![]() |
|
Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056 HDico a proč koupit.dík bežny uživatel na HD |
tompr
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 049 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
PorovnáníTechnistar S2:Dobrý obraz, dobré EPG (GUIDE), možnost vyřezávat reklamy ze záznamů. Chybí Diseqc 1.1, proto je vhodný na 4 družice, chybí Blind Scan, málo favoritních skupin (3 nebo 4). Za určitých podmínek lze nahrávku přehrát jinde. Motor ovládá dobře, stejně tak přepínače EMP Centauri. GoSAT: Obraz stejný, ne-li lepší vůči Technisatu. EPG stejné. Připadá mi rychlejší při přepínání stanic. Má Diseqc 1.1, má Blind Scan. V nahrávce jde dávat značku, ne mazat úseky. Nahrávku nelze jinde přehrát. Má více favoritních skupin, 8. Má možnost přímého výběru družice tlačítkem SAT. Pro uživatele, který nemá potřebu mazat reklamy z nahrávek a přehrávat nahrávky jinde, je podle mne lepší GoSAT. S motorem i přepínači EMP Centauri si rozumí dobře. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
muj nazordle mych skusenosti vede GO SAT 7056 HDi. doporucuji |
myšáček67
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 69 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Motor nemame. Jde mi spis o bezny provoz rychlost prepinani mezi programi apod.Technisat mi byl doporucen i co se tyka kvality vyroba primo v nemecku zadna čina. Nevim nerozumim tomu proto se tu ptam. |
tompr
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Optibox zebra to iste ako gosat 7056 tak pozor na to prave mam na stole 2 ks zebier vek asi tak 3,5 az 4 roky su KO no skusim ich repasnut. Technisat sa mi zatial ani jeden nevratil a to ani tie starucke SD co maju tak do 10 rokov. |
dvbt
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
dvbtCo je se zebrami, že jsou ko? |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 933 |
![]() |
|
doplním k samorostoviEPG - opravdu GoSat ukládá v noci EPG do paměti stejně jako TechniSat? Ptám se, nevím, gosat jsem nikdy neviděl v činnostiFAV skupiny - hm. Tak já jsem používal vždy pouze 2 - vše dohromady, t.j. ca 130 programů ze 4 družic a hudební kanály v extra seznamu. tudíž 4 pro mne byli až až. Teď jich mám v STC 15 a používám opět 2. Nicméně v Technisatu je možno vytvořit téměř neomezený počet FAV skupin a pojmenovat svým názvem - hudba, deti, news, filmy a pod. Jak na to viz návody na jiném foru. Přepínání fav skupin je ovšem u starých technisatů hodně de.bilní a nepohodlné takže bych se mu snažil vyhnout. Proto mám všechny normálně používané programy v jednom seznamu. 3/ přehrávání jinde - pozor musí to být správná kombinace modulu a karty, jinak z toho vznikne skajlinkredy krám 4/ pokud vystačíš se 4-mi družicemi tak u technisatu nemáš problém. pokud bys jich chtěl více je to opruz. 5/ blindscan - hm tak já ladím vždycky jen po TP a jenom ty které chci podle seznamu. Naladěno a srovnáno 100 programů za 15-20 minut. Návod jak na to rychle s kopírováním a srovnáváním sad programů viz taktéž jinde. 6/ samorost zapoměl jednu věc - TechniStar S2 neumí AAC zvuk, pokud bys to někdy chtěl s DigiTV kartou. goSat snad umí ale netuším zda má čtečku (pak je to irelevantní, digiTV nepůjde vůbec) nebo CI+ slot a nechce se mi to hledat. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Ten Technisat Technistár ještě potřebuje CA modul Irdeto CI+, a neváhej. Ten GoSat je ""B"" záležitost.![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@tomprNo asi by mel kupujici vedet, ze rozdil me temito 2 prijimaci je zasadni. Gosat 7056 je Skylink Ready certifikovany prijimac a ma trvalou podporu ze strany vyrobce. Technistar S2 je prijimac s vestavenym dekoderem conax (tudit neni Skylink Ready!) a musi se k nemu dokupovat modul, pote je drazsi nez Gosat 7056.POKUD chces prijimat zejmena Skylink, operator na svem webu doporucuje pouzivat vyhradne certifikovane prijimace Skylink Ready. Vzdy je rozhodnuti na zakaznikovi, ale pokud ti nastane nejaky problem s dekodovanim programu na necertifikovanem zarizeni, rozhodne to ho nebude resit zakaznicka linka operatora. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
koudelkaKolego - to není tak dlouho, co Skylink " šachoval" a v certifikátech to nešlo - co lidí mi volalo a ně v Technisatu s Irdeto modulem to OK chodilo. ?? ??![]() ![]() |
CES
![]() |
|
to tomprNejlépe je doma mít oba satelity. V obýváku mám GoSAT, v ložnici Technisat. GoSAT je výborný na rychlé lítání po obloze, například 57 hudebních stanic prolítne fofrem a vyberu si podle chuti. Technisat je dobrý na nahrávky, ze slovenských televizí se normálně sledovat film nedá, musí se nahrát a teprve pak sledovat, jinak člověk zemře od vzteku z reklam...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
ad KoudelkaKecy o pomoci ze strany hotlajna pro certifikované přijímače mě těžce dojali. Tisíce spokojených zákazníků, kterým hotlajno již pomohlo vyřešit problém - vytáhněte ze zásuvky, strčte zpět, zapněte CT1 a čekejte.A pokud nepomřeli čekají u CT1 dodnes a nic. To jsi mne koudelko opět jednou dostal... ![]() |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...uf...Bude to na Skylink GoSat vimže je podporovan od Skylinku. Technisat s modulem Irdeto je cca o 400kč dražší to bych neřešil. Spíš aby to bylo neporuchovy,nesekalo se, při přepinani programu netrvalo dlouho...bude to jen na zakladní programy. skupinu programu máme jednu neboli "vše" nerozdeluji hudba,film apod to snad u placene nabidky jinak mi to přijde zbytečny... http://www.satan.cz/technisat-technistar-s2-modul-irdeto-p10772/ |
tompr
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...ještě se zeptám když mám kartu ICE tam mi to pojede na modulu Irdeto? |
tompr
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Ano, karta ICE jde jak v CRW ctecce nebo modulu, tak ve ctecce nebo modulu Irdeto. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...ICE Skylink karta v Irdeto modulu je OK funkční, jen dát pozor na rozhraní u SATU: je-li CI nebo CI+. Jsou moduly Irdeto Smit HD CI/CI+. Mám doma i Technisata Technistar S1 HD s SW pro Německo CI+ a ten modul jsem úspěšně z CI na CI+ přepikoloval a super to funguje. A potom Technisaty mají dis. volbu USER 1-8. a tam si dáte pozice pro Dis. motor. je vyřešíno a zadáte třeba do FAV č. 2. a OK to funguje.![]() ![]() |
CES
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Naprosto souhlasim s Dagym2.Nevim jak S2,nicmene napr.Technisat Teechnistar SIR ma obraz vynikajici,vsak cenove vyse nez GOSAT.Tudiz tezka volba,moje volba zni Technisat Technistar SIR,ale nevim,zda se jeste vyrabi.A propos,nejak se na oficialnich strankach vytratila cestina.Ze by zlaty a zvecnely oficialni zastupce Technisatu v CR byl odkopnut do Panjabu?Vypada to tak...,totiz po boomu nasleduje vzdy bum.![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
hdpeI u Technisatu s SW pro Něměcko, je v instálu a menu, naprosto OK.![]() ![]() |
CES
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Technisat Technistar S2 lepši |
ksatelit
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
k té certifikacinutno dodat,že přijímač má certifikaci do doby,než se skylink špatně vyspí a certifikaci zastaví,což už jsme zažili,certifikací nic nezískáš,jen slušnější chování na call centru a na to ti stačí říci značku certifikovaného a doma můžeš mít cokoliv![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...![]() ![]() ![]() |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Tak my jsme koupili jedné starší paní osvědčený Technisat a několik měsíců vše šlape bez problémů. A jinak tu slavnou Skylink certifikaci má doporučovaný TechnCrypt IR CI+ modul také, takže bych se nebál:http://www.tvdigitalne.cz/technisat-technistar-s2-cam-irdeto.html |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
jirka67tady jde o strach z něčeho,co neexistuje,všechno je to jen busines mezi skylinkem-M7 a výrobci skylinkredyšrotů,jakýkoliv lowend chodí bez problémů,stejně jako highendy dreambox,VU,X-tr a spousta dalších,kteří holt nejsou na seznamu vyvolených hvězdných strojů skylinkredy![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
pierreto teď zhrnul jasně.Podpora hotlajna není jestli máš levný, drahý, certifikovaný, necertifikovaný přijímač. Odpovědi v centru mají pouze dvě: A/ nemáš certifikovaný přijímač: nepodporujeme, kupte si certifikovaný B/ nahlásíš že máš certifikovaný přijímač: pošlu vám refresh, zapněte to na CT1. A je to... |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat Technistar S2 nebo GoSAT GS 7056...Znám docela dobře oba dva přístroje. Gosat je klasický čínské výroby stroj s perfektně zvládnutou reklamou(pro pobavení doporučuji dohledat ke které zemi má vazbu dovážející firma). Průměrný obraz, podprůměrně vyřešené dálkové ovládání, standartní menu. Plusem je pro někoho možnost přehrání multimédií. Technisat je klasicky německy jednoduchý stroj s vynikajícím obrazem, na nahrávaní ideální, nahrávka přes modul je použitelná v jiných zařízeních. Je tam trochu složitější nastavení na více družic a méně favoritních skupin - toto ovšem využívá velmi malé procento uživatelů. Osobně preferuji technisat i když je o něco dražší. Hold od satelitního přijímače očekávám hlavně perfektní obraz. |
Dolfino
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
@DolfinoJá mám GoSat a stěžovat si na obraz nemůžu,propojeno s Panasonic 42px80E.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |