![]() |
|
koaxaiální kabel vnitřní/venkovníZdravím, poraďte mi, jaký kabel použit pro propojení satelitní antény a přijímače v bytě. Nejde mi ani o přesný typ koax. kabelu, ale o to, zda použít typ pro vnitřní nebo venkovní využití. V praxi předpokládám, že od satelitní antény umístěné na balkoně povedu jeden kabel do přijímače umístěného v místnosti, čili jestli se nemýlím, stačí mi jeden nerozdělený kus kabelu. Teď ale ten problém, kabel bude současně jak venku, tak uvnitř. Vnitřní kabely trpí vlivem slunečního záření a kyselostí prostředí venku, čili se nehodí na tu část na balkoně, venkovní se zase nehodí do místnosti kvůli hořlavosti a možná ještě dalším věcem. Jak se toto řeší, dělit kabel a měnit typ někde po průchodu zdí mi přijde na hlavu. Díky |
Hagal
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníMam vnitrni kabel i venku uz radu let a drzi. |
aafroman
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
kabelA není to jedno? Pokud to máš od paraboly k recieveru kousek, tak tam dej libovolnej kabel. I ten vnitřní ti venku několik let vydrží, pokud s ním nebudeš neustále šíbovat. A až za několik let popraská, tak ho vyměníš. Nejlevnější kabel seženeš už od cca 2kč za metr, kvalitní venkovní bude stát 10x tolik.Samozřejmě, nic nebrání použití venkovního kabelu uvnitř budov. |
themax
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníkoaxialnimu kabelu za 2,- Kc za metr typu AL bych se vyhnul obloukem. Pokud chces dat i vnitrni ven, tak kup radeji medeny od Belden nebo Nordix. Od Nordixu je kvalitni i koaxiál 5mm. Mam z nej udelanou jednu vetev k prijimaci o delce 33 m a vse maka vpohode. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@HagalNemýliš sa, nemá zmysel spájať koaxiál z vonkajšieho a vnútorného kábla... Keby ti už náhodou horelo v byte, čo dúfam sa nestane, tak kábel je to posledné čo by ťa trápilo, to mi ver... a čím ďalším vonkajšie koaxiálne káble trpia? Jedine ak tým, že majú väčší polomer ohybu ... A tak ako píšeš vnútorné káble pokiaľ sú na priamom slnku a v kyslom prostredí ukončia svoju životnosť veľmi rýchlo... V okolí môjho bydliska je nielen elektráreň, bane, ale aj chemička a to veru vnútornému káblu nepraje... Potreboval som prepojiť 60 cm parabolu len 3 metrami do DiSEqC prepínača a mal som jak na potvoru po ruke vnútorný koaxiál. Vydržal dva roky...najprv zožltol, potom stvrdol, popraskal a keď som ho vymieňal už to ani nebol koaxiál, ale drôt na hromozvod, tak ztuhol...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníNení exterier jako exteriér. Obecně se do venkovních prostor dává kvalitni koax s PE pláštěm. Cavel, Nordix atd.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@themaxurcite to neni jedno aky kabel. ak je to malo kablu, nieje na com setrit, ak je vela kablu, tak straty na smejdovom kabli su znacne a zivotnost mizerna. Saxon ma pravdu. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 223 |
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníhttps://www.parabola.cz/clanky/1613/satelitni-koaxialni-kabel-zaklady-pro-bezneho-uzivatele/ |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníMám venku koax asi za 6 korun metr,jsem spokojen,vypadá dobře i po pěti letech. |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
themaxto napsal přesně,koax za pár šupů vydrží i deset let,zbytečný vyhazování peněz,co bude za deset let?,v nejhorším ho za pár šupů vyměníš![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
pierrasi si este nevidel v tuneri vodu, ktora sa tam dostala spickovym prasknutym koaxom za 0,10 centov. ja uz niekolko krat. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 223 |
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníCo tak si odpustit nejake to pivo a kupit kvalitny vonkajsi PE kabel, najlepšie so samolisovacim vodotesným konektorom?Použivate v zime letné preumatiky? Vsetko sa dá, ale vsetko ma svoje ale. |
ACD
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 160 |
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníPřesně trefené na hlavičku!!![]() |
universe
Registrace: 5/2013 Příspěvků: 285 |
![]() |
|
ACD...třicet let jsem jezdil na nějakých,nevím,co jsem sehnal,to jsem obul a jezdil jsem až pod Montanu na sněhu,i na ještěd,tahal jsem na laně zapadnutý auta,roztahoval jsem ráno i taxikáře,fakt nevím,jaký jsem měl pneumatiky a viděl jsem zahrabaný kola u chytráků,co měli zimní,je to taky o stylu jízdy a rozjezdu,to neochč..ije.š![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
satanjá tedy ještě ne,ono se to instaluje tak,aby voda do bytu netekla,musíš se to doučit,nic ve zlém![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníStačí na to vstup do bytu cez stenu typu sifón... a voda v najnižšom bode bude pekne odkvapkávať...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
Manetopřesně,oni se to taky naučej![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
a vrtatdíru šikmo![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníZ bytu von šikmo dole a nie hore...v loggii stačí použiť plastové koleno otočené smerom dole...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníPři instalaci na balkon bych neřešil 3-5m koaxu jestli vnitřní za cca 8kč nebo venkovní za 18kč ten se dá kdykoliv vyměnit, ale na střechu s více anténama a parabolou tam je to jednoznačné že.Vu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 525 |
![]() |
|
Laikjaký je v tom rozdíl,30m/3kč=90Kč/deset let30m/18kč= 540kč/20?30?40?50?60? let,až na 60lety se dostaneš na stejnou cenu a 60let i ten nejlepší jedině v měděný trubce,nechápu ,co řešíte,koupíš si konvici na 2 roky za 200kč?,nebo na 20let za 2000Kč? ,prodejcům se nedivím,když doporučují to nejdražší ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
@LaikPokiaľ by na balkóne bol zvod do bytu ako píšeš 3-5 m, fakt nie je čo riešiť, no ak by si mal na tých pár metrov pripojených cez 2x DiSEqC 8/1 pripojených 16 LNB na štyroch parabolách, asi by si si rozmyslel pravidelne kedykoľvek meniť vnútorný kábel za pár korun...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
Manetoano souhlas,na připojení LNB disecs jedině venkovní,je to moc práce a moc neušetříš![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníJe rozhodující, zda je parabola přístupná nebo nikoliv.Mám doma M-85 osazenou 6 těžkými LNB (2xocto, 2xguad, 2x singl)+ 70parabola s 2x twin LNB), navíc extra hliníková parabola 95cm s motorem a pak rozvedeno po domě přes 3xdiseqc 10/1 a další diseqc 4/1.... To vše 10 let v provozu bez zásahu na obyčejné vnitřní koaxy Nordic... Budu řešit v okamžiku,kdy něco nepojede, zatím včetně motoru jede vše jak má. Na terase nad vínem mám přístupné paraboly ze žebříku, takže kdyby něco, tak to ani celé nesundám, ale vyrobím rovnou všechny koaxy pěkně dole a z žebříku rovnou znovu nainstaluji ty samé Nordic na dalších 10-20let. Nevyhýbám se černým venkovním koaxum, ale jsou hodně tvrdé, špatně se s nimi dělá a používám je na umístění v zemi mezi domem a garáží nebo z budovy do sousední ve dvoře - kabel na ocelovém lanku. Takže do extrémních terénů, už tak mám pod trávníkem takto zahrabán venkovní koax taky cca 10let. To u babičky v horách jsem to "odflákl" a ze zahrady do domu jsem zakopal obyč vnitřní koax v délce cca 30-40m asi před 8-9 lety. Parabola pokřivená nějaká DIGI ze smetiště a světe, div se, stále to jede. Až jí někde něco "uhnije", bude opět zábava, posbírám doma staré kusy a zase jí je zahrabu a budu soutěžit s těmi předešlými o delší živostnost. Jen dbám na pneu lisovací F konektory, aby se do koaxu nedostala voda.... Takže to moc nepřehánějte... Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1...ten pocit z utracených peněz je k nezaplacení![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: koaxaiální kabel vnitřní/venkovníOn už je schopen popírat i fyzikální zákony. Viz letní vs zimní pneu. A dokonce to umí ošulit rozjezdem. Nevyléčitelné.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |