![]() |
|
Kvalitní televize a co zvukVýrobci neustále zlepšují kvalitu zobrazovačů, rozšiřují možnosti vstupů, internetu, SKYPE, ...Se zvukem z televizorů je to podle mého názoru slabší. Optický výstup je sice elegantní řešení, proč však není uvnitř televize kvalitní zvukový zesilovač a součástí dodávky televizoru také samostatné bedýnky? Je jasné, že přímo z tělesa zobrazovače nic kvalitně zvukového nevyjde. Jak to, že to výrobci televizorů ještě nezachytili??? Při tak prokazatelné snaze o vývoj??? Chápete to??? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 398 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukPro kvalitní reprodukci zvuku jsou treba externí komponenty(zesilovač a reproboxy).Placaté moderní TV nemají žádnou ozvučnici, chybí litry... ![]() Pokud nechceš/nemáš externí komponenty, existují sluchátka. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Chápu to takže konzum a spotřeba obecně je většinou založena na očích nebo ne? |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
Jde přece pouze o obchodní trik.Prodávat TELEKINO, zobrazovač včetně samostatných, estetických beden, to zatím nikdo na trh neuvedl. Technicky je to přece tak snadné... Mnohem snadnější, než hlasové ovládání...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukNiektore znacky mavaju soundbar ako doplnok, si pamatam philips uz pred rokmi davno take ponukal....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukKdo chce kvalitní zvuk,tak už dříve než televizi,měl AV zařízení a televizi jen jako zobrazovač.......To samorost: proč něco cpát do placatého panelu,když to zařízení přežije několik takových zobrazovačů....Tv jen jako zobrazovač. ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 853 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Kamil k4Máš pravdu, zvuková aparatura přežije několik zobrazovačů.Nicméně vyhodil by se pouze zesilovač uvnitř panelu, bedny by zůstaly. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
Neřeš to....Vyměn zobrazovač,aparatúra zůstává......Chtěl bych vidět ten toroid a kondíky v té 8mm placce....chlazení spíše žádné......opravdu to tam nacpat nelze!! Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 853 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukJsou i placate tv s jakz takz pouzitelnym zvukem. Nektere maji treba repraky nasmerovane dopredu, coz trochu pomuze. Moje ma dokonce vestaveny subwoofer. Ale zadny zazrak to urcite nikdy nebude. Stejne jako nejde udelat dobry fotak s miniaturni optikou tak nejde udelat dobry reprak v male velikosti. To je proste fyzika. Bud externi aparaturu, ale hodne slusne jsou i nektere soundbary co vyrobci telek prodavaji |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
Na druhou stranu, kolik že provozních hodinvýrobci televizí uvádějí? Nejsou to náhodou desetitisíce, například 60 tisíc a více???Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
samorosttento problem so zvukom riesim jednoducho. tv panasonic 60´´ pouzivam ako zobrazovac cez hdmi prepojene so sat. STB a audio signal z STB prezeniem cez dom.kino pioneer a repro sustavu onkyo. celkovo spokojnost...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
to bohus 31Já mám zase Technics.Mne pouze zaráží nepoměr mezi vylepšením TV o satelit, internet, SKYPE, ovládání hlasem, WIFI, domácí síť a nevím co ještě a relativně malý zájem o dokonalý přednes zvuku od výrobců TV. V krabici TV to nejde, to ví každý (nevhodné slovo). Mají podle mne mnohem více propagovat soundbary, pokud je umí. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
dnesako keby o kvalitne audio nebol zaujem. pretoze mladym snad staci pocuvat zvuk a hudbu z i-phone. ked bude dopyt, snad bude aj ponuka...niekedy mam pocit ze stare vinyl analog LP-cky maju lepsi zvuk ako nove remaster CD, digital USB v porovnani zvuku na tej istej repro sustave.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
bohus31Je to tak, remastrovane CD je katastrofa a nasledne z toho urobene mp3....fuj, kto sa o to zaujima, pozna "loudnes war" starta dynamiky, "kriciace" skladby...samozrejme cim horsia je aparatura, tym to menej pocut. Stacia lepsie ( nemusia byt suer) bedne a zosik a pocut to. Preto teraz nikto z mladsich neiresi zvuk telky, stacia im tie chrchlatka, splolocnost je neskutocne konzumna, kvalita zaujima par ludi....smutne, ale je to tak.Tiez mame vyrieseny zvuk cez AVR - konkretne Harman Kardon a spokojnost, telka je len zobrazovac a nas Sharp ma priserny zvuk, ale obraz fajnovy. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukKdyž jsem dal k tv AV+quadraly,baba mě málem vyhodila,že kdo má ten řev poslouchat,i tak mi zvuk z tv moc neseděl,někde ve skříni se ještě válí minim.50 černých kroužků,ale není načem to přehrát-chybí jehly do Europhonu,CD z dvd přes AV-když jsem sám doma!![]() ![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 911 |
![]() |
|
spykoIhly do gramca zozenies ake len chces, ja som prednedavnom kupoval do sterej Tesly NC470 prenosku Ortofon, cena nieco cez 20€, ale zvuk to ma slusny. Pri LP je to podobne ako pri CD, zalezi kde sa to nahravalo, kto to vydal, niektore platne dost zle, najma licencne. Teraz novo vydane su fajn. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
spykona ten europhon jehlu i přenosku seženeš kdykoliv,ale dnes za 500kč a je to krystalka,což tedy žádné pochutnání z muziky nebude,nehledě na drbání deseksamorost-samostatné bedýnky koupíš kdekoliv i se zesilovačem uvnitř za pár šupů a i ty za pár šupů udělají velkou parádu proti těm chchlátkům v TV ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 321 |
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukJá to vždy řeším tak, že odšroubuji zadní kryt Tv, a na "hulváta" připájím klasické třípásmové Sony repráky, o impedanci 8ohm. Takto to kdysi bylo s mými crt tv, a mám to tak i teď na led Samsung. Velký rozdíl to je. Dynamika je úplně o něčem jiném, a odpálení taky nemám strach. Zesilovač v tv už zvládl několik divokých večírků.Ještě elegantnější řešení je, koupit cinch samice, vyvrtat do plastu na zadním krytu malé dírky, a cinch samice se zvukem tam dodělat. Pak je možné připájené bedny kdykoli odpojit-třeba kvůli manipulaci s Tv. 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 008 |
![]() |
|
v zárucenení nejšťastnější dělat zásahy v TV,navíc dnešní reproduktory bývají aktivní,tak netřeba TV rozebírat![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 321 |
![]() |
|
zvuk a TVMne sa osvedčilo autorádio, napájané tvrdým zdrojom 15V (do série s 1 kremíkovou diódou). Na veľké bedne - paráda a mám i rádio a MP3 a WMA zároveň. Autorádio má diaľkové ovládanie a všetko, TV, satelit, a autorádio ovládam jedným DO. |
logan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukKulovy,Jasanek ,kulovy...stara a otrepana fraze.Pro audiofily je jednoznacne urcen zezilovac a reproduktorove soustavy.Jak pravili synci,fyziku nelze oje*bat.Volakedy som postavil 4 pasmove bedynky- ozvucnice ze 2ks ping-pongovych stolu (latovka 25 mm),v osazeni ARO 835,ARO 664,ART 581 a ART 481,melo to s transiwattem dosti dobre kuliska (ty bedny do 3.patra nesly vynest)![]() Zadna splantana TV placka nemuze prozatim nahradit zvuk externich zarizeni. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
HdpeJá spíš moc nevidím důvod, proč poslouchat TV vysílání pres kvalitní audio aparaturu. Těch pár koncertů, nebo filmů se zajímavým zvukovým doprovodem co v TV běží, stojí to vůbec za to? Staré filmy co máme radi nám stačí v kvalitě z TV reproduktorků...![]() On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukZdar,je faktem ,ze v TV teho moc neni.Ja beru vse ze SAT receiveru (optika),tudiz TV jako takova mne vlastne az tak nezajima.Neco se vybrat urcite da,vsak souhlasim,ze v TV je toho malo.Tedy nutno vyuzit DVD - Blu ray or MKV.![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Kvalitní televize a co zvukMyslím, že Saxon má na mysli ještě reproduktory v 10cm tlusté plazmě. Tam se jakás takás více či méně splantanější ozvučnice vymyslet dá.. Přes nové 3cm ledky je to pro soudného člověka nemposlouchatelné všechno. Vyjímkou byl např. můj bývalý philips 8er, který byl ale v místě repro o hodně tlustší než panel a fakt jsem docela zíral jak hluboko se dostal..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
TomikAno, posuzuji pouze moji plazmu doma(20cm od zdi). Na zprávy z CT24 dostačující.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to SaxonTakovou Policii Modravu, když si pustíš přes optiku, zesilovač a bedny, vnímáš mnohem lépe. Zvuky cestují po místnosti. Je to věc každého uživatele. Můj názor je, že stojí zato, zvuk z televize (satelitní televize) pouštět přes zvukovou aparatutu a bedny.Po zvukové stránce mají výrobci televizí rezervy, například již tím, že nemají až na výjimky, přímý vývod na bedny. Vysílané filmy mají zpravidla solidní zvukový doprovod včetně scénické hudby, efektů a podobně. Je také lépe rozumět mluvenému slovu. Ano, Kalouska z ČT 24 ve stereu nebo prostorovém zvuku nepotřebuji. Jsou ale jiné věci, například hudba, dramatická tvorba. Jestliže TV přijímač obsahuje vedle zákaldního televizoru také počítač na internet, satelitní přijímač, zpracování videoinformací přes vestavěnou kameru, pak by doplnění o zvukové vylepšení stálo pakatel. Že to dosud není, považuji za ostudu výrobců TV přijímačů. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |