Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Příjem satelitních rádií - jaký přijímač koupit?

Zdravím, chci poslouchat rozhlasové hudební stanice, ze satelitu. Moc se v této oblasti neorientuji. Poraďte mi, prosím, s výběrem vhodného přijímače, paraboly atd. Primárně chci poslouchat rádia, ale když už budu pořizovat přijímač, tak aby uměl zpracovat i televizní signál. Stačily by české a slovenské neplacené programy. Jen samou chválu jsem četl o legendárním TechniSat TechniStar SIR, ale ten už prý není běžně k sehnání, takže něco v této třídě, stejně vybavené. Děkuji, budu rád za konstruktivní diskuzi :)

Petrsat
Registrace: 5/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem satelitních rádií - jaký přijímač k...

Mrkněte na tuhle nabídku: Technisat Technistar SIR
http://aukro.cz/showItem2.php?item=5422762875

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Děkuji. Takže TechniSat TechniStar SIR bude zřejmě dobrá volba R^

Petrsat

Podle mě to asi jedno, na poslech rádií...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Rádia vyberte na Kingofsat pod jednotlivými družicemi v záložce Radio stations. Velikost paraboly pak záleží na vybraných pozicích. Naše a holandská rádia na 23°e. 19°e - Německo, Španělsko, Francie, 28°e britská, 13°e Polsko, Itálie, Švýcarsko a Arabská...

pf09
Registrace: 8/2010

Příjem satelitních rádií - jaký přijímač k...

Cim sa odlisuje tento prijmac od inych podobnych?Ved sat radia prijmaju snad vsetke pristroje.

dreambox 800 hd

lubo540
Registrace: 1/2006

proč si nepořídíš internetové radio, když ti jde zejména o radio. Tam je nabídka daleko daleko větší.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Asi bude trochu rozdiel v komforte ovladani internetovych radii a satelitnych.
Su dost velke rozdiely v kvalite vysielania jednotlivych stanic, niektore stanice maju lepsiu kvalitu cez satelit, niektore cez net.
Ja mam 28, 23, 19, 13 a vyber je dost slusny. Sk radia kvalita nic moc, velmi dobra kvalita nemecke radia na 19, dobru muziku zase hraju anglicania na 28.

HornetF18
Registrace: 10/2011

Ak ti ide len o SK/CZ rádia, kúp si najlacnejší linuxový prijímač s enigmou2, nahraj si tam webradioFS plugin a môžeš mať naladených existujúcich 90 slovenských a 120 českých rádii. Kvalita perfektná, občas je výpadok na serveri ale behom minútky to zase hrá.

PeMa
Registrace: 2/2011

Satelitné rádiá, to je fajn vec, len škoda, že tých českých je na satelite ako šafranu. To sa nedá porovnať s počtom nemeckých rádií na satelite. ;)

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Pema radí dobře, ted ještě jak to budeš ovládat a pouštět. Když s TV, stačí Ti bez displaye, třeba vu+zero, když bez TV, tak by to chtělo něco s displayem, abys nemusel pouštět TV. Nejlevnější int. rádio je tak kolem 3 tis /aby za něco stálo/, no a za to máš vu+zero. Ty další funkce /sat atd, pro normální smrtelníky důležité/ jsou jako bonus... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

rere

sežeň si někde starý dobrý Technisat STR 1 nebo STR 1X ,super na rádiá i s displayem pro RDS ,cinch,koax digital out,všechny info na panelu a hlavně cena (teď) a spolehlivost

...rukama mi prošlo snad vše co má scart a HDMI a DVI

paprika007
Registrace: 11/2006

jen české a slovenské neplacené programy? ....tak to toho moc mít nebudete.... :)))

Tondach
Registrace: 3/2004

aky? v tvojom pripade na tento ucel najlacnejsi ...
ale pokial ti ide primarne o radio, volil by som cestu internetoveho radia. Doporucujem radio Hama 3100.

JanoHels

Pořiď si jakýkolvek přístroj s alfanumerickým displejem. Jde-li ti o kvalitu tak neposlouchej rady hluchých lidí, kteří ti doporučují intrernet rádia. Jsou buď hluší nebo to poslouchají na PC repráčcích. Rozdíl mezi sat. rádiem a iternet rádien je nesrovnatelný.

tatin
Registrace: 8/2007

tatin

ano, da sa bavit aj o pozadovanej audiokvalite. No aj na satelite maju radia rozne birate ... Ze by bol v globale rozdiel nezrovnatelny, sa mi zda dost prehnane tvrdenie.

JanoHels

Tak ja bych doporucil nejaky KATHREIN (UFD 230),pro prijem legendarniho DMX.Si delam samozrejme kozénky,prijimac jsem mel prave pro tento zanrove vyborny rozhlasovy projekt (nekdy kolem roku 1995-1997).Proti Technisatu nic nenamitam.Pisatel vsak mohl jeste podrobne uvesti,jakou ze ma audio sestavu,zda ma koax.i opticky vstup,jake radiove programy chce vubec prijimat,z kolika druzic,zda ma motor ci disec...(samozrejme velikost kozének jemu spriznenych soudruzek-devcat,neni trebas uvadet,hlavne,aby si nebyly delany kozénky z nas) :)) .

hdpe
Registrace: 11/2007

Děkuji všem zůčastněným, za příspěvky. Díky i za nabídky konkrétních řešení. Nicméně psal jsem, že chci primárně poslouchat rádia ze satelitů, a měl jsem na mysli zahraniční, hlavně německé. No a když už do toho nějaké ty prašule dám, tak bych chtěl přijímat i CZ+SK televizi, neplacené programy. A že toho moc nebude, nevadí, mi to postačí. Chtěl jsem doporučit alternativu k legendě TechniSat TechniStar SIR, což jsem nikde nevyčetl, nebo možná přehlédl :-) Použitý ne, koupím raději nový přijímač, s plnou zárukou. No a Hama 3100 je určitě zajímavý přijímač, ale televizi neumí... hdpe pobavil, kozénkami :-) Audio sestavu hodlám pořídit současně, nějaký reciever a reprobedny. O počtu přijímaných družic jsem zatím neuvažoval, tedy ani o řešení motor či disec...

Petrsat

Petrsat

Tak si ještě nepleť pojem s průjmem :laughing:
Napsal jsi:
"No a když už do toho nějaké ty prašule dám, tak bych chtěl přijímat i CZ+SK televizi, neplacené programy."

Uvědom si, že dnes se platí za příjem (ze satelitu) i zákl. CZ/SK tv programů :((

kokun

... naprosto zbytečná arogance... nepochopil si mne...

Petrsat

Satelitní rádia mají sice oproti webrádiím většinou kvalitnější zvuk, to ale neplatí vždy, a taky výběr oproti internetovým rádiím je vlastně žalostný. U webrádií záleží na kvalitě streamu a dále pak na tom, kde si je pouštíte. Pokud jen přes TV , pak v podstatě sat.rádia = webrádia( zvuková kvalita). Příkladem může být tento net stream ve slušném datovém toku, byť jen v mp3 http://mp3stream2.abradio.cz:8000/folk320.mp3 Kdo tu možnost má,nechť si pustí tento stream do zvukové aparatury, třeba do dom.kina. I laciné sat. přijímače umožňují zároveň poslech rádií terestriálních, kabelových , webrádií a samozřejmě satelitních - propojení do zvukové aparatury třeba přes SPDIF optickým kabelem. Jako info pro nezasvěcené poslouží http://satelitni-prijimace.heureka.cz/ferguson-ariva-153/

jerzy
Registrace: 7/2008

Petrsat

Ked sa zaujimas o Technisat, pozri sa na TechniStar S3 ISIO, mohla by to byt pre teba dobra volba ;)

HornetF18

Petrsat

Přijímač na rádia by měl mít alespoň numerický displey, tlačítka na ovládání jsou taky dobrá. Přijímač je dobré umět ovládat bez nutnosti tapnutí televizoru ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Hlavne by mal byt HD, nech moze prijimat radia v HD kvalite :-)

JanoHels

Děkuji za názory. Rozhodl jsem se pro TechniStar S3 ISIO, ve čtvrtek kupuji.

Petrsat

Petrsat

Napis potom, ako si spokojny. Mam Isio S1 a velmi casto vyuzivam prave radia, nemusim pustat tv, display je vyborny, zvuk je tiez super a mali by ti ist aj net radia.

HornetF18
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra