pásmoNevím co je to relativně levný btalíř v PRC,ale měl jsem vloni segmentovu PF 180cm, k tomu kvalitní lnb CalAmp, ozařovač tuším z Kovosatky nebo Invacom a 28,2E jelo na 10dB skoro celý den![]() ![]() ![]() ![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
![]() |