Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Příjem Astra 2F a 2E uk spotbeam

na zahraničních fórech se spekuluje, že došlo k posunu UK spotu směrem na sever tím došlo k výraznému zeslabení v oblasti Evropy.
Má někdo možnost ověřit a nebo jsou to pouhé spekulace a razantní snížení signálu souvisí s tropickou teplotou?
Reportu z Evropy, že ztratili signál je najednou více než dost.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Také jsem to dnes zjistil - v Brně na 150 Gibertini jsem měl ještě určitě ve čtvrtek odpoledne z 2F BBC NEWS HD + BBC 1 HD + BBC 4 HD a kanály skupiny USA 5, jakož i True Drama, True Movies a spol ( ty přešly z Europa beamu z Eutelsatu na Astru 2F do UK beamu ) i přes horko asi do 18h přijímatelné ( v Brně je nejhorší signál UK beamu večer a první část noci, po 2 - 3 hodině ranní letního času se signál vrací , nejlepší tak kolem poledne. Na podzim a v zimě jde přes den ( a v druhé polovině noci), pokud je příznivo, i z ASTRA 2E např. FILM4 ( 10714 V )a v SD BBC 1,2 a 3 ( další transpondéry s QPSK modulací ), při výjimečně dobrých podmínkách i BBC HD kanály s 8PSK modulací.

- V sobotu 6.6. se jen na chvilku kolem poledne objevil rozpadávající se obraz skupiny programů 5USA a spol
( 10 964 H 22000 FEC 5/6 QPSK ).
Zeslabení ale občas u ASTRA 2E a 2F ( i současně ) nastává po provedení korekčního manévru, který je vrací do středu pomyslné krychle na jejich stanovišti. Stalo se to například skokem začátkem ledna po velmi dobrém příjmu podzimním až vánočním, postupně se během cca 14 dní příjem vrátil k obvyklým hodnotám. Při korekci snad dojde i ke stočení vysílacího svazku, který se pak zase usadí ( zmiňovali se o tom jednou na stránkách "skyinmadrid.com" - občas užitečné novinky okolo příjmu z pozice 28E.) Tak doufejme, že jde o tento dočasný efekt. Jinak je ovšem toto roční období skutečně nejhorší...

DPetr
Registrace: 2/2014

RE: Příjem Astra 2F a 2E uk spotbeam

V brne na 150ku? To sa mi zda az prilis dobre...

Skusal niekto v Bratislave signal s vacsim tanierom? Napr 3m parabolu?"

Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.

seattle
Registrace: 11/2013

seattle

Dobrý den, seattle, nicméně takovou situaci v Brně mám.

Zde o tom píši podrobněji před rokem v únoru: https://www.parabola.cz/forum/topic-80929/2/
Vše je pečlivě vyladěno, parabola offset Gibertini má patrně přesný tvar.

Snad se ozve nick KAMTER ze Zlína ( ten má na svojí misce tuším o průměru 3,4m snad nějaké rezervy ) - o kolik to spadlo

DPetr

Určitě to spadlo, přestalo fungovat šilhání na 85, když jsem ale zaměřil motor /Gibertini 100/přes usals na 28,2, začal vypisovat že je na 28,4. Zajímavé ale je, že hrajou i programy, které předtím nehrály, myslím hudební.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Tak jak to je je zlepšení nebo ne ve východním Německu píší zlepšení ve Španělsku zhoršení.
Je opravdu možné, že k nějaké úpravě došlo?

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

Máme sa tešiť na spustenie Astry 2G? Čo prinesie spustenie tohto satelitu? Koľko programov bude prenesených do UK? Z najväčšou pravdepodobnosťou všetky anglické skôr či neskôr prejdú do UK, takže táto pozícia už nebude zaujímavá.

karamelka
Registrace: 2/2013

Zaujimavou ostane aj nadalej, len prijem sa moze skomplikovat,. resp uplne znemoznit :(

Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.

seattle
Registrace: 11/2013

Engláni vždy boli sami pre seba,typický egoistický národ...

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Kostik

Nevidím na to nic špatného.
Pamatuješ na přenosové kanály z LOH které poskytovala BBC volně do Evropy? Myslim, že to částečně vyvrací co píšeš...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

Konzervatívni to sú,to mi nikto nebude zazlievať.Brácho tam bol,tak asi tak.Pamätám si,že volakedy ked bolo analógové vysielanie tak aj to čo bolo volné po čase zakódovali aby to nemohli sledovať v európe-viem o tom svoje.Sú to takí vychcánci Rv

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Je to konzervativní a hrdý národ, stačí se podívat na nejakou královskou slavnost, velký koncert, akci - přiznám se, že jim to docela závidím.
Vychcanost? Ani omylem, to jsi totálně mimo.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

iný kraj, iný mrav... R^ :) ...u nás" zadara je čo?... R^ :bigeyes:
súhlas so Saxon...

PULSE 4K MINI, Vu+ZERO 4k, STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k, LEDTVHYUNDAI...

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

poloha Buehl pri Karlsruhe, ziadna zmena, UK Beam hral vcera v noci pocas burky uplne v pohode. (BBC 1 HD som kukal) - parabola 80

zanzibar1
Registrace: 1/2010

@saxon: presne tak, tokovouhle hrdost jim tez zavidim, napr. kralovska rodina je sice hodne lidem trnem v oku (predevsim z ekonomickych duvodu), ale vsichni ji zboznuji a nedaji si na ni sahnout, je to jejich nejlepsi vyvozni a hlavne reprezentavni artikl

@kostik: tys to pekne zpackal trumbero ;o) kodovani ma svuj smysl i kdyz se ti to nemusi libit

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

v praze na 180cm stale to same, signal mezi 6-10db dle TP

drhans
Registrace: 12/2009

Ve shodě s pramenem: http://skyinmadrid.com/pages/news.html
potvrzuji návrat úrovně signálu U.K. svazku ASTRA 2F i 2E k hodnotám obvyklým ( Brno )

DPetr

Příjem Astra 2F a 2E uk spotbeam v Brně na 230cm

Protože staré vlákno z loňského února bylo uzavřeno, zdá se mi případné to napsat sem. Tento týden jsem konečně získal větší parabolu - prime focus 230 cm FAMAVAL. Dnes jsem dospěl k vyzkoušení. Výsledek mě příjemně překvapil, protože v tuto nepříznivou roční dobu a pro Brno nepříznivou večerní dobu mám zde z britského svazku i signály 8PSK modulace z ASTRY 2E
( nemluvě o 2F ) s rezervou asi 1dB nad hranicí rozpadu.
Parabola navíc kouká z konce zahrady přes střechu a dle přípravných výzkumů jí patrně i kouskem stíní komín.
Očekával jsem zlepšení ( na 150 Gibertini jsem měl dnes po obědě pouze kostičkující signál modulace QPSK z ASTRY 2F z transpondéru 10964 H )
ale že půjde vše mě opravdu dostalo. LNB běžne dostupný Inverto
QUAD s nastavitelným tlumivkovým límcem.
Tím je tedy rok stará otázka, zda jde v Brně Astra 2E a 2F jasná. Problém je hlavně kde sehnat kvalitní(přesného tvaru)parabolu. Ta moje byla poslední ( Třinec ). Trošku je montáž nepřesně vyrobená, závit nedořízlý a pod, ale když jsem při uchycování mísy na nosný prstenec občas kde bylo třeba vypodložil, tak jsem podle čtyř nití přes ústí paraboly docílil bezvadné roviny ústí. Zdá se, že výlisky samotné mísy dělají přesně - zdá se, že očekávaný papírový přírůstek zisku
cca 3,7 dB oproti 150cm skutečně nastal. Šťastný to den :))

DPetr

DPetr

gratuluji,jenže to má i druhou stránku,"Šťastný to den",dnes a příští ano,ale co bude dál?,už jsi dosáhl cíle a jistě ne proto,abys koukal na programy,jaký další cíl si teď vytýčíš?,jsi fanda sat. techniky,tak vlastně smutný to den R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

To je právě to, že já si v době dostupnosti na programy BBC i třeba FILM 4 zvykl, koukal na ně, mohl si pustit skryté titulky, spoustu věcí si nahrál - např. na BBC 4 je hodně dokumentů (nejen) o muzice, jak vznikala některá slavná alba, případně písničky z 60 let a já si konečně mohl k nim pustit text a dozvědět se, o čem jsou, protože sluchem jsem skoro nic nechytal,díky BBC a spol se mi přeci jen maličko do ucha začala angličtina dostávat...takže jsem ten rok, co jsem byl omezen jen na období kolem vánoc kdy šly i SD kanály z ASTRY 2E, ale třeba večer už ne...či noční pořady na BBC 4 HD z ASTRY 2F, která jakž takž jak kdy šla.
Ano, jsem technik elektronik koníčkem i povoláním a analogový satelit jsem začal přijímat už před 20 lety, hlavně německou TV, tady jsme němčinu nasávali z rakouské TV, ne všude v Brně ji bylo snadné chytit vůbec či případně bez rušení vhodně volenými kmitočty a polarizacemi našich stanic( kvalitní příjem jen v jižnějších a výše umístěných lokalitách. Bohužel jsem bydlel na severu Brna, takže třeba šestý kanál ORF1 rušený schválně nepotlačeným spodním postranním pásmem ze sedmého z místního vysílače ČT jsem filtroval dvema anténama 8 metrů od sebe, které chytaly rakouský vysílač ve fázi, ale brněnský rušivý v protifázi). Rakouská TV ovšem tehdy vysílala poněkud kulturnější pořady než "po převratě", sledovali jsme Kunststucke, filmy i zprávy. Teď se dívám spíš na francouzsko německý ARTE a případně další. Možnost přijímat BBC a spol byla zjevením - já s tím začal v roce 2012 v létě s omezením na cca 110 cm offsetku, to bylo na hraně až za ní, pak jsem byl od léta 2013 v pohodě se 150 Gibertinkou, ale za půl roku bylo po ptákách - a tak jsem měl absťák rok. Takže já jsem fanda z nutnosti, jak v minulém století s obtížným příjmem pozemní rakouské TV, tak teď. A cíle si mohu vytyčovat i jinde než v oblasti satelitního příjmu, když teď nebudu nervozní, jak vyřeším, aby mi zase jel UK svazek. Plány by byly, důchod už přeci jen není zcela v nedohlednu...
:)) Jdu se ještě chvilku dívat - Pěkné dny přeji R^

DPetr

tak to ano

,vidím,že ti šlo o programy,potom je vše OK R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra